Alevler ekmek teknesini kül etti

Fethiye'de geçtiğimiz Cumartesi günü elektrik kontağından çıktığı sanılan koltuk döşeme atölyesindeki yangında iki katlı bina cayır cayır yanarken, atölyedeki makineler ve döşeme malzemeleri tamamen yanmıştı. Atölye sahibi Özmen Kökçü, yangında her şeyin yandığını belirtti.

  • 3703
Alevler ekmek teknesini kül etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’nin Menteşeoğlu Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde bulunan Özmen Kökçü’ye ait koltuk döşeme atölyesinde çıkan yangın korkutmuştu. Bir akaryakıt istasyonu karşısındaki yangın çevredeki işyeri ve binalara sıçramadan Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Grup Amirliği tarafından kontrol altına alınıp, söndürülürken; alevlerin sardığı bina soğutma çalışmalarının ardından zarar ortaya çıktı. Atölye sahibi ve yakınları yangının enkazını üzüntülü gözlerle temizlemeye çalışırken, ekmek teknesinin tamamen yok olması çevredeki vatandaşlar tarafından da üzüntüyle izlendi. 

İki katlı bina yangında içindeki malzemeler, koltuk ve çekyat takımları ile makineler kül olurken; Özmen Kökçü, çok mağdur olduğunu ifade etti. Kökçü, “12 yıldır Fethiye’de esnafım. Koltuk döşeme atölyem vardı. Yangının elektrik kontağından çıktı tahmin ediliyor. Çünkü ilk makinenin altından alevler çıkmaya başladı. Dışarıda arkadaşımla çay içiyorduk. Kokular geliyordu, biz ilk önce çevredeki fırınlardan geldiğini zannettik. Daha sonra bunun başka tür bir koku olduğunu fark edince içeriye girdik. Bir kova su döktüm fakat alevler daha da büyüdü. İkinci kova suyu da döktük, arkadaşım yangın tüpüyle müdahale etti. Ama yeterli gelmedi. Hemen arka kapıyı açtık, içerisi duman altında kalmıştı. Bunun ardından alevler ön tarafa doğru yayıldı. Biz içeriden kaçtık sonra çatı çöktü. Bütün makinelerim, süngerlerim, her şeyim yandı. Şu an çok mağdurum” dedi. 

BORÇLARIMIN ERTELENMESİNİ İSTİYORUM
Atölyesi tamamen yanan Kökçü, SGK ve yapılandırmış olduğu Maliye borçları bulunduğunu belirterek, “Eğer bu borçlar ötelenebilirse işletmeyi tekrar kurar, öderim” dedi. Kökçü, “Koltuk döşemenin yanında tente-branda ve ikinci el eşya satışına başlayalı 2 hafta olmuştu. Hazır çekyat üretimi yapıyordum. Yapmış olduğum iskeletlerin hepsi yandı. Depoda kaplanmış olan sıfır takımlarım vardı. Onlar da yandı. Diğer üst kattaki depoda olan malzemeler de kül oldu. Kaybım çok büyük. 300 bin TL’lik bir zararım var. Atölye tekrar inşa edilecek, aynı zamanda dükkan sahibine ve yan komşulara da zarar açtık. Sağ olsunlar, hiçbirisi şikayetçi olmadı. Benim her şeyim bitti, ekmek teknem gitti. Buradan başka bir yerden gelirim de yok. Yapılandırmış olduğum maliye ve SGK borçlarım var. Yetkililerden bunların ötelenmesini talep ediyorum. Fethiye’ye vermiş olduğum zarardan dolayı ve çevreyi korkuttuğumuz için çok özür diliyorum” diye konuştu. 
 

Alevler ekmek teknesini kül etti
Alevler ekmek teknesini kül etti
Alevler ekmek teknesini kül etti
Alevler ekmek teknesini kül etti

Bakmadan Geçme