9 ilçeye spor yatırımları için 38 milyon ayrıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Muğla'nın 9 ilçesine 17 spor tesisinin yapımı için AK Parti Muğla Milletvekilleri ve İl Başkanlığının girişimiyle 38 milyon liralık ödenek aktarıldı. Spor tesislerinin yapımlarına kısa süre içinde başlanacak.

  • 699
9 ilçeye spor yatırımları için 38 milyon ayrıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan, İl Başkanı Kadem Mete, belediye başkanlıkları ve AK Parti ilçe başkanlıklarının girişimleriyle Muğla’nın 9 ilçesine 17 spor tesisinin yapımı için 38 milyon liralık ödenek aktarıldı. 
Dalaman, Ortaca, Yatağan, Seydikemer, Ula belediyeleriyle, ilçe başkanlıklarının milletvekilleri ve İl Başkanlığına ilettiği yatırım talepleri, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla geçtiğimiz ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a aktarıldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 9 ilçeye farklı alanlarda 17 yeni tesis yapımı için ödeneğini toplantı sonrasında ayırdı.   
Buna göre Muğla’nın Milas ilçesindeki spor salonu yapımı için 10 milyon lira, Köyceğiz’de spor salonu, gençlik merkezi ve halı saha yapımı için 11 milyon 800 bin lira, Ortaca’da yarı olimpik kapalı yüzme havuzu için 4 milyon 300 bin lira, Seydikemer ilçesindeki okullarda 5 adet halı saha için 1 milyon 250 bin lira, Yatağan ilçesine gençlik merkezi ve futbol sahası yapımı için 4 milyon 300 bin lira, Dalaman’a 2 adet tenis kortu için 600 bin lira, Ula’ya sentetik yüzeyli futbol sahası, tribün ve soyunma odaları için 2 milyon 350 bin lira, Ula boğa güreşi alanı için 900 bin lira, Ula’ya spor salonu yapımı için 2 milyon 500’er bin lira ödenek ayrıldı. Ödenekler, Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Muğla İl Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne aktarıldı.
Muğla’nın bugüne kadar spor alanında aldığı en önemli yatırımların gerçekleştiğine vurgu yapan AK Parti Muğla Milletvekilleri M. Yavuz Demir, Yelda Erol Gökcan ve İl Başkanı Kadem Mete; 9 ilçeye çeşitli alanlarda çok sayıda spor tesisi yapılacağı müjdesini verdi. Milletvekilleri ve İl Başkanı ortak açıklamasında; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Muğlamıza önemli spor yatırımları kazandırıyoruz. Gençlerimiz, sporcularımız, spor yapmak isteyen her yaştan vatandaşlarımızın kullanımına açık tesislerimizin yapımına kısa süre içinde başlanacak. Birlik ve beraberlik içinde bölgemize her alanda yatırımlar gelmektedir. Genel seçimlerden bu yana geçen süre zarfında Muğlamız son derece önemli yatırımlar almıştır. Ülkemiz üzerinde gerçekleştirilen ekonomik manipülasyonların karşılık bulmadığı Muğlamıza aktarılan ödeneklerle oldukça iyi anlaşılmaktadır. Muğlamıza olduğu gibi tüm illerimize de hükümetimizin yatırımları devam etmektedir. Bu yatırımların ilimize aktarılmasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Sayın Tayyip Erdoğan’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın M. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, ilgili bürokratlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Muğlamıza hayırlı olsun.”
Muğla’nın spor yatırımlarıyla ilgili yapım ihalelerinin önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği bildirildi.  
 

Bakmadan Geçme