74'lük delikanlı, Alman futbolu için çalışıyor

Hayatının büyük bir bölümünü Almanya'da geçiren Çetin Arif Gezginci (74), ömrünü adadığı futbolda başarılı çalışmalarından dolayı Alman Futbol Federasyonu tarafından defalarca ödüllendirilirken halen futbol maçlarında hakem gözlemcisi olarak görev yapıyor. Gezginci, tatil için geldiği Fethiye'de Almanya'daki çalışmaları hakkında bilgi aktarıp, 'Fethiye'de spor kulüplerimize destek vermek isterim' ifadelerini kullandı.

  • 1802
74'lük delikanlı, Alman futbolu için çalışıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turist olarak 1970 yılında gittiği Almanya’da kalan ve hayatını futbola adayan Gaziantepli Çetin Arif Gezginci, 74 yaşında olmasına rağmen Alman futboluna hakem gözlemcisi olarak katkıda bulunuyor. Alman Futbol Federasyonu tarafından defalarca ödüllendirilen Türk sporcusu olan Gezginci, Almanya’ya gitmeden önce 1960 ile 1970 yılları arasında Ankara’da Dikmenspor’da başladığı futbol kariyerini Ankaragücü, dönemin birinci lig takımlarından Hacettepe ve Güneşspor’da sürdürdü. 1970 yılında Almanya’nın Pirmasens kentine turist olarak giden Gezginci, burada amatör SV Lenberg takımında top koşturmaya başladı. O yıl 42 golle gol kralı oldu. 1979 yılında Pirmasens’te Türk takımı kuran ve 1992 yılına kadar bu takımın antrenörlüğünü yapan Gezginci, 1992 yılında da Anadolu Spor Kulübü’nü kurdu ve bu takımda futbol da oynadı. Almanya’da 1978 yılında antrenörlük okulunu bitirerek diploma alan Gezginci, 2000 yılında da futbol alanındaki örnek çalışmalarından dolayı Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı EigidisBraun tarafından imzalanan bir takdir belgesi alarak ödüllendirildi. Dönemin Bonn Büyükelçisi Onur Öymen tarafından da şilt ile ödüllendirilen Gezginci, hakem olarak gösterdiği başarıdan dolayı da DFB adına Saarland Eyaleti Futbol Federasyonu tarafından “Altın Hakem Rozeti” ile ödüllendirildi. 

Fethiye’den ev alarak, yılın 5-6 ayını bu güzel ilçede geçiren Çetin Arif Gezginci, Türk Hakem Federasyonu ve Futbol Federasyonu nezdinde yaptığı girişimler sonucu Almanya’dan 22 hakem olarak 1 Nisan 1999 tarihinde İstanbul’a gelip; Fenerbahçe-Beşiktaş maçından önce Türk hakemlerle dostluk maçı da yaptılar. Bu maçta 3-1 mağlup olduklarını anlatan Gezginci, daha sonra rövanşı Almanya’da aldıklarını da söyledi. Fethiye’yi çok sevdiklerini anlatan Gezginci, 74 yaşına rağmen Almanya’da hakem gözlemcisi olarak göreve devam ettiğini; Fethiye’de spor kulüplerine destek olmak istediğini söyledi. Bazı amatör takım yetkilileri ile tanıştığını, Günlükbaşıspor’a forma takımı hediye ettiğini, bazı turnuva maçlarında hakemlik de yaptığını bundan sonra da Fethiye’de başta Fethiyespor olmak üzere her konuda Almanya’dan yardımcı olabileceğini söyledi. 

Bakmadan Geçme