ALİ TÜRKMEN GÜVEN TAZELEDİ

Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği 5. Olağan Genel Kurul toplantısı hafta sonu yapıldı. Mevcut başkan Ali Türkmen güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

  • 810
ALİ TÜRKMEN GÜVEN TAZELEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2007 yılı Ocak ayında kurulan ve 12 yıldır faaliyetlerini sürdüren Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği 5. dönem için olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyelerinin de seçildiği toplantı sonunda başkan Ali Türkmen ile devam edilmesi kararlaştırıldı.

Dernek merkezinde gerçekleştirilen toplantının divan başkanlığını Dr. Öğretim Üyesi Mesut Koç ve kâtip üyeliklerini Yaşar Kılıçarslan ve Cemil Doğramacı yaptı.

Gündem maddelerinin icrası öncesi konuşan Mesut Koç; “Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği kuruluşundan bu yana ağır ağır ve sürekliliği dikkate alarak yürümektedir. Sivil toplum çalışmaları gönüllülük esasına dayanır. Zordur ve süreklilik ister. Saman alevi gibi parlayıp sönmek istemiyoruz. Az da olsa kültürümüzü gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak için kalıcı çalışmalar yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Ali Türkmen derneğin çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. Dernek olarak dayanışma ve destek amacıyla ziyaretlere önem verdiklerini söyledi. Türkmen; “Karaçulha mahallemizde birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla kurumlara sık sık ziyaret yapıyoruz. Yapılan güzel işlere destek oluyoruz. Çalıca’ya yeni açılan aile sağlığı merkezi buna örnektir. Yanlış gördüğümüz işlerde de yasal yollardan tepkimizi gösteriyoruz. Karaçulha Kuran Kursu’nun isim değişikliği konusunda hiç çekinmeden gerekli girişimleri yaptık. Halk Eğitim Merkezimiz ile bayanlara yönelik halk oyunları kursumuz başarıyla tamamlandı. Katılımcılara ve HEM yetkililerimize teşekkür ediyorum. İki ay önce iletişim semineri düzenledik. 6 ay süreli eski eşyalar müzemizi Özel Sena’da açtık. Süreli olduğu için tamamlandı. Özel Sena Eğitim Kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki dönemde de kültür ve dayanışma adına çalışmalarımıza karınca kararınca devam edeceğiz. Geçen dönem görev alan yönetim kurulu arkadaşlara teşekkür ediyorum. Sağolsunlar” dedi.

 

Olağan Genel Kurul toplantısı gündem maddelerinin icrasının ardından yapılan seçimler sonunda; Karaçulha Kültür ve Dayanışma Derneği 5. dönem Yönetim Kurulu üyeliklerine Ali Türkmen, Mehmet Emin Kızıl, Erdal Kaya, Cemil Ufuk Koç ve Cemil Doğramacı seçildiler. Denetleme kurulu üyeliklerine ise Neşet Değirmenci, Yaşar Kılıçarslan ve Mehmet Çetinkaya seçildi. Derneğin Ali Türkmen’in başkanlığında bir dönem daha devam edeceği bildirilirken hafta içinde görev dağılımı yapılması bekleniyor.

 

Bakmadan Geçme