Ak Partili Öztürk ''Cumhurbaşkanımızın Kararı Var''

Ölüdeniz ve Kayaköy'e yapılmak istenen jeotermal sondaj kuyuları ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk 'Yöre hassas korunacak alanlar içerisindedir. Cumhurbaşkanımız tarafından yayınlanan bu konuyla ilgili kararnamesi var. Henüz ÇED yok' diyerek Chp'lilerin geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamalı eylemini sansasyonel bir hareket olarak değerlendirdi.

  • 1621
Ak Partili Öztürk ''Cumhurbaşkanımızın Kararı Var''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk yaptığı açıklamada; “Türkiye genelinde yeraltı kaynaklarının ortaya çıkartılması konusunda mevcut yasalarımız var. Yatırımcılar, müteşebbisler zaman zaman müracaatlarını yapıyorlar. Bazen olumlu bazen olumsuz cevap alırlar. Madencilikte de, mermercilikte de bu geçerlidir. Jeotermalde de bu geçerlidir. Ülkemizin belli bölgeleri korunacak alanlar statüsünde. Göcek-Fethiye arası 1982 yılında çıkan bir kanunla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiştir. Ve bu bölgenin çoğu 1. Derece Sit alanıdır. Fakat bildiğiniz gibi 2020’nin Mart ayında Cumhurbaşkanlığımızın yayınlanan bir kararnamesi var. Bu bölgeler Hassas Korunacak Alan statüsünde şu anda. Bölgeler oluşturulurken eskiden 1. Derece, 2. Derece, 3. Derece diye ayrılmıştı. Şimdi buna Hassas da ilave oldu. Bunun dışındaki yerlerde tabi ki aramada bir sıkıntı yok. Biliyorsunuz Afyon bölgesinde veya Türkiye’nin değişik yerlerinde Jeotermal enerjiler kullanılıyor.  Buradaki bölgeyle ilgili ise bugüne kadar biz jeotermal olduğuna dair bir duyum almadık. Fakat bir firmanın Valiliğe başvurusu olduğunu biliyoruz. Müracaatı yapılmış. Daha sonra bunun aşamaları var tabi. Çevre Bakanlığı’nın değişik birimlerinden kontrolleri oluyor, teyitleri oluyor. Olumlu ya da olumsuz. Siz müteşebbis olarak şunu da diyebilirsiniz. Ben Fethiye Körfezi’nde balık yetiştireceğim diye de bir dosya verebilirsiniz. Ama bu hiçbir zaman kabul edilecek anlamına gelmez. Mantıklıysa, uygun bir bölgeyse, size devletin tahsis edeceği müsait bir alan varsa tabii ki bu değerlerimizi de kullanmak gerekebilir. Bunu genel olarak söylüyorum. Ölüdeniz bizim için altından daha değerli bir yer. Bu tür yerlerde Hassas Korunacak Alanlar olduğu için, bu konuda daha fazla hassasiyet var. Cumhurbaşkanımızın da bu konuda kararı var. ÇED raporu henüz yok. Dosyasını vermişler, müracaatı var. Ama dosyanın sonucu ne olur kimse bilmiyor şu an. Bunu sonuçlanmamış bir şey üzerinden, sanki burada jeotermal kuyu kazılıyormuş gibi beyanat vermek doğru değil” dedi.

SANSASYONEL HAREKET

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, Chp’nin basın açıklamalı eylemini sansasyonel hareket olarak değerlendirerek şöyle konuştu: “ Bugün ben de izledim, bir şeyler yaparken bir şeyleri bozmamamız gerekir. Biliyorsunuz şu zamanda toplantılar düzenlenemiyor, insanlar düğünlerini yapamıyor, cenazelerini defnedemiyor. Ya da zorunlu olarak az sayıda insanla yapmak zorundayız. Burada sansasyonel bir hareket görüyorum ben. Doğru bir şey değil. Halkın sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde sosyal mesafe kurallarına uymadan yapılan bu işlerin devam etmemesini diliyorum”

Ak Partili Öztürk ''Cumhurbaşkanımızın Kararı Var''

Bakmadan Geçme