45 gün sonra 3 vaka

Normalleşme süreci ile birlikte dikkatsizlik ve aşırı rehavet sonucu bölgede 45 gün sonra arka arkaya 3 pozitif vakaya rastlandığı öğrenildi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarının aynen uygulanmasını istedi.

  • 17181
45 gün sonra 3 vaka
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, son günlerde ilçe genelinde vakalarda artış olduğu yönündeki söylentilere açıklık getirdi. Kaymakam Şahiner, “3 vaka Seydikemer’de ikamet eden vatandaşlarımız. Pandemi hastanesi olduğu için Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirildi. Sağlık Müdürlüğümüz ve doktorlarımız filyasyon yöntemiyle bu kişilerin temasta olduğu kişileri tespit etmeye çalışıyorlar” dedi. 

3 vakanın da Seydikemer’de görüldüğü, pandemi hastanesi olduğu için Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirildiğini kaydeden Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, filyasyon yöntemiyle bu kişilerin temasta olduğu kişilerin tespit edilmeye çalışıldığını ifade etti. 
Fethiye genelinde 1,5 aydan bu yana pozitif vakanın bulunmadığını hatırlatan Muzaffer Şahiner, yanlış algılara itibar edilmemesini ve maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasını istedi. 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı açıklamada, “Fethiye’de yaklaşık 1,5 aydan bu yana pozitif vaka bulunmamaktadır. Yakın zamanda birkaç vaka geldi, bunlar Seydikemer’de ikamet eden vatandaşlarımız. 3 vakamız pandemi hastanesi olduğu için Fethiye Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Onun için bu algı oluştu. Sağlık Müdürlüğümüz ve doktorlarımız filyasyon yöntemiyle bu kişilerin temasta olduğu kişileri tespit etmeye çalışıyorlar. Belki bu yanlış bir algıya neden olmuş olabilir. Fethiye’de vaka yok, gelen vakalar Seydikemer ilçesinden. Bunlar da kontrol altına alındı diyebiliriz. 82 yaşında bir vatandaşımızın vaka durumu var. Komşusunun cenazesine katılmış. Onunla ilgili her iki ilçede işbirliği içinde çalışma yürütülüyor” şeklinde konuştu. 

ESKİ MUHTAR HASTANEDE TEDAVİ GÖRÜYOR 
Öte yandan Seydikemer İlçesi Seki Mahallesi’nde Yenice eski Mahalle Muhtarı, 82 yaşındaki Osman E., İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin taraması sırasında ateşi yüksek çıkınca test uygulandığı öğrenildi. Eski muhtarın test sonucu pozitif gelince sağlık ekipleri tarafından en yakın pandemi hastanesi olan Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yakınlarından da test alınan Osman E.’nin sağlık durumunun iyi olduğu, komşularının cenaze taziyesine katıldıktan sonra bulaşmanın meydana gelmiş olabileceği tahmin ediliyor. 

   

Bakmadan Geçme