2 BİN 134 ÖĞRENCİ İÇİN KURA ÇEKİMİ YAPILIYOR

Bu yıl ilkokulbirinci sınıf ve anasınıfına başlayacak öğrencilerin öğretmenleri, okullarda çekilen kuralar ile belirlendi. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı'nın başlamasına az bir zaman kala veliler, çocuklarını istedikleri öğretmenin sınıfına vermek için kura çekimini büyük bir heyecanla izlediler. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'in de çekiliş yaptığı kura çekiminde Şahiner, 'İlçe genelinde 2 bin 134 öğrenci için kura çekimi yapılıyor. Bin 25 anasınıfı, bin 109 birinci sınıf öğrencisinin öğretmenleri bu kuralar ile belirlenmiş olacak'ifadelerini kullandı.

  • 1040
2 BİN 134 ÖĞRENCİ İÇİN KURA ÇEKİMİ YAPILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunus Nadi İlkokulu bahçesinde toplanan öğrenci velileri, kura çekilişine yoğun ilgi gösterdi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, okul yöneticileri ve öğretmenlerin de izlediği kura çekilişinde zaman zaman heyecan doruğa çıktı. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerinin kura çekiminde veliler, okul idaresi yönetimindeki kura çekiminde yoğun heyecan yaşadılar. Kimi zaman öğrencilerin de şansını denediği kura çekimi yaklaşık bir saat sürdü.

 

Kura çekiminde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, “Hastanede hekim seçme hakkımız var, okulda öğretmen seçme gibi bir hakkımız yok şeklinde serzenişlerle karşılaşıyoruz. Bizim her öğretmenimiz aynı akademik eğitimi almış, aynı özveriyle çalışan kişilerdir. Bun anlamda hiçbirinin diğerinden üstünlüğü yok. Okullarımıza ve öğretmenlerimize güvenip, eğitim öğretim işini öğretmenlerimize bırakmalıyız. Çocuklarınızın eğitimi bizlere emanettir” dedi.

 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner konuşmasında, “Fethiye’de 29 bin öğrencimiz, 2 bin 300 öğretmenimizle bir aile gibiyiz. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’na hazırlanırken de yaz döneminde arkadaşlarımız boş durmadı. Okullarımızın temizlik, boya badana ve klima bakımları gibi ihtiyaçları giderildi. Güvenlik konusunda tedbirlerimizi alıyoruz. 350 bin ders kitabı okullarımıza dağıtıldı. İlçe genelinde 2 bin 134 öğrenci için kura çekimi yapılıyor. Bin 25 anasınıfı, bin 109 birinci sınıf öğrencisinin öğretmenleri bu kuralar ile belirlenmiş olacak. Bu okulumuzda ise 565 öğrencimize, 30 öğretmenimiz tarafından eğitim öğretim hizmeti verilecek. Burada da 139 birinci sınıf, 54 anasınıfı öğrencimiz için kura çekilecek” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Konuşmaların ardından öğrencilerin öğretmenlerini ve şubelerini belirleyen kuraların çekimi gerçekleştirildi.

 

 

Bakmadan Geçme