AKDENİZLİ GRUP YENİ MARKA TESCİLLERİNİ ALDI

Akdenizli Grup bünyesinde bulunan Gerçek Fethiye Gazetesi, Fethiye Radyo Televizyonu (FRT) Fethiye Radyosu (FRT) ismi markaları Pozitif Patent ve Danışmanlık aracılığıyla tescillendi

  • 2897
AKDENİZLİ GRUP YENİ MARKA TESCİLLERİNİ ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akdenizli GRUP kendi bünyesinde bulundurduğu markalarını tescil ettirmeye devam ediyor. Son olarak TRT’nin iki kez itirazına rağmen FRT ismi ve logosu da tescillendi. Buna göre medya bünyesinde bulunan Gerçek Fethiye Gazetesi, Fethiye Radyo Televizyonu (FRT), Fethiye Radyosu (FRT) markalarının tescilleri tamamlanmış oldu.

Marka tescillerini sağlayan Pozitif Patent ve Danışmanlık Sahibi Kağan Ateş, marka tescilleri teslim ederken, süreç hakkında da bilgiler verdi.

“Marka Tescil ticari gerekliliktir”

Marka tescil hakkında bilgiler veren Kağan Ateş, “Ürünlerini ve geleceklerini güvence almak için, kurumsallaşmanın ilk adımını atmak için günümüz ticaret hayatında bir gerekliliktir. 2 yıl önce marka kanununda yapılan değişiklik ile birçok konuda marka tescil yaptırmak zorunlu hale gelmiştir. Biz marka tescil konusunda ön çalışma yapıp, marka tescile uygun olup olmadığını firmaya söyleyip resmi marka tescil başvurularını yapıyoruz. Ortalama resmi işler 5-6 ay sürüyor. En sonunda sonuçlandırıp marka tescil belgesini çıkartıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Marka tescil sürecindeki sıkıntıları aştık”

Akdenizli Medya bünyesindeki markaların tescilleri hakkında da bilgiler veren Kağan Ateş “Gerçek Fethiye Gazetesi, FRT’nin yeni logosunu, Fethiye Radyo Televizyonu, Fethiye Radyosu isimlerinin tescilini sağladık. Ama bu çok kolay olmadı. Yaklaşık 16 ay önce başvuru yapmıştık. TRT benzerlik nedeniyle iki kez itiraz etti. Yapılan itirazlara çok iyi hukuki süreci takip ederek ve ciddi savunmalar yaparak itiraz başvurularını red ettirip marka tescilleri almış bulunuyoruz” dedi.

 

Bakmadan Geçme