30 yıl sonra gelen afet

Fethiye'nin İnlice Mahallesi'nde sabah saatlerinde etkili olan hortum, asırlık ağaçları ve beton direkleri yıkarken prefabrik evi devirdi. Çelik konstrüksiyondan yapılmakta olan inşaatı da yıkıp geçti. 2 kişinin hafif yaralandığı hortumda zararın büyük olduğunu söyleyen İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, 'Yaklaşık 30 yıl önce benzer hortum olmuştu. Ancak bu kez daha büyük zararla karşılaştık. Asırlık ağaçlar bile yerle bir oldu' dedi.

  • 3914
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
30 yıl sonra gelen afet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de sabah saatlerinde şiddetli yağış ile birlikte başlayan fırtına, İnlice Mahallesi’nde hortuma yol açtı. Saatteki hızı 60-70 kilometreyi bulan fırtınanın ardından İnlice Mahallesi çevre yolu Pınarcık ve Küme Evleri mevkilerinde meydana gelen hortum, asırlık çam ağaçlarıyla betondan elektrik direklerini yerle bir etti. Sabah saat 09.00 sıralarında meydana gelen hortum, Tahsin Çiftçi’nin eşiyle birlikte yaşadığı konteyneri devirdi. Necati Zeybek’e ait çelik konstrüksiyondan yapılmakta olan inşaatı yerle bir etti. Ağaçların devrilmesiyle Taşkın Şen ve Hayriye Vural’ın otomobillerinde hasar meydana geldi. 
HAFİF YARALANDILAR
Bazı ağaçlar mahalledeki ahırların üzerine yıkılırken; mahallenin yarısında elektrikler tamamen kesildi. İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı, Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat’ın yanı sıra Fethiye Belediyesi ve AYDEM yetkililerinden yardım istedi. Fethiye ve Muğla Büyükşehir belediyeleri ekipleri; Fethiye-Dalaman Karayolu üzerine ve yollara yıkılan ağaçları kısa sürede temizledi. AYDEM ekipleri de elektrik direkleri ve tellerinde onarım çalışması başlattı. Hortum sırasında 75 yaşındaki Tahsin Çiftçi ile eşi konteynerden evin yıkılması sonucu yaralanırken, çift Dalaman Devlet Hastanesi’nde ayakta tedavi oldu. 

ARAÇLARIMIZ ZARAR GÖRDÜ
İnlice Mahalle sakinlerinden Taşkın Şen, evinin önündeki Günlük Ağacı’nın devrilmesi sonucu aracının zarar gördüğünü söyledi. Şen “Sabah evin içerisinde bir gürültü hissettik. Dışarıya çıkıp bir baktık herşey toz duman olmuş. Eşimle benim arabalarımız, yıkılan ağaçların altında kaldı. Eşimin arabasının ön kaportasında eziklik var” dedi. 
Taşkın Şen’in eşi Hayriye Vural ise “Evimizin önünde Günlük ağacı vardı. Ağaçta zaten sorun vardı. Hortumla birlikte arabalarımızın üstüne yıkıldı. Sadece arabalar zarar gördü” dedi.
ZARARIM BÜYÜK
Hortum sonrası evi yıkılan 85 yaşındaki Necati Zeybek de “Sabah saatlerinde bir uğultu, gürültü-patırtı duyduk. Bu nedir diye merak ettik. Bir fırtına bu kadar gürültü yapmaz diye düşündük. Dışarı çıkıp baktığımızda benim evin önü tamamen allak bullak olmuş. Burada hatta bir de elektrik direği yıkılmış. Sabah oğlumun aracı vardı bu direğin altında. Allah’tan sabah oğlum arabayla gitti de kurtuldu. Şu an elektrik olmadığı için telefonla da kimseyle bağlantı kuramıyorum. Çelik konstrüksiyon binam vardı. O da olduğu gibi yıkıldı. Zarar oldukça büyük” diye konuştu. 
ÖLÜMDEN DÖNDÜK
Konteynır evi devrilen ve o esnada evde bulunan Tahsin Çiftçi, eşiyle birlikte yaralandığını söyledi. Ayağından yaralanan Tahsin Çiftçi “Yağmur ve fırtınayla birlikte komple evle devrildik. Eşyalar üzerimize yığıldı. Ayağımdan yaralandım. Dalaman Devlet Hastanesi Aciline götürdüler. Ölümden döndük. Allah’tan evin önündeki ağaç üstümüze düşmedi. Evin içindeki buzdolabı askıda kaldı. O üstümüze düşseydi, eşimle birlikte ölmüş olabilirdik. Çok şükür bu kadarla atlattık” dedi.
TESELLİMİZ CAN KAYBI OLMAMASI
İnlice Mahalle Muhtarı Cevat Kundakçı ise yaklaşık 30 yıl sonra meydana gelen bu hortum, mahallemde büyük zarara yol açtı. Tesellimiz can kaybının olmaması” dedi. Kundakçı “Bugün sabah saat 09:03 civarlarında iş yerime gelmiştim. Büyük bir uğultu duydum. İnlice Küme Evleri Mevkii’nde rüzgar ve yağmurun çok şiddetli geldiğini ve ağaçların savrulduğunu gördüm. Daha sonra rüzgar ve yağmur yön değiştirerek İnlice Merkez’e doğru kaydı. Elektrik direklerini, ağaçları, evleri, arabaları savurarak bir yıkım oldu. 2 tane hafif yaralımız var. Bunun dışında bir can kaybımız yok. Maddi hasarımız var. Tek tesellimiz can kaybımızın olmaması. Yıkılan ağaçlar yaklaşık 100 yıllık. Rüzgar bunları küçük fidan gibi savurdu. Dalları havaya doğru savurup ana yolu kapatmıştı. İlk işim olarak hemen gelip bu yolun açılması için Kaymakam beyi ve diğer ilgili kurumları aradım. Hepsi buraya yönlendirildi. Şu an enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Yıkılan elektrik direklerinin kaldırılması için çalışma yapılıyor. Bütün kurumlara teşekkür ederim. Şu an mahallemizin yüzde 50’sinde elektrik, telefon ve internetimiz yok. Hatlarımızın hepsi yerle bir oldu. Büyüklerimizin maddi hasarın giderilmesi için yardımcı olacaklarına inanıyoruz. 300’ü aşkın ağaç yıkıldı. En son yaklaşık 30 sene önce böyle bir hortum yaşamıştık. İnlice’nin plaj bölgesinde yaşamıştık biz bunu. Ama bu kadar güçlü olmamıştı. Yine 50-100 ağaç yıkılmıştı. Bir ev yıkılmıştı ama bu kadar etkili olmamıştı. Yani bu çok büyük bir afet” diye konuştu.
 

30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet
30 yıl sonra gelen afet

Bakmadan Geçme