Alzheimer derneği kuruluyor 

Fethiye Tazelenme Üniversitesi yakın bir zamanda Alzheimer derneği kuruyor. Konu hakkında çalışmalara başlandı. Alzheimer günümüzde sıkça görülen hastalıkların başında geliyor. 

  • 3983
Alzheimer derneği kuruluyor 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alzheimer derneğini hayata geçirmek isteyen Fethiye Tazelenme Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehdi Sadat’ı muayenehanesinde ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Sadat, Alzheimer hakkında Fethiye Tazelenme Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine bilgiler aktardı. 

ALZHEİMER HASTALIĞI
Bunama zihin işlevlerinde kaybı niteleyen bir kelimedir. Burada önemli olan nokta normal bir zihinsel gelişme sonrasında bu işlevlerin kaybı durumunda bunamanın ortaya çıkmasıdır. Alzheimer hastalığı bunama yapan hastalıklar içinde en sık izlenen bozukluktur. Bu hastalık yeni bir hastalık olmasa da hastaların sayısı giderek artmaktadır. Çünkü hastalık ile ilgili en önemli risk faktörü yaştır ve yaşlanma kaçınılmaz bir durumdur. Günümüzde tüm dünyada (özellikle gelişmiş ülkelerde ve refah toplumlarında) en hızlı artan yaş grubunu 65 yaş ve üstü kişiler oluşturmaktadır. Alzheimer hastalığının görülme sıklığı yaş ile artmaktadır (65 yaş üstü 100 kişiden 8’inde Alzheimer hastalığı görülmektedir). 21. yüzyılda doğal, sosyal veya ekonomik felaketlerle karşılaşılmazsa hastalığın görülme sıklığı daha da artacaktır.  Günümüzde Türkiye’de 300 bin civarında Alzheimer hastası olduğu düşünülmektedir. Uzmanlar genç nüfusun giderek yaşlanacağı bir ülke olarak, Türkiye’de 30-40 yıl sonra bu hastalığın en önemli sağlık sorunlarından birisi olacağını ön görüyor. 


  
 

Bakmadan Geçme