YAMAÇTA DURAN KAYALAR, YAŞAMI TEHDİT EDİYOR

Dereköy Mahallesi'nin Karapınar Mevki'nde meydana gelen heyelan, köylülerin yaşamını tehdit etmeye devam ediyor. Yola düşen kayalar yolu daraltırken yamaçtakiler ise her an bir aracın üstüne düşebilecek konumda duruyor.

  • 1989
YAMAÇTA DURAN KAYALAR, YAŞAMI TEHDİT EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer’inDereköy Mahallesi’ne bağlı Söğüt Sokak’ta bulunan Karapınar Mevkii’nde halk, korku içinde yaşıyor. Bölgede, geçtiğimiz kış meydana gelen heyelan, dağdan kopan kayaların yola düşmesine ve yolun daralmasına neden oldu. İki aracın aynı anda karşılıklı geçmesini imkansız hale getiren olay sonrası köylüler, yoldan korkarak geçer oldu. Yamaçta kalan kayalar ise her an yola doğru düşüp insan hayatını tehlikeye sokabilecek konumda durmakta.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Dereköy Muhtarı Birol Koyuncu, birçok defa belediyeden kepçe istediklerini ancak verilmediğini dile getirdi. Muhtar Koyuncu, “ Burada yaşayan 90 yaşında bir amcamız var. Ailesi ve çevredeki 7 hane yolun açılmasını istediler benden. Ben tekrar sizin aracılığınızla da buradan  yetkililere seslenmek istiyorum. Biz, yolumuzun açılmasını ve bu tehlikeli durumun ortadan kalkmasını istiyoruz” diye konuştu.

Karapınar Mevki’nde yaşayan bir vatandaş ise “seçimler geldi geçti, hala bizim yol açılmadı. Muhtarımıza söyledik, o da yetkililere bildirmiş ama ne gelen var ne giden. Buradan gelip geçerken korkuyoruz, üstümüze kayalar düşecek diye. Yağmur yağdığı zaman arabayı bu tarafta bırakıp yoldan öyle geçiyorum. Yaşlı hastamız var, acil bi durum olsa yol kapalı. Ulaşımımızı sağlayan bir tek bu yolumuz var” diyerek yetkililerden bir an önce seslerini duymalarını istedi.

 

Bakmadan Geçme