2021 YKS'ye Fethiye hazır

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2021 YKS Sınavı (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) için İlçe Koordinasyon Kurulu, Fethiye Kaymakamı Sayın Eyüp Fırat başkanlığında Fethiye Kaymakamlık Makamında toplandı.

  • 1555
2021 YKS'ye Fethiye hazır
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya Fethiye İlçe Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Koç, Fethiye Belediye Başkanlığı’nın temsilcisi, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü ve İlçe Nüfus Müdürü katıldı. Toplantıda sınav öncesinde, sınav sırasında ve sınav bitiminde yapılması gerekenler ile alınması gereken tedbirler görüşüldü. Koordinasyon kurulu üyelerinin sorumluluk alanları ve almaları gereken tedbirler kararlaştırıldı.

Fethiye’de sınava girmek üzere başvuran aday sayısının yüksekliği, aynı zamanda COVİD tedbirlerine uyulma zorunluluğu nedeniyle Fethiye’de yeteri kadar kontenjan ayrılamadığı için bu yıl 2021 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ilçemiz dışında Koordinatörlüğümüzün sorumluluk alanında yer alan Dalaman ve Seydikemer İlçelerinde de yapılacaktır. 

Fethiye İlçe Sınav Koordinatörlüğü 2021 YKS sınavları ile ilgili bazı sayısal verileri şu şekilde açıkladı.
26 Haziran 2021 tarihinde Cumartesi Günü toplam 52 binada 1338 görevli gözetiminde yapılacak.
Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ne toplam 7 bin 722 aday, 27 Haziran 2021 Pazar Günü sabah oturumunda toplam 34 binada 912 görevli gözetiminde yapılacak.
 Alan Yeterlilik Testine (AYT) ise 5 bin 568 aday katılacaktır.  Son olarak da 27 Haziran 2021 Pazar Günü Öğleden sonraki oturumda ise Yabancı Dil Testi (YDT) toplam 5 binada 102 görevli gözetiminde 498 adayın katılımıyla gerçekleştirilecektir.

Fethiye İlçe Sınav Koordinatörlüğü, “2021 YKS kapsamında Fethiye, Dalaman ve Seydikemer ilçelerimizde yapılacak TYT, AYT ve YDT sınavlarının huzur ve güven içerisinde geçmesini sağlamak amacıyla tüm tedbirler alınmıştır. Öğrencilerimizin sınava girerken yanlarında bulundurmaları gereken belgelerin eksiksiz olması ve zamanında sınava girecekleri okullarda hazır bulunmaları oldukça önemlidir. Sınav ile ilgili diğer hususlara ÖSYM sayfaları ile ÖSYM’nin Sosyal Medya hesaplarından ulaşabilirler. Sınava girecek tüm adaylarımıza şimdiden üstün başarılar dileriz” ieklinde açıklamada bulundular. 

Bakmadan Geçme