ADRENALİN SEVGİSİ ÇİNLİLER'İ ÖLÜDENİZ'E ÇEKTİ

Geçtiğimiz kış mevsimi boyunca yamaç paraşütü ile uçmak için Ölüdeniz'e akın eden Çinli turistler, yaz mevsiminin yoğun olduğu şu günlerde de Ölüdeniz'e akın ediyor. Adrenalin tutkunu Çinli turistler, dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan Fethiye-Babadağ'dan uçarak keyifli anlar yaşıyor.

  • 884
ADRENALİN SEVGİSİ ÇİNLİLER'İ ÖLÜDENİZ'E ÇEKTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'nin dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Babadağ’da Çinli turist yoğunluğu yaşanıyor. Ölüdeniz Mahallesindeki dünyaca ünlü yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Babadağ, kış mevsiminde olduğu gibi şu günlerde de Çinli turistlere ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Babadağ’dan geçtiğimiz yıllarda atlayan Çinli ünlü sanatçıların yanı sıra Çin televizyonlarının Fethiye'de yaptığı 'Survıvor' çekimlerinin Çin'de yayınlanmasının ardından Türkiye ve Fethiye'ye Çinli turist akını yaşanıyor. Hemen her gün Antalya ve Dalaman'dan havaalanlarında otobüslerle alınan turistler, Fethiye'de birkaç gün konakladıktan sonra Denizli Pamukkale ve Nevşehir'e götürülüyor. Fethiye-Ölüdeniz'e gelen Çinli turistler, Babadağ'dan yamaç paraşütü ile uçarak hayallerini gerçekleştiriyorlar. Ölüdeniz'i havadan izleyen ve bol bol fotoğraf çeken Çinli turistler, yamaç paraşütü keyfine doyamadıklarını ifade ediyorlar. Rehberleri eşliğinde Fethiye ve yöresinin tarihi ve turistik yerlerini de gezen Çinli turistler, yamaç paraşütü yaptıklarını belirtip; ''Hayatım boyunca şu ana kadar yaptığım en güzel şeylerdendi. Çok beğendim. Yamaç paraşütü çok çılgıncaydı ve deniz çok harikaydı'' diye konuştular.

Çinli turistlerin rehberi Saygu Sezen ise Çinli turistlerin Fethiye'yi beğendiğini, Ölüdeniz'de yüzüp yamaç paraşütü ile muhteşem uçuşlar yaptıklarını, bu bölgede hoş ve güzel anılar biriktirdiklerini söyledi.

ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

 

Bakmadan Geçme