Ak Parti'li Sarıhan'a İhraç Şoku

Uzun süre AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı görevini sürdüren, 31 Mart yerel seçimleri öncesi Fethiye Belediye başkan aday adaylığı için görevinden istifa eden Kadir Sarıhan, yerel seçimlerin ardından sosyal medyada yaptığı bazı paylaşımlar gerekçe gösterilerek AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu tarafından partisinden ihraç edildi. AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, FRT Televizyonuna yaptığı açıklamada, 'Zamanında başbakanlık gibi çok üst kademelerdeki insanların da bu durumdan dolayı ihraç ediliyor. Burada da yapılan kendi sosyal medyalarında yapılan delil gösterilerek ihraç edilmiştir' ifadelerini kullandı.

  • 3003
Ak Parti'li Sarıhan'a İhraç Şoku
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti’nin Fethiye eski ilçe başkanı aynı zamanda son yerel seçimlerde belediye başkanlığı yarışı için aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Kadir Sarıhan’ın partiden ihraç edildiği ile ilgili yazının genel merkezden AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatına ulaştığı öğrenildi. AK Parti’den belediye başkan aday adayı olmasına rağmen, parti teşkilatı Ziraat Mühendisi Muhittin Kayabaş’ı aday göstermişti. AK Parti Fethiye İlçe eski Başkanı Kadir Sarıhan, sosyal medya hesabından yaptığı bazı paylaşımlar nedeniyle AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı tarafından İl Başkanlığı Disiplin Kurulu’na, oradan da AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. Genel Merkez Disiplin Kurulu, AK Parti eski ilçe başkanı Kadir Sarıhan’ı partiden ihraç etti. Bu konudaki yazının AK Parti Fethiye İlçe Teşkilatı’na ulaştığı öğrenildi. 

BANA İLETİLMEDİ
Partiden ihracı ile ilgili olarak görüştüğümüz Kadir Sarıhan, “Henüz ihraç yazısı bana iletilmedi. Yazı ve ihraç gerekçesi elime ulaştığında kamuoyunu ayrıntılı şekilde bilgilendireceğim” ifadelerini kullandı. 

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI DELİL GÖSTERİLDİ 
AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Bekir Eser, parti ve derneklerin tüzüklerinde uyulması gereken kuralların olduğunu hatırlatıp, “Burada da sosyal medya paylaşımları delil gösterildi” ifadelerini kullandı. Eser, “Şimdi değişik derneklerin partilerin üyelerinin uyması gereken kurallar vardır. Bu kurallar eğer hem üye olup hem de çiğnenirse o kurumun ya da partinin disiplin kurulları devreye girer. Burada da yapılan olay budur. Arkadaşlarımızın sosyal medyadaki paylaşımları partiyi aşağılayacak ya da partiyi yıpratacak veya kişiye yönelik yanlış beyanları olur ise kendilerinin bilgileri inceleniyor. Partinin içinde zaten görüyoruz ihraçlar var, zamanında başbakanlık gibi çok üst kademelerdeki insanların da bu durumdan dolayı ihraç edilmiştir. Burada da yapılan kendi sosyal medyalarında yapılan delil gösterilerek ihraç edilmiştir” diye konuştu. 

İHRAÇ OLAYINDA GEREKÇEDE NELER VAR?
FRT Televizyonunun elde ettiği gerekçede şu ifadelere yer veriliyor; 
“AK Parti tüzüğünün 105/3. maddesi gereğince dosya resen Kurulumuza gelmiştir. Merkez Disiplin Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda Fethiye İlçe Üyesi Kadir Sarıhan hakkındaki iddialar ve dosyada sunulan diğer deliller ayrıntılı biçimde incelenmiştir. Fethiye İlçe Üyesi Kadir Sarıhan hakkında sunulan deliller incelendiğinde; şahsın sosyal medya hesabından Fethiye İlçe Belediye Başkan adayımız hakkında tezvirat yaparak ve kastederek paylaşımlarda bulunmuştur. Bu paylaşımlarda bazı karşılaştırmalar yaparak kendisinin aday gösterilmesi gerektiğini ima etmiştir. Ayrıca başka bir paylaşımında Belediye Başkan adayımızı FETÖ/PYD Terör örgütü üyesi gibi göstermiştir. Yine Fethiye Sevdalıları isimli sitede CHP’nin sloganı ile CHP’ye destek olduğunu ortaya koymuştur.” 

Bakmadan Geçme