Yerleşik Yabancılar Oylarını Verdiler

Fethiye'ye yıllar önce yerleşmiş ve Türk vatandaşlığına geçmiş yabancı uyruklu vatandaşlarda Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekilliği genel seçimleri için oy verdiler

  • 1429
Yerleşik Yabancılar Oylarını Verdiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’ye yıllar önce yerleşmiş ve Türk vatandaşlığına geçmiş yabancı uyruklu vatandaşlarda Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekilliği genel seçimleri için sandık kurullarına giderek oy kullandılar.

 

Sandık başlarına eş ve çocukları ile gelen yabancı uyruklu vatandaşlar da oy verme kuyruğuna girip Türkiye'nin yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve Milletvekilliği genel seçimleri için oy kullandılar. Yabancı uyruklu vatandaşlar Türkiye'nin aydınlık geleceği için oy kullandıklarını söylediler.

 

Fethiye Ölüdeniz’de 25 yıldan bu yana Türk eşiyle birlikte yaşayan İngiliz uyruklu Denise Tangal, Ölüdeniz ilkokulu 1204 nolu sandıkta oy kullandı. Ayrıca Jane Soytürk isimli İngiliz uyruklu vatandaş da oy kullanırken, Türkler ile evli ve uzun süredir Ölüdeniz çevresinde yaşayan pek çok İngiliz, Hollanda, Yeni Zelenda uyruklu vatandaşlar da sabahın erken saatlerinden itibaren sandığa giderek oy kullandılar. Denise Tangal, oy  verme işlemini tamamladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ''20 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Daha önceki yıllarda da oy kullandım. Herkesin kendine göre seçeneğinin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Demokrasinin daha güçlü olması ve daha mutlu bir Türkiye için oy kullandım'' ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme