2 Ay Sonra Sokağa Çıktılar 

Korona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar tüm Türkiye'de olduğu gibi Fethiye'de de uygulanan izin ile dışarıya çıktılar. Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye'de de 65 yaş ve üstü vatandaşlar saat 11.00 ile 15.00 arası İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan izin ile dışarıya çıkıp nefes aldılar. Vatandaşlar güneşin ve temiz havanın tadını çıkardılar.

  • 1437
2 Ay Sonra Sokağa Çıktılar 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre; 

Korona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlar tüm Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de uygulanan izin ile dışarıya çıktılar. Tüm yurtta olduğu gibi Fethiye’de de 65 yaş ve üstü vatandaşlar saat 11.00 ile 15.00 arası İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanan izin ile dışarıya çıkıp nefes aldılar. Vatandaşlar güneşin ve temiz havanın tadını çıkardılar.

Türkiye’de korona virüs salgınına karşı alınan tedbirler arasında yaşı 65 ve üzerinde olan vatandaşların risk grubunda oldukları için sokağa çıkmaları yasaklanmıştı. Uzun bir süredir yasağın uygulandığı 65 yaş üstü vatandaşlar, normalleşme sürecinden faydalanarak; 2 aya yakın bir süre sonrasında ilk defa dışarı çıkabilmenin sevincini yaşadılar. Fethiye’de de 65 yaş ve üstü vatandaşlar maskelerini takarak dışarıya çıktılar. Dışarıya çıkanlar arasında Fethiye’de yaşayan 65 yaş ve üstü yerleşik İngilizler de vardı. Fethiye’de yaşayan yerleşik İngilizler, dışarıya çıkıp gezmenin sevincini yaşarak kameralara bakıp el salladılar ve Türk yetkililere çok teşekkür ettiler. 

Fethiye’de; cadde ve kaldırımlarda gezen, güneşli güzel bir bahar havasının tadını çıkaran, 65 yaş ve üstü vatandaşlar; açık marketlerden alışveriş ettiler, semtlerinde kurulan pazarlara gittiler, bankamatiklerden para çektiler. Duygulu anların yaşandığı izinli saatlerde 65 yaş ve üstü bazı vatandaşlarda Anneler Günü nedeniyle eşlerine çiçek ve hediye aldılar. 

Fethiye’nin cadde ve sokaklarında gezen Kesikkapı Mahallesi eski Muhtarı Terzi Musa Karaca tüm annelerin günlerini kutladı ve sokağa çıkma izni verilmesinden dolayı yetkililere çok teşekkür etti. 65 yaş ve üstü vatandaşlar açıklamalarında, “Zor günler geçirdik, canımız çok sıkılıyordu, televizyon seyrederek ve gazete okuyarak günlerimizi geçiriyorduk. Bu izin çok iyi oldu, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.


 

Bakmadan Geçme