Arıcıların şeker sıkıntısı

Yaz aylarında yaşanan yangın afeti neticesinde Muğla Bölgesi'nin afet bölgesi olması ve kış aylarının sert geçmesinden dolayı arıların besleme dönemi geldiği şu günlerde, arıcılar arılarını yaşatabilmek için şeker temininde sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntıyı dile getirmek isteyen MAYBİR sosyal medya üzerinden açıklama yayınladı.

  • 1230
Arıcıların şeker sıkıntısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Bölgesi’nde arıcılık yapan vatandaşlar şeker temininde yaşanan sıkıntıdan dolayı arılarını besleyememekten şikayetçi. Çetin geçen kış aylarında arıların beslenmezse toplu arı ölümleri yaşanabileceğini belirten Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.
Yapılan açıklamada “Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği olarak, 2021 yılı güz döneminden itibaren üye arıcılarımıza besleme şekeri olarak Türk Şeker Fabrikalarından kristalize toz şeker temin edilmiş olup arıcı başına 20 çuvalı geçmeyecek şekilde kota uygulayarak talepte bulunan arıcılarımıza verilmiştir. Bundan dolayı Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’ye, Bakan Yardımcılarımıza ve Türk Şeker Genel Müdürümüz Sayın Mücahit Alkan beye teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı arz ederiz. Ayrıca yangın afeti dolayısıyla ilimizde dağıtımı yapılan kristalize toz şeker, arı yemleri ve arı kekleri için Bakanlığımıza, Muğla Valiliğimize, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze ve Bağışta bulunan tüm kurum ve kuruluşlara da ayriyeten teşekkürlerimizi sunarız. 
Ancak geldiğimiz noktada yaz aylarında yaşadığımız yangın afeti neticesinde bölgemizin afet bölgesi olması ve kış aylarının çetin geçtiği bir yılda arılarımızın besleme dönemi geldiği şu günlerde, arıcılarımız arılarını yaşatabilmek için şeker temini edememektedirler. Yüzlerce arıcımız şeker alabilmek için Birliğimize isimlerini yazdırmışlardır. Özel Şeker Fabrikalarının şekerleri ise piyasada çok yüksek fiyatlarla satılmakta olup arıcılarımız alamamaktadır. Eğer bu dönemde arılarımızı yaşatmak için kristal toz şeker temin edilemezse bu güne kadar yapılan tüm emekler, çalışmalar heba olacak, açlığa dayalı kitlesel arı ölümleri yaşanacaktır. Bu gerçekten hareketle ivedilikle Türk Şeker Genel Müdürlüğümüz nezdinde Türk Şeker Fabrikalarından arıcılarımız için arı besleme ürünü olarak kristal toz şeker temin edilmesini talep ediyoruz. Bu konuda Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’den ve Türk Şeker Genel Müdürümüz Sayın Mücahit Alkan beyden yardımlarını bekliyoruz. Arılarımızı yaşatalım, Tarıma can verelim. Unutmayalım ki ARIsız tarım olmaz” denildi.Haber

Bakmadan Geçme