Altyapı çalışması başladı

MUSKİ,Aydem ve telekominasyon şirketleri tarafından yapılacak olan altyapı çalışmaları için  yapılacak kazı çalışmaları Muğla Makası'ndan itibaren başladı. İlk etapta Muğla Makası'ndan Köprübaşı Mevkii'sine kadar yapılacak olan kazı çalışmalarının 1 Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor.

  • 693
Altyapı çalışması başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de MUSKİ,Aydem ve telekominasyon şirketleri tarafından yapılacak olan alt yapı çalışmalarının ilk etabı için  Muğla Makası’ndan Köprübaşı Mevkii’sine kadar yapılacak kazı çalışması Muğla Makası’ndan itibaren başladı. Yapılacak kazı çalışması süresince trafik akışı tek şeritten sağlanacak. Yolun bir tarafı kazılıp çalışmalar tamamlandıktan sonra diğer tarafı da kazılara alt yapı çalışmaları yapılacak.1 Mayıs’a kadar sürmesi planlanan kazı çalışmaları süresince vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi için azami önlemler alınacağı ifade edildi.
Muğla Makası mevkiinden itibaren başlayan çalışmalarda trafik tek şerite düşürüldü. AYDEM tarafından yüksek gerilim, alçak gerilim ve aydınlatma tesisatlarının altyapıları kurulacak. Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MUSKİ ekipleri ise, içme suyu ana hattı ve abonelik bağlantılarını gerçekleştirecek. Telekomünikasyon şirketleri ise internet altyapısında önemli değişikliklere gidecek.
ADM yetkililerinden alınan bilgiye göre tek şerit anlamında 2,6 km, gidiş geliş olarak düşünüldüğünde yaklaşık 7km’yi bulan bir kazı çalışması olacak. Elektrik hatlarının yer altına alınmasına yönelik yapılacak olan çalışma tamamlanınca ADM 10 katı kapasite ile elektrik verebileceği ifade ediliyor. Elektriklerin yer altına alınması aynı zamanda görsellik anlamında da daha güzel bir görüntü oluşturduğunu ifade eden yetkililer güvenlik anlamında da daha güvenli bir elektrik akışının gerçekleşeceğini ifade ettiler.1.Etap çalışmasının 1 Mayıs’a kadar tamamlanması için Fethiye Belediyesi’nden ruhsat alınmış olmasına rağmen daha kısa sürede tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.
2.ETAP ÇALIŞMASI ÇARŞI CADDESİ’NDEN AŞIKLAR TEPESİ’NE KADAR
MUSKİ,Aydem ve telekominasyon şirketleri tarafından yapılacak olan alt yapı çalışmalarının birinci etap çalışmaları tamamlandıktan sonra Çarşı Caddesi’nden Aşıklar Tepesi’ne kadar olan alanda yapılacak olan 2.Etap çalışması başlayacak. Yapılacak 2.Etap çalışmasının yapılacak olduğu güzergah 1.derece sit alanı olduğundan dolayı için Muğla Kültür Varlıkları Müdürlüğü’ne gerekli yazıların yazıldığı öğrenildi. Muğla Kültür Varlıkları Müdürlüğü tarafından yalpan inceleme işlemlerinin tamamlandıktan sonra izin için gerekli yazıların yazılacağı ardından 2.Etap çalışması için gerekli izinlerin alınacağı belirtildi.
1500 METRELİK ALANDA SICAK ASFALT (BSK) VE KALDIRIM İŞLEMİNE BAŞLANACAK
Sorunların kesin çözümü için yapılacak altyapı çalışmaları sonrasında Fethiye Belediyesi tarafından 1500 metrelik alanda sıcak asfalt (BSK) ve kaldırım işlemine başlanacak. Altyapıyla ilgili tüm sorunların çözümünün ardından Fethiye Belediyesi’nin üstyapı için çalışmalara başlayacağını belirten Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye’mizin bu yollarının BSK sıcak asfalt yapılması için gerekli işlemleri yapacağız. Ama öncelik altyapı. Altyapımızla ilgili sıkıntılar var. MUSKİ, AYDEM ve tüm telekomünikasyon şirketleri altyapı için gerekli çalışmalara başlıyor” dedi.

Altyapı çalışması başladı
Altyapı çalışması başladı
Altyapı çalışması başladı
Altyapı çalışması başladı

Bakmadan Geçme