Amaç rekabet değil, kansere dikkat çekmek

FETAV öncülüğünde bir araya gelen yerli ve yerleşik yabancı gönüllüler tarafından düzenlenecek olan Yaşam için Yarış (Racefor Life) Fethiye'de beşinci yılında. Geliri kanser hastaları için harcanan ve bu yıl da yapılacak olan 5 kilometrelik Yaşam İçin Yarış koşusu 27 Ekim Pazar günü saat 10.00 da gerçekleşecek.

  • 1108
Amaç rekabet değil, kansere dikkat çekmek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FETAV Müdürü Dilek Dinçer ve Yaşam için Yarış Organizasyon Komitesi üyeleri Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i ziyaret ettiler. Geçtiğimiz yıllarda bu etkinlikten elde edilen gelir ile gastrokopi, bronkoskopi cihazı ile diğer ekipmanların alındığını kaydeden Kaymakam Şahiner, Fethiye’deher yıl 350 kişinin bu hastalığa yakalandığının tahmin edildiğini vurguladı. 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı açıklamada, “Verilere göre dünyada her yıl 12 milyon, Türkiye’de ise her yıl yaklaşık 200 bin kişi kansere yakalanmaktadır. Bu ortalamalara bakıldığında, Fethiye’de her yıl 350 kişinin bu hastalığa yakalandığı tahmin edilmektedir. Çağımızın hastalığı olarak nitelendirilen kanserle mücadeleyi amaçlayıp, FETAV öncülüğünde bir araya gelen yerli ve yerleşik yabancı gönüllülerle birlikte Yaşam İçin Yarış adıyla önemli bir etkinlik düzenliyoruz. Yaşam İçin Yarış 5 kilometrelik bir yarıştır. Burada ana hedefimiz rekabetçi bir yarış düzenlemek değil, kanser konusunda farkındalık yaratmaktır. Katılanlar koşabilir ya da yürüyebilirler. Bu yarışı 5 yıldır organize ediyoruz ve elde ettiğimiz gelirle Fethiye Devlet Hastanesi Onkoloji Bölümüne kanser tanısında kullanılacak cihazlar temin ediyoruz. 2015 yılında elde ettiğimiz gelirle bir gastrokopi cihazı, 2016 yılında elde edilen gelirle bir bronkoskopi cihazı satın aldık. 2017 yılındaki yarıştan elde ettiğimiz gelirlerle daha önce aldığımız bu cihazın hijyenini sağlayacak endoskopi yıkama cihazı ve onkoloji departmanının ihtiyacı olan 11 adet kemoterapi koltuğu, 1 buzdolabı, 3 vestiyer ve 2 takım zigon sehpa temin edildi. 2017 yılında İstanbul merkezli Sönmez Grup CEO’su Sayın Sedat Sönmez ana sponsorluğumuzu üstlendi. Kendilerine çok değerli katkıları için şükranlarımızı sunuyoruz. 2018 yılından itibaren ilçemizde yaşayan, maddi sıkıntı yaşayan kanser hastalarına destek sağlamaktayız. Fethiye ve Dalyan’da yaşayan gönüllü ve katılımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi. 
 

Bakmadan Geçme