YAZ TATİLİ BAŞLADI

Fethiye'de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan 29 bin 983 öğrenci karne heyecanı yaşadı.  

  • 873
YAZ TATİLİ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye’de 135 okul ve kurumda,  bin 126 derslikte eğitim gören 29 bin 983 öğrenci ve 2 bin 300 öğretmen için yaz tatili başladı.

Fethiye’nin Menteşeoğlu Mahallesi’nde Menteşeoğlu Şehit Orçun Munyas İlkokulunda düzenlenen karne törenine Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Milli eğitim Müdürü Faruk Kaya ve şube müdürleri, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşının okunmasının ardından öğrenciler halk oyunları gösterisinde bulundu.

KAYA, “PUANLARLA UĞRAŞMAYACAĞIZ, UĞRAŞMAMALIYIZ DA”

Törenin açılış konuşmasını Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya yaptı. Kaya, “Fethiye’de yaklaşık 29 bin öğrenci ve 2 bin 300 öğretmenle hizmet ediyoruz. Okullarımızda başarı sağlamış, il çapında dereceye girmiş, ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece yapmış 378 öğrencimizi ödüllendirdik ve bunların yanında öğrencilere destek olmuş 50 öğretmen ve 35 okulumuzu da ödüllendirdik. İlçemiz Muğla’daki öğrenci sayısının 5’te birini oluşturuyor. 378 öğrencinin MuğlA2da il derecesi yapması, ulusal ve uluslararasında da başarı sağlaması ülkem adına beni heyecanlandırıyor. Bu anlamda her şey küçüklükten başlıyor. İlkokul tüm becerileri kazandığımız yerin başlangıcı. Bu anlamda birinci kademeyi ciddi anlamda önemsiyoruz. Bütün davranışlar burada veriliyor. Biz hiçbir zaman puanlarla uğraşmayacağız, uğraşmamalıyız da. Bizim bakmamız gereken öğrencilere verdiğimiz davranış ve kazanımdır. Eğer ki bir çocuk araştırma duygusunu kazanamamışsa, araştırma zevkini tadamamışsa bütün derslerinden 100 verseniz onun kendinden öte bir şey yapabilmesi mümkün değildir. Bizim birinci kazandırmamız gerekenler; insani duygular, insani değerler, milli ve manevi değerlerimiz, çalışma azmi ve gayreti, dürüstlük vb. değerlerimiz olmalıdır” dedi.

OKULLAR 9 EYLÜL’DE AÇILACAK

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıkladığı yeni eğitim öğretim sisteminden de bahseden Kaya, “Bugün itibariyle girdiğimiz tatil 9 Eylül 2019’da son bulacak. Kasım, Ocak, Şubat ve Nisan olmak üzere bir eğitim dönemimiz olacak. 2’şer dönemler halinde eğitimimiz devam edecek. Tabi ki hangi sistemi getirirsek getirelim işin özü burasıdır, okuldur, öğrencidir, öğretmendir, velidir” dedi.

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner de; “2018-2019 eğitim öğretim yılında ilçemiz genelinde 29 bin öğrencimizle ve 4 bin 200 üniversite öğrencilerimizle beraber her hangi bir sıkıntı yaşamadan eğitim öğretimi tamamlamanın onurunu yaşıyoruz. Öğrencilerimize yaz dönemini en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Bu anlamda anne ve babalara da büyük görevler düşüyor” dedi.

Okul Müdürü Mahmut Sarıhan, 796 öğrencimiz bugün karne aldılar. Tatil demek dinlenmek demek tabi ki ama yaz döneminde kitap okumayı kesinlikle unutmayalım. Velilere de bir tavsiyem var. Karnelerimizin sağ ve sol tarafı var. Sadece sol tarafına notlara bakmayalım. Sağ tarafa da bakalım” dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin öğretmenleri için hazırladığı şiirler okundu. Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte saz çalarak keyifli bir müzik dinletisi sundu. Gösterilerin ardından birinci sınıf öğrencileri 4’üncü sınıfı bitirerek okuldan mezun olan öğrencilere çiçek verdi.

Okul bahçesinde düzenlenen törenin ardından Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, İlçe Milli Eğitimi Müdürü Faruk Kaya ve şube müdürleri ile İlçe Emniyet Müdürü Cemil Emre Süel öğrencilere sınıflarda karnelerini verdi. Karnelerini alan öğrencilerin mutluluğu ve heyecanı gözlerine yansıdı.

 

 

Bakmadan Geçme