90 YAŞINDAKİ RESSAMDAN BİR SERGİ DAHA...

Fethiye Belediye Türk Müziği korosu Şefi eczacı, şair ve ressam Emin Akan, FKM salonunda 65 yıldır yaptığı birbirinden güzel resimlerini sergiliyor.

  • 2101
90 YAŞINDAKİ RESSAMDAN BİR SERGİ DAHA...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de sanatın hemen her dalında faaliyet gösteren 90 yaşındaki Emin Akan, kendi yaptığı resimlerinin olduğu serginin açılışını gerçekleştirdi. 16 Haziran Pazar gününe kadar açık kalacak sergide yaklaşık birbirinden güzel 40 resim sergileniyor.

65 yıldır resim yaptığını ifade eden Emin Akan, “Benim resim konusunda her hangi bir tahsilim yok. Bu tamamen amatörce başlanmış ve seneler süren uğraşlarla bu hale gelmiştir. 65 yıldır resim yapıyorum. Sergide 40 tane resim sergileniyor. Sergiyi açmamdaki amacım böyle sanatlarında mevcut olduğunu göstermek. Bütün meraklıları bekliyoruz. 16 Haziran’a kadar açık kalacak” dedi.

 

97 KONSERE ŞEFLİK YAPTI

Resim yeteneğinin dışında şairlik ve yazarlık ruhuna da sahip Akan’ın kendi yazdığı şiirleri ve kitapları mevcut. Müzik ağırlıklı bir yaşamının olduğunu belirten Akan, “Şiir ve kitaplarım var ama müzik hayatımda ağırlıklı yer alıyor. Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde Müzik akademisini kurduk. Akademinin korosu var. O koroyu yönetip konserle veriyoruz. Fethiye’de bugüne kadar 97 tane konser verdim. Benim amacım Anadolu’nun bir köşesinde bu kültürü desteklemekti. Çok şükür Fethiye’de o gün iki kişiyle başladığım tek koro, bugün 4 tane koromuz var. Herkesi bu yola davet ediyorum. Ancak çalışmakla olunuyor. 300 tane beste var. Bunun 40-50 tanesi TRT’de. Şimdi KuvayiMilliye’yi besteliyorum” diye konuştu.

Sanat farklı kollarına nasıl geçtiğini anlatan Akan, “Birisi Bağlamayı çalıyorsa ben neden çalamayayım ki diyerek bağlama çalmışımdır. Birisi badana yapıyorsa ben neden yapmayayım. Bende yapabiliyorumdur. Böyle böyle sanatın her dalında çalışmaya başladım” dedi.

 

TRT’DE BULUNMAYAN ARŞİVE SAHİP

Türk bestekâr, hanende ve udî Selanikli Ahmet Bey’e ait eserlerin TRT’de dahi bulunmayan eserlerinin kendi koleksiyonunda mevcut olduğuna dikkati çeken Akan, “Para ve nota koleksiyonum var. Selanikli Ahmet Bey’in hiç kimsede bulunmayan eski yazı eserlerinden 300 küsur tane var. Bu TRT’nin repertuarında bile yok bunun 200 tanesi. Hafız Kemal’den kalma 60-70-100 yıllık taş plaklar var. Hayatımızı bunlarla doldurmuşuz” ifadelerini kullandı.

 

FETHİYE’YE MÜZE ŞART!

Fethiye’ye kültürünü sergileyecek bir müzenin yapılması gerektiğine işaret eden Akan, “Fethiye şu sahilin en gelişmiş kenti. Ama bu gibi kültürel noksanlıklarını da tamamlamak lazım. Mesela biz Belediye Türk Müziği Korosu olarak çalışırken akademiye döndük. 40 yıldır Fethiye’de yaşıyorum ve belediyeye konservatuarın kurulması için kaç defa teşebbüste bulundum fakat olmadı. Fethiye daha güzel hizmetlere layık” diye konuştu.

Bakmadan Geçme