Yörük Kültürünü Unutturmuyorlar

Seydikemer ilçesinde halat çekme, çuval, yoğurt içinde para bulma, sandalye kapmaca yarışlarının da yapıldığı 3. Yayla Karaçulha Yörük Şenliğinde renkli görüntüler oluştu.

  • 1616
Yörük Kültürünü Unutturmuyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer ilçesinde, Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından  3.  Yayla Karaçulha Yörük Şenliği düzenlendi. Yayla Karaçulha Mahallesi'nde Karaçulha Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen şenlikte, mahalle meydanından güreş sahasına kadar at, eşek, keçi ve koyunlarla yürüyüş yapıldı.  Şenliğe Seydikemer  Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karakuş, Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Harun Sağır, Seydikemer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Güven, Karaçulha Mahallesi Muhtarı Mustafa Gizli,  Yayla Karaçulha Mahallesi Muhtarı Mustafa Dramısz da katılırken, vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi.

Yörük oyunlarının oynandığı şenlikte daha sonra halat çekme, çuval, yoğurt içinde para bulma, sandalye kapmaca yarışları gerçekleştirildi. Kadın ve erkeklerin katıldığı sandalye kapmaca ve çuval yarışında yarışmacılardan dengesini kaybedip yere düşenler renkli görüntüler oluşturdu.

Yayla Karaçulha Mahallesi güreş sahası meydanında gün boyu süren etkinlikler hakkında  bilgi veren Karaçulha Gönüllüleri Derneği Başkanı Şeref Koç, şenliğin amacının mahallede Yörük kültürünü canlı tutmak olduğunu söyledi.

Etkinlikleri halkın destekleriyle gerçekleştirdiklerini anlatan Koç, "Etkinlik kapsamında birçok yarışma düzenliyor, dereceye girenlere ödül veriyoruz. Etkinlikle kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. Atalarımızın yaşadıklarını bizden sonraki nesle aktarıyoruz. Hem bu sayede  sahil  Mahallemizde yaşayan köylülerimiz de  yaylamıza gelerek bir günlük de olsa bir değişiklik yaşıyorlar. İnşallah ilerleyen yıllarda bu etkinliğimizi daha kapsamlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

“EĞLENCE GECE  DE DEVAM ETTİ”

Şenliğin gündüz bölümünde yarışmalar ve oyunlar sergilenirken, gece bölümünde de mahalli sanatçılar ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuğba Karakuş sahne alarak geceye katılanları coşturdu. Karaçulha Mahallesi gençlerinin sahnelediği tiyatro oyunu ize vatandaşları kahkahaya boğdu.

Bakmadan Geçme