Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 

Fethiye'nin Bozyer Mahallesi'nde yaşayan, Esenköy Er Asım Özdemir Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Ada Su Zor'un hayali Ölüdeniz İlkokulu 1-A sınıfı öğretmeni Mahinur Göker Aktaş, öğrenci velileri ve yardımseverlerin katkılarıyla kitap haline geldi. 'Her Hayal Bir Kitap' projesi kapsamında basımı gerçekleştirilen 'Ada Hayaline Uçuyor' isimli kitabın geliri ile 2 yıldır lösemi tedavisi gören Ada, iyileşmesinin ardından Nevşehir'e gönderilecek ve hayalinde gördüğü balonlara binecek. 

  • 3025
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6. sınıfta okuyan ve lösemi tedavisi gören Ayça-Suat Zor çiftinin kızı Ada’nın hayali gerçek oluyor. Ölüdeniz İlkokulu 1-A sınıfı öğretmeni Mahinur Göker Aktaş’ın kaleme aldığı, öğrenci velisi Burcu Cunneen’in resimlediği kitap; eşi görülmemiş bir işbirliği ile hazırlandı. Eray Kırtasiye’de satılan kitabın geliri ile Ada’nın, Kapadokya’da balona binme hayali gerçekleştirilecek. Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu’nun büyük destek sunduğu projenin amacı, diğer tedavi gören öğrencilerin hayallerine de ilham olmak. 

Öte yandan kitabın son bölümünde Ölüdeniz İlkokulu 1-A sınıfı öğrencileri Ada’nın hayalini resmettiler. Eray Kırtasiye yetkilileri, İsmail Başoğlu, okul müdürü, öğrenci velileri ve öğrencilere teşekkür eden Aktaş; pandemi dönemi olmasına rağmen yoğun bir çaba sonucunda kitabın basımının gerçekleştiğini dile getirdi. Ada Su Zor, hayalini anlatan hikaye kitabını görünce çok mutlu olduğu bildirildi.  

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR 
İlkokulu 1-A sınıfı öğretmeni Mahinur Göker Aktaş yaptığı açıklamada, “Ada Hayaline Uçuyor isimli kitabımız çıktı. Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi sponsorumuz oldu. Bin 725 adet basılan kitabımızın satışı Eray Kırtasiye’de yapılmaktadır. Kitapların gelirinin tamamı Ada’ya takdim edilecek. Aynı zamanda kitabın hakları yine Ada’ya verilmiştir. Kitabın satışı ile aile ilgilenmektedir. Ada’nın sağlık durumu şu anda iyiye gidiyor. Tedavi dönemi de devam ediyor. Umarım en kısa sürede iyileşip, sağlığına kavuşacak” şeklinde ifadeler kullandı. 

VELİMİZ VASITASI İLE TANIŞTIK
Ada Su Zor’u bir velisi vasıtasıyla tanıdıklarını anlatan Aktaş, “Bir velimiz vasıtası ile Ada ile tanıştık. Daha sonra lösemi tedavisi gördüğünü öğrendik. Sonraki süreçte bir hayali olduğu ifade edildi. Kitabı ben yazdım. Ada’nın hayalini kitaba aktardık. Velilerimiz ve öğrencilerimiz ile bu hayali nasıl gerçekleştireceğimiz konusunda fikir alışverişi yaptık. Uzun bir süreç aldı. Ada’nın, Kapadokya’da balona binme hayalinin gerçekleşmesi adına düşüncelerimizi paylaştık. Bir öykü yazdık ve Ada’yı kahraman yaptık. İlk olarak Eray Kırtasiye desteği ile örnek bir baskı hazırladık. Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İsmail Başoğlu basım aşamasında bize büyük destek oldu. Ada gibi birçok tedavi gören öğrencinin hayalini gerçekleştirmek istiyoruz. Kitabı, Ada’ya teslim ettiğimizde hayalini gerçekleştirmiş kadar mutlu oldu. Bizim için en büyük mutluluk bu oldu. Onun bu hayalini mutlaka gerçekleştireceğiz. Bunun sözünü de aldık” dedi. 

KİTABI GÖRÜNCE MUTLU OLDU
Öğrenci velisi ve Ada Su Zor’un aile yakını Maşide Şimşek yaptığı açıklamada, “Ada’nın aile yakınıyım. Bu anlamda proje ortaya çıktı. Pandemi döneminde video konferans yöntemiyle ders işlerken, velilerimize bu durumdan bahsettim. Küçük bir şeyle başladık ama çok güzel yerlere ulaştık. Ortak bir kararla bu aşamaya kadar. Ada mutlaka hayaline kavuşacak. Şu anda tedavisi de çok güzel gidiyor. Kitaba ilgi de oldukça güzel. Kitabını ilk gördüğünde çok mutlu oldu. Her gün kitap okurken videolarını gönderiyor” diye konuştu.  

DİĞER ÇOCUKLARA İLHAM OLDUK 
Projenin geldiği aşama hakkında bilgi aktaran öğrenci velisi Burcu Cunneen, “Şu an proje çok güzel bir aşamada. Ufacık bir noktadan çok güzel bir yere taşındı. Bir öğrenci velimiz sayesinde Ada’dan haberdar olduk. Tüm veliler pandemi döneminde bir araya geldik. Öğretmen, öğrenci ve veliler işbirliğinde ortaya böyle bir kitap çıktı. Kitabın tüm telif hakları Ada’da… Bu kitabın geliri ile Nevşehir’e gidecek ve hayali olan balona binecek. Öğretmenimize, okul müdürümüze, Eray Kırtasiye’ye, Özel Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Fethiye Esnaf Sanatkarlar Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu’na, Fethiye halkına çok teşekkür ediyoruz. Bu kitap sayesinde diğer çocukların hayaline ilham olmasını ve çocuklarımızın sosyal sorumluluk projesi kapsamında iyiliğin bir parçası olmasını istedik” şeklinde konuştu. 

Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 
Ada'nın Hayali İçin El Ele Verdiler 

Bakmadan Geçme