Arıkan,

IMO (Uluslararası Denizcilik Örgütü) tarafından belirlenen 25 Haziran 'Denizciler Günü' dolayısıyla İMEAK Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Şaban Arıkan'da Denizcilerin günü kutladı. Denizcilik sektöründen ve denizciliğin dünyaca önemine de vurgu yapan Başkan Arıkan, 'Dünya denizcilerine teşekkür ediyorum ve hepsinin gününü kutluyorum. Çünkü zor şartlarda hiç karaya çıkmadan bir sene gibi bir sürede bile çalıştıkları oluyor' dedi.

  • 1329
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Arıkan,
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DÜNYA DENİZCİLİĞİ HER ANLAMDAN ÖNEMLİ
Denizciliğin her anlamda önemli olduğunu ve her şartta yılmadan usanmadan görevlerini yerine getirdiklerini belirten İMAK Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Şaban Arıkan, "Öncelikle dünya Denizcilik günü dünya deniz çalışanları günüdür. Bu sene şuna gördük dünya denizciliğinde deniz çalışanlarının önemi biraz daha ortaya çıktı. Nedeni ise 2010 yılında Dünya Denizciler günü kutlanmaya başlandı. Geldiğimiz noktada bu sene gördük ki Deniz çalışanları ve Denizcilik sektörü olmasa, şuan ki durumumuz gibi bir pandemi durum ortaya çıktı. Dünyanın tüm taşımacılığı deniz taşımacılığı tarafından yapıldı ve dünya denizcilerinin önemi ortaya çıktı. Bende dünya denizcilerine teşekkür ediyorum ve hepsinin gününü kutluyorum. Çünkü zor şartlarda hiç karaya çıkmadan bir sene gibi bir sürede dünyada her türlü nakliye ve taşımacılığı yapan denizlerimiz sayesinde sektörünün önemi bu şekilde ortaya çıktı" ifadelerine yer verdi. 

PANDEMİDE EN İYİ TATİL DENİZ OLDUĞU GÖRÜLDÜ
Fethiye bölgesinde denizciliğin öneminin pandemide daha da arttığını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Şaban Arıkan, "Bizim bölgemize geldiğimiz zaman bizim bölgemizde biliyorsunuz ki çok fazla taşımacılık yok. İnsanlara kovid döneminde izole bir tatil imkanı sunuldu. Topluluktan uzak tatil imkanı ortaya çıktı. Denizcilerimizde yılmadan usanmadan bunları yerine getirdiler. 
O yüzden ben tekrardan dünya Denizcilik çalışanlarına teşekkür ediyorum haklarını iyileştirmek adına bizler de oda olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Aşılama konusunda daha tüm denizlerimizi deniz çalışanlarımızı öncelikle şu grubuna dahil ettirdik. Denizcilik zor meslektir.
Mesela Fethiye'de ilk yatçılık başladığı zaman insanlara hizmet eden denizcilerimizin teknelerde kalacak yerleri bile yoktu. Şimdi Geldiğimiz noktada çalışanlarımızın teknelerimizde ayrıca kabinleri var. Onların da istirahatleri, yaşam standartları, çalışma standartları her geçen gün artıyor" şeklinde konuştu. 

1 TEMMUZ KABOTAJ BAYRAMI
Geçen sene pandemininde etkisi ile kutlanamayan 1 Temmuz Kabotaj Bayramı içinde açıklama yapan Başkan Arıkan, "Bu arada 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları var. Pandemi nedeniyle yarışmaları yapamıyoruz. 1 Temmuz sabahı çelenk sunma töreninin ardından deniz şehitlerini anma adına denizde çelengim izi bırakacağız. 1 Temmuz Kabotaj Bayramı etkinliklerini Geçen sene de pandemi nedeniyle yapamadık. Bu sene de yapmayacağız. İnşallah önümüzdeki sene kovidsiz günlerde hep birlikte kutlarız. Normal yaşantımızda döneceğimizi umut ederek bölgemizde denizciliğin var olmasından beri 1 Temmuz hep kutlanır. Yaptığımız etkinlikler yarışmalar bölgemizle özdeşmiş durumda. İnşallah seneye tüm Fethiye halkıyla eski günlerdeki gibi etkinliklerimizi yaparız" ifadelerini kullandı.
 

Arıkan,
Arıkan,

Bakmadan Geçme