31 Ülkeden 392 Yabancı Fethiye'de Evlendi

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi son bir yılda da Fethiye'de yoğun bir yabancı evlilik olayı gerçekleşti. 31 ülkeden çoğunluğu İngiliz uyruklu 392 yabancı Fethiye'nin birbirinden güzel değişik mekanlarında nikah kıydırdı. Fethiye'de 2019 yılında toplam bin 404 nikah gerçekleştirilirken 95 Türk vatandaşı yabancı kadınlarla, 11 Türk kızı yabancı uyruklu erkeklerle dünya evine girerken, her ikisi de yabancı uyruklu 286 çift Fethiye'de dünya evine girdi. Fethiye'de evlenen yabancı uyruklu çiftler balayını da tatil kenti Fethiye'de gerçekleştirdiler.

  • 4347
31 Ülkeden 392 Yabancı Fethiye'de Evlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2019 yılında Fethiye’de 392 yabancı uyruklu çift dünya evine girdi. Fethiye ve çevresindeki organizasyon şirketlerine başvuran yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye’de Fethiye’de evlenmek istediklerini bildirip Fethiye Belediye Evlendirme Memurluğuna başvurdu. Son bir yılda Fethiye’de toplam bin 404 nikah gerçekleşirken, bunun 392’sinin yabancı uyruklu nikah olduğu öğrenildi.  
Başta İngiltere olmak üzere Türkiye’de Güney sahillerine koşan çiftler muhteşem manzarada nikâh kıydırıp, düğün gerçekleştirirken balayını da Fethiye’de yaptı. Fethiye Belediyesi yetkililerinden edinilen bilgilere göre 2019 yılında Fethiye’ye gelen çoğunluğu İngiliz 392 çift nikâh kıydırıp dünya evine girdi. Ayrıca 95 yabancı uyruklu kadın Türk erkekler ile evlenirken, 11 Türk kadını da yabancı uyruklu erkekle evlendi. Türk erkekleri ile evlenen yabancı kadınların yüzde 80’inin İngiliz uyruklu olduğu öğrenilirken, kalan bölümün Alman, Ukrayna, Rusya ve Azerbaycanlı olduğu öğrenildi. Türkiye’de evlenen yabancı çiftlerin yüzde 85’inin İngiliz uyruklu olduğu bildirilirken, 286 yabancı uyruklu çiftin Fethiye’de nikah kıydırıp evlendiği öğrenildi. Fethiye’de 296 İngiliz, 12 Rusya, 11 Almanya, 14 Suriye olmak üzere ABD, Fas, Romanya, Fransa, Ukrayna, Türkmenistan, İran, Kanada, Lübnan, Özbekistan, Nijerya, Vietnam, Endonezya, Kırgızistan, Çin, Azerbaycan, Hollanda, Suudi Arabistan, Yunanistan, Filistin, Çek Cumhuriyeti, Filipinler, Kazakistan, Finlandiya, Moldova, Polonya ve Hırvatistan’dan evlilik gerçekleştiği kaydedildi. Fethiye ve Ölüdeniz’de koylarda, teknelerde ve plajlarda yapılan nikah ve konaklama dahil evlilik organizasyonlarının İngiltere ve diğer ülkelere göre oldukça ekonomik olması nedeni ile Fethiye ve Türkiye’nin son yıllarda büyük rağbet gördüğü belirtildi. Bazı Türk organizasyon şirketlerinin yabancı ülkelerde yayınladıkları reklamların Türkiye’de evliliğe yoğun ilgi gösterilmesinde etkili olduğu kaydedilirken organizasyonun taleplerine göre nikâh, düğün ve bir haftalık balayı konaklaması dâhil 30 ila 100 bin TL arasında gerçekleştirildiği öğrenildi. 
YABANCI UYRUKLU EVLİLİKLER YAZ MEVSİMİNDE GERÇEKLEŞTİ
Fethiye’de 2019 yılındaki yabancı uyruklu evlilikler daha çok yaz mevsiminde gerçekleşti. Ağustos ayında 58, Temmuz ayında 57, Eylül ayında 56, Haziran ayında 49, Mayıs ayında 47 evlilik gerçekleşirken evliliklerin kalan bölümü de diğer aylarda gerçekleşti. 
2018 YILINDA 335 YABANCI EVLİLİK GERÇEKLEŞMİŞTİ 
Fethiye Belediyesi Evlendirme Memurluğundan edinilen bilgilere göre ilçede 2018 yılında toplam 335 yabancı evlilik gerçekleşmişti. Fethiye’de 2018 yılındatoplam bin 318 çiftin nikah işlemi gerçekleşirken 983 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, çoğunluğu İngiliz ikisi de yabancı 230, 91 sadece kadın yabancı, 14 sadece erkek yabancı çift Fethiye’de dünya evine girmişti. 
 

31 Ülkeden 392 Yabancı Fethiye'de Evlendi
31 Ülkeden 392 Yabancı Fethiye'de Evlendi
31 Ülkeden 392 Yabancı Fethiye'de Evlendi
31 Ülkeden 392 Yabancı Fethiye'de Evlendi
31 Ülkeden 392 Yabancı Fethiye'de Evlendi

Bakmadan Geçme