AMATÖR DENİZCİ BELGESİ SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI

Fethiye'de geçtiğimiz yıl sonunda başlayan ve bir süre önce ara verilen amatör denizci eğitim ve sınavları yeniden başladı.

  • 5830
AMATÖR DENİZCİ BELGESİ SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Amatör denizci belgesi sınav başvuruları Fethiye Kaymakamlık binasında oluşturulan büroya yapılabiliyor. Fethiye Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Şaban Arıkan; “Fethiye Kaymakamlık Binasında oluşturulan büroya amatör denizci adayları başvurabilir. Fethiye’de başlatılan ve 5 ay devam eden amatör denizci belgesi sınavlarında 9 bin aday başarılı oldu. Bu adayların belgeleri Fethiye Liman Başkanlığı tarafından hazırlanıp kendilerine sunuldu.” İfadelerini kullandı.

  Fethiye’de 2018 yılının aralık ayında başlayan amatör denizci eğitim ve sınavları devam ediyor. Fethiye’de 5 aylık sürede yaklaşık 9 bin adet amatör denizci belgesi verildi. Geçtiğimiz günlerde kısa süre ara verilen eğitim ve sınavlar yeniden başlıyor. Türkiye çapında başlatılan amatör denizci eğitim ve sınavları için Fethiye Kaymakamlık Binasında, Liman Başkanlığı ve Deniz Ticaret Odası iş birliğiyle amatör denizci belgesi başvuru ofisi açıldı. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’in öncülüğünde açılan ofiste başvurular alınırken sınav hazırlıkları da başladı. Bugüne kadar yaklaşık 5 ayda 9 bin adet amatör denizci belgesinin verildiği öğrenilirken haziran ayı sonuna kadar yeni başvuruların kaymakamlık binasında ki ofiste alınacağı bildirildi. Amatör Denizcilik eğitim ve sınavları ise 20-26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Fethiye Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan, “ Fethiye’de amatör denizci eğitim ve sınavlarının açılmasına yardımcı olan Kaymakam Muzaffer Şahiner, Liman Başkanı Cihan Duman ile diğer yetkililere teşekkür ederek Fethiye’de geçtiğimiz Aralık ayında başlatılan Türkiye çapında ‘Hedef 2023; Bir milyon amatör denizci projesi’ kapsamında Fethiye’de düzenlenen sınavlarda 9 bin adet amatör denizci belgesi verilmiştir. Kısa süreli ara verilen amatör denizci belgesi eğitim ve sınavı yeniden başlatılmıştır. 20-26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak eğitim ve sınav başvuruları kaymakamlık binasında açılan ofiste devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımızın bu eğitim ve sınavlara katılmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Bakmadan Geçme