Akgün, ''Haller Yasası 2-3 ay İçinde Kesinlik Kazanacak''

Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün, Haller Yasası taslak programında son düzenlemelerin yapılmakta olduğunu hatırlatıp, ''Yasa, 2-3 ay içinde kesinlik kazanacak. Yasanın çıkması ile birlikte Türkiye'de sektörümüz toparlanacak. Daha denetlenebilir ve şeffaf hale gelecek'' dedi.

  • 1497
Akgün, ''Haller Yasası 2-3 ay İçinde Kesinlik Kazanacak''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni Hal Yasası düzenlemeleri ile ilgili çalışmaları FRT Televizyonuna değerlendiren Türkiye Haller Federasyonu Başkan Yardımcısı Atabey Akgün, yasanın 2-3 ay içerisinde kesinlik kazanacağını umduğunu belirtti. Yasanın hayata geçmesi ile birlikte Türkiye'de tarım sektörünün toparlanacağını, daha denetlenebilir ve şeffaf hale geleceğini söyleyen Akgün, ''Son taslak üzerinde çalışmalar devam ediyor. 15 gün önce 2 ayrı Bakanlığımızın Genel Müdürleriyle yapılan toplantıda düzenlemelerin son şekilleri yapıldı'' dedi. 
Akgün, ''Hal yasasında son taslakta sektörle ilgili düzenlemelere gidiyoruz. 5957 sayılı kanun çıkmıştı. 1 Ocak 2012'de yürürlüğe girmişti. Ancak uygulamadaki aksaklıklar, sektördeki eksiklikler bizim daha önce yasa hazırlanırken, Türkiye Haller Federasyonu olarak ilettiğimiz sektörlerin tüm paydaşlarını bir merkezde toplamak, üretici birlikleri ve kooperatiflerle birlikte de değerlendirmelerimizin tamamı artık yeni yasada gündeme alınıyor. Yeni kanunda hal sayısı azaltılacak. 177 yasal halimiz var. Büyük oranda haller azaltılacak. Avrupa'daki gibi tarım sektörünün bütün paydaşları hayvancılık, diğer ürünler, yaş sebze haller devam edecek. Fakat haller biraz daha geliştirilerek üretici birliklerine ve kooperatiflere biraz daha aktif rol verilip önü açılacak. Bizim için de yani ticaretin içindekilere şeffaflık katacak. Yasa 2-3 ay içinde kesinlik kazanacak. Ön düzenlemesi de bugün yapılan toplantıda gündeme geldi. Sektörün kayıt altına alınması ile ilgili bu düzenlemeler çok faydalı. Federasyonumuz ilgili Maliye ve Ticaret Bakanlıkları ile sektörde doğabilecek aksaklık ve çözüm konularında sürekli iş birliği halindedir. Biz de dayanışma içindeyiz. 15 gün önce 2 Genel Müdürle toplantı halindeydik. Türkiye'de sektör toparlanıp daha denetlenebilir ve şeffaf hale getirilebilir yasa gerçekleşecektir'' dedi. 
 

Bakmadan Geçme