AMİNTAS KAYA MEZARLARI ENGEL TANIMAYACAK

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Amintas Kaya Mezarları için hazırlanan Engelsiz Tarih Projesi hakkında bilgi aldı.

  • 7222
AMİNTAS KAYA MEZARLARI ENGEL TANIMAYACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu, Amintas Kaya Mezarları için hazırlanan Engelsiz Tarih Projesi hakkında bilgi aldı.

 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın sekretaryasını yürüttüğü ve 19 meslek kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu’nun Aralık ayı toplantısı 27 Aralık 2018 Perşembe günü FTSO Meğri Salonu’nda yapıldı.

 

 

Türkiye’de bir ilk olacak

Toplantıda, Muğla Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün proje başvuru sahibi olduğu Fethiye Belediyesi ve Fethiye Müze Müdürlüğü’nün de iştirakçisi olduğu, Engelsiz Tarih Projesi ele alındı. MuğlaRölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nden Bilge Özmek, Amintas Kaya Mezarları için hazırlanan Engelsiz Tarih projesi hakkında sunum yaptı. Projenin, özellikle engelli vatandaşların Amistas Kral Mezarlarına kadar çıkmasına sağlayacak raylı sistemi içerdiğini belirten Bilge Özmek, projenin bu özelliği ile Türkiye’de bir ilk olacağının altını çizdi.

Bilge Özmek, Fethiye Belediyesi’nin de destek verdiği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) onay alarak 2 milyon TL hibe almaya hak kazanan projede gelinen son nokta hakkında da bilgi verdi.

Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Güzide Özkaya da toplantıda GEKA ile imzalanan sözleşmeye göre projenin 24 ay içinde tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, projeyle ilgili kurumlar arasında koordinasyonun iyi sağlanması gerekliliğinin altını çizdi. Özkaya, plan revizyonu nedeniyle kurumlar arasındaki sürecin uzamasından dolayı 3 aylık sürede projede yol alınamadığını ifade ederek, platform üyelerinden konuyla ilgili destek istedi.  

Platform üyeleri de projeyle ilgili gerek Muğla gerekse Ankara için lobi yapılması konusunda destek vermeye hazır olduklarını bildirdiler.

 

 

Yorumlar 1
Safiye çakıcı 31 Aralık 2018 08:48

Böyle bir projede yer almayı çok isterdim

Bakmadan Geçme