'PASPATUR OLD TOWN'DA DANSLAR İLGİ ÇEKTİ

Fethiye'nin tarihi Paspatur çarşısına hareket ve canlılık getirmek için geçtiğimiz günlerde kurulan Paspatur Yaşam Derneği'nin düzenlediği Paspatur Old Town etkinliklerine yoğun ilgi oldu. Daha önce sokak defilesiyle Paspatur çarşısına renk getiren dernek yetkilileri, bu kez Fethiye Ressamlar Derneği ve yöredeki dansçıların katkılarıyla yeni bir etkinlik yaparak çarşıyı canlandırdılar.

  • 1953
'PASPATUR OLD TOWN'DA DANSLAR İLGİ ÇEKTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2 bin 500 yıllık geçmişi bulunan Fethiye tarihi Paspatur çarşısına hareket ve canlılık getirmek için kurulan Paspatur Yaşam Derneği ''Paspatur Old Town'' etkinlikleriyle çarşıya nefes olmaya devam ediyor. Sokak defilesi ile başlayan Paspatur Old Town etkinliklerine bir yenisi daha eklendi. Paspatur Yaşam Derneği Başkanı Diş Hekimi Çağatay Aras, yönetim kurulu üyeleri Civan Türedi, Çiğdem Özel, Cem Kemalettin Güler, Leyla Metin, Asiye Kasacı ve Cenap Mirzeoğlu'nun Paspatur çarşısını canlandırmak için başlattıkları etkinliklerin 2.'sinde Fethiye Ressamlar Derneği üyeleri de destek verdi. Ressamlar Derneği Başkanı Ülkü Karaören ve arkadaşları Paspatur çarşısının değişik noktalarında resim çalışması yaparak Paspatur'a dokunuş gerçekleştirdiler. Ressamlar Paspatur'un bugünkü halini resimlerken, verilen kokteyle dans gösterileri de damga vurdu. Fethiye'deki dans okullarından gençlerin gösterileri büyük ilgi ile izlendi. Paspatur çarşısı girişinde düzenlenen etkinliği yerli ve yabancı turistler büyük keyifle izledi. Akrobasinin de yer aldığı bu dans gösterileri yerli ve yabancı turistler tarafından cep telefonlarıyla görüntülendi. Ateş dansının yanı sıra flamingo dans gösterileri ile devam eden etkinlik tango danslarla sona erdi. FRT Televizyonunun canlı olarak yayınladığı etkinlikte konuşan Paspatur Yaşam Derneği Başkanı Çağatay Aras, ''Tarihi Paspatur çarşısına hareket getirmek, sosyal ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve Paspatur’u eskisi gibi bir yaşam alanı yapmak amacıyla bu ve benzer etkinliklerimiz devam edecek. Bu etkinliklerimize kimse davet beklemesin. Herkesi bu etkinliklerimizin içerisine bekliyoruz'' dedi.

''ÖZEL BİR DAVET BEKLENMESİN''

Aras; zaman zaman turistlere İngilizce bilgilendirmede de bulunarak, ''Bu akşam resim performansına başlıyoruz. Fethiye Ressamlar Derneği çarşının değişik noktalarında resimler yapacak ve bu resimler sergilenecek. Yarın ve yarından sonra herkes bizi sosyal medyadan da takip edebilir Paspatur Old Town, Paspatur yaşam derneği olarak kimse özel bir davet beklemesin. Herkes Paspatur'a çıkıp gelsin, Paspatur'da yaşam başladı. Gelecek haftalarda semazen ve mehter takımları gösterileri ve canlı konserler yapılacak'' ifadelerini kullandı.
''HALKIMIZI EĞLENDİRİYORUZ''

Çarşı esnafından olan ve etkinliklere destek veren Ömer Bayçura da  “Biraz heyecanlıyız, her şey yeni yeni yerine oturmaya başlıyor. Sizlerin de katılımıyla daha güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz. Umarım, bu gece halkımızı çok eğlendirmişizdir. Etkinlikler devam edecek. Paspatur'a hayat gelecek'' dedi.

''HAREKET BÜYÜYECEK''

Paspatur esnafından ve dernek üyesi Asiye Kasacı da ''Paspatur çarşısında bu hareket daha da büyüyecek'' dedi. Kasacı; ''Bildiğiniz üzere burada butiğim var. Ben çok güzel şeyler olacağını düşünüyorum. El ele verip emek harcarsak, zamanımızı ayırırsak neden olmasın diyorum ve olacağına ve bu hareketin çok büyüyeceğine gönülden inanıyorum. O yüzden emek vermeye de istekliyim'' dedi.

''SANAT VE TİCARET AŞKLA''

Paspatur Çarşısında ve Fethiye'de uzun yıllardır esnaflık yapan Cem Kemalettin Güler de Paspatur'da sanatı ve ticareti aşkla bir araya getirmek istediklerini söyledi. Güler; ''Unique mağazasının işletmecisiyim. Biz bugün çok güzel bir şey yaptık. Ben hep şunu söylüyorum; sanat, sanat, sanat. Ticaret yapabilirsiniz, çok zengin olabilirsiniz ama bir resminiz yoksa evinizde sarayınız olsa ne fayda ki ne anlamı var? Biz burada sanatı ve ticareti aşkla bir araya getirmeye çalışıyoruz. Diyoruz ki aşk olsun ,sanat olsun, ticaret olsun , eğlenilsin, müzik olsun, yaşam olsun. Sloganımız bu. Hepimizin buna ihtiyacı var. Ekrem İmamoğlu ne dedi ? Sevgi dedi değil mi? İşte bizim de ihtiyacımız olan bu. Gelin hep beraber Paspatur'a bu sevgiyi katalım'' ifadelerini kullandı.
''KOŞAR ADIM İLERİYE''

Dernek yöneticilerinden Cenap Mirzeoğlu ise Paspatur çarşısına hayat gelecek. Bu etkinlikler Paspatur'u canlandıracak'' dedi. Mirzeoğlu; ''C Diaomond’ın sahibiyim. Daha önce de söylediğimiz gibi bütün esnaflar ve buradaki vatandaşlarla birlikte önce adım adım sonra koşar adım  daha iyiye götüreceğiz. Bunun için de ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Bütün arkadaşlarımızla birlikte bunun devamını getireceğiz. Herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

 

Bakmadan Geçme