12 kişilik Teknede 34 Kaçak ve 3 Organizatör Yakalandı

Fethiye ilçesinden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak için hazırlık yapan 34 kaçak, 12 kişilik yelkenli teknede yakalandı. Kaçakların geçişini organize ettiği öne sürülen 3 kişi ise gözaltına alındı.

  • 2229
12 kişilik Teknede 34 Kaçak ve 3 Organizatör Yakalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye ilçesinden yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak için hazırlık yapan 34 kaçak, 12 kişilik yelkenli teknede yakalandı.  Kaçakların geçişini organize ettiği öne sürülen 3 kişi ise gözaltına alındı.

Fethiye’nin İblisburnu Mevkii'nde devriye görevi yürüten sahil güvenlik ekipleri,  sabah 06.00 saatlerinde şüphe üzerine 'Gezegen' adlı yelkenli bir tekneyi takibe aldılar. Bir süre takibin ardından tekneye operasyon düzenleyen Sahil Güvenlik Ekibi 12 kişilik yelkenli de 37 kişi ile karşılaştı. 3 kişinin organizatör olduğu tespit edilerek gözaltına alınırken 34 kaçak ise Sahil Güvenlik Botu’na alındı. Aralarında çocuklarında olduğu Pakistan, Irak ve Filistin Uyruklu kaçaklar ile organizatörler Fethiye Sahil Güvenlik İskelesi’ne getirildiler. Göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınan 3 kişinin sorgusu sürerken göçmenlerin ise  işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gönderileceği belirtildi.

Bakmadan Geçme