Akdenizli Grup'un Genç Pehlivanları

Akdenizli Grup'un genç pehlivanları Elmalı'da güreşti..

  • 3400
Akdenizli Grup'un Genç Pehlivanları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Tarihi’nin en eski yağlı pehlivan güreşleri, Türk’ün İlk Er Meydanı Elmalı’da gerçekleşti. Oldukça çekişmeli geçen yağlı pehlivan güreşlerinde Akdenizli Grubun pehlivanları minik 2 boyunda Osman Nuri Cıldan 1’inci, ayak boyunda Mustafa Ali Cıldan 3’üncü olarak gururumuz oldu.

666. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde pehlivanlar, minik 1, minik 2, minik 3, teşvik, tozkoparan, ayak, deste küçük boy, deste orta boy, deste büyük boy, küçük orta küçük boy, küçük orta büyük boy, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde mücadele verdi. Miniklerin de kispet giyerek mücadele ettiği Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Akdenizli Grubun pehlivanları minik 2 boyunda Osman Nuri Cıldan 1’inci, ayak boyunda Mustafa Ali Cıldan 3’üncü oldu. Osman Nuri Cıldan ve Mustafa Ali Cıldan’ın antrenörü Seydikemerli Cemal Cumbur’da miniklere taktikler verdi.  Osman Nuri Cıldan ve Mustafa Ali Cıldan, yağlı güreşlerinin oldukça heyecanlı geçtiğini belirterek, dereceye girmiş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Cemal Cumbur da, ata sporunun gelişmesi için çalıştıklarını belirterek, “666. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri oldukça heyecanlı geçti. Minik sporcularımızın başarısı bize büyük bir gurur verdi” dedi.

Akdenizli Grup Yönetim Kurulu Başkanı Önder Akdenizli de Seydikemer ve Fethiye’nin adını er meydanında tanıttıkları için minik pehlivanların başarısını kutladı. Spora ve sporcuya ellerinden geldiği kadar destek vereceklerini ifade eden Önder Akdenizli, “Türk’ün en eski sporu yağlı güreşlerinde Seydikemer ve Fethiye’mizin adını da geçirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Osman Nuri Cıldan ve Mustafa Ali Cıldan kispetlerini giyip güreştiler. Kendilerini ve Hocaları Cemal Cumbur’u başarılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme