Alban, 'Engelli eşittir zavallı algısı yanlıştır'

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Fethiye programı kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şubesi yöneticilerini ziyaret etti. Engellilerin sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve yerel yönetimlerde temsilini desteklediğini söyleyen Alban, 'Toplumda engelli eşittir zavallı algısı yanlıştır. Engellilerin desteklendiği zaman aşamayacakları bir şey yoktur' ifadelerini kullandı.

  • 868
Alban, 'Engelli eşittir zavallı algısı yanlıştır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye programı kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, şube yöneticilerinden dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Alban yaptığı açıklamada, “Gerçek engel bedenlerde değil, engelliyi yok sayanlardadır. Engelli arkadaşlarımız ile ilgili Aydoğan Arslanca ile partimizde yaklaşık 3 yıldır beraber çalışmaktayız. Engelliler konusunda desteğimiz devam edecektir.Kendisine yürümüşolduğu bu yolda başarılar diliyoruz. Toplumda engelli eşittirzavallıalgısınınyanlıştır. Engellilerin önünün açıldığı taktirde asamayacaklarıbir şey yoktur. Sivil toplum kuruluşlarında, siyasi partiler ve yerel yönetimlerde engellilerin kendilerini temsil etmelerinin önemsiyor ve destekliyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

Ziyarete teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Fethiye Şube Başkanı Aydoğan Arslanca, “Sayın vekilimin destekleri ile Muğla’da CHP İl Engelliler Komisyonunu kurduk. İl başkanlığı döneminde de engelli dostuydu. Şimdide ihtiyaç duyduğumuz her zaman yanımızda oluyor. Böyle duyarlısiyasetçilereihtiyacımız var. Vekilimiz engellilerinde toplumun bir parçasıolduğunu ve bizlerin de sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve yerel yönetimlerde temsil hakkımız olduğunu vurguladı. Bu düşüncelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

Bakmadan Geçme