YAKUP OTGÖZ YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nin başarılı Belediye Başkanı ve Ak Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı Yakup Otgöz, Fethiye, Seydikemer ve Muğla'nın televizyonu FRT'de katıldığı programda bugüne kadar yaptıklarını ve yapacaklarını anlattı.

  • 3035
YAKUP OTGÖZ YAPTIKLARINI VE YAPACAKLARINI ANLATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nin başarılı Belediye Başkanı ve Ak Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı Yakup Otgöz, Fethiye, Seydikemer ve Muğla'nın televizyonu FRT'de katıldığı programda ''31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Seydikemer halkının iradesine güveniyoruz. Halkımız yine bizi teveccüh gösterecek. İlk 5 yılda yaptıklarımızın karşılığını biçme zamanı geldi. Gittiğimiz her mahallelerde vatandaşlarımız yaptıklarımız hizmetleri gösteriyor ve 'Başkanım yanındayız' diyorlar. Bu çok güzel bir duygu. Seydikemer'i yine Seydikemer halkı ile birlikte yönetmeye devam edeceğiz'' dedi. Başkan Yakup Otgöz, Seydikemer İlçesi için önümüzdeki 5 yılda hayata geçirilecek projelerini seçime 15 gün kala açıklayacaklarını, bu projelerle Seydikemer İlçesi'nin çağdaş bir kent olacağını, ilçenin geleceğinin adeta mimarı olacaklarını da ifade etti.


Yaklaşık 3 saat süren canlı yayında Seydikemer ve Fethiye'de yaşayan çok sayıda vatandaştan gelen mesajlar da okundu. Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu '2019 Seçime Doğru' programına konuk olan Seydikemer Belediye Başkanı ve Ak Parti Seydikemer Belediye Başkan adayı Yakup Otgöz'e çok olumlu mesajlar gönderen vatandaşlar, 'Bugüne kadar yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı. Size güveniyoruz. Yanındayız Başkanım' ifadelerini kullandılar. Gelen yüzlerce mesajın pek çoğuna cevap veren Başkan Yakup Otgöz, 'Allah onlardan razı olsun. Biz onlara hizmetkarlık yaptık. Yapmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.


''İLK 5 YILDA NELER YAPTIK?''
Seydikemer'e ilk 5 yılda yaptıklarını sıralayan Otgöz, ''Öncelikle kent merkezindeki tozun dumanın içinde bulunan yollarımızı kilit parke haline getirdik. Yeni ilçe olarak Ak Parti İlçe Başkanımız ve Milletvekillerimizle kamu birimlerinin Seydikemer'e kazandırılmasına çalıştık. İmar planı projesi üzerinde durduk. Seydikemerli olan eski rektörümüz Mansur Harmandar ile Üniversite inşaatımızın tamamlanması için gayret ettik. Seydikemer'e OSB kurulması için çalışma başlattık. Hükümet binası, belediye binası ve diğer kamu binalarının projeleri için çaba sarf ettik. Tüm mahallelerimizin acil eksiklerini belirleyip bu eksiklikleri giderdik. Eşen çayı ıslah projesini gerçekleştirdik. Seydikemer merkezindeki köprünün yoğunluğunu 2. köprüyü yaparak giderdik. Yeni yapılan köprünün küçük eksikliği var. Sıcak asfaltını yapıp bu eksikliği de gidereceğiz. Biz Seydikemer için ilk yılda verdiğimiz sözlerin çoğunu yerine getirdik. Kaymakamlık, Hükümet binası ve belediye binası projeleri için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu. Ankara'da bu konuda eski milletvekillerimiz Hasan Özyer, Nihat Öztürk, yeni vekillerimizin çok çabaları oldu. Sonunda ihalesi yapıldı. Devlet hastanesi için de Sağlık Bakanımızın destekleri ile 150 yataklı hastane yapılması kararlaştırıldı. Hastaneyi Gerişburnu Mahallesinde tespit ettiğimiz alana yapacağız. Hastanenin gecikmesi bölge hastanesi projesi yapılması talebinden kaynaklanmıştı'' dedi.

''14 AYDA BİTECEK''
Başkan Yakup Otgöz, Seydikemer Belediye binası ile Hükümet Konağının ihalesinin yapıldığını, binanın 14 ayda tamamlanacağını ifade ederek; ''Hem belediye merkez binasını, hem de hükümet konağımızı Seydikemer’e yakışır 2 tane 17,5 metrelik ikiz kuleler gibi dikeceğiz. İhaleye girenlerin itirazı olmadı. İş bitirme süresi 400 gün. Bu da 14 aya tekabül ediyor. 14 ay sonra binamıza kavuşacağız inşallah. Herkes rahat bir çalışma ortamı bulacak. Ölmediğimiz sürece hizmet etmeye devam edeceğiz'' dedi.

''YOLLARDA SIKINTI BÜYÜKTÜ''
''Seydikemer'i sizler de biliyorsunuz. Seçim öncesi yollarda sıkıntı büyüktü'' diyen Başkan Yakup Otgöz, ''Yollarda büyük sıkıntı vardı. İlk işimiz bu yolları yapmak oldu. Bizim vatandaşa sözümüz var dedik. Ana Yollar Büyükşehir’e ait olduğu için kargaşa oldu. İlk etapta başlayamadık. İhale yapacak yerimiz yoktu. Kurumsallaştıktan sonra hızlandık. Saklıkent’e giden yolu ölçtürdük. 3,5 metre bir meyil vardı. Biz onu deşarj ederek hemen kilitli parkeye başladık. Büyükşehirden biraz destek aldık. O yolu bitirdikten sonra Karakolun önündeki yola geçtik. Daha sonra eski Antalya yolunu aldık, orayı da yaptık. Yollarda sıkıntı çok büyüktü, yol Büyükşehir’indi, bizimdi, ayırmadan yaptık. Sahil Ceylan’da altyapıyı biz yaptık, gerisini Büyükşehir tamamladı. Mahalleyi tozdan kurtarmış olduk. Bugün baktık. 860 bin kilitli parke döşemişiz. Yani 240 km yol yapmışız. Köylerde yol çok kötüydü. Oralardan başlayarak çalışmalarımıza hız verdik. Elimizdeki araç gereçlerle iş yapmamızın mümkünatı yoktu, Biz araç parkımızı tamamen yeniledik. Muğla Büyükşehirden sonra en büyük araç parkına sahibiz. Kilit parkelerimiz mevcut. İşi kendimiz yapıyoruz. Bu konuda deneyim kazandık. Aldığımız araç gereçlerin maliyeti 1 milyona yakın. Biz her şeyi kendimiz yapıyoruz. İhaleye çıksaydık, hiçbirini yapamazdık. Her şey iyi niyetle oluyor. Biz Seydikemer’de bu iyi niyeti sağladığımızı düşünüyoruz'' dedi.

''SOSYAL BELEDİYECİLİK DEVAM EDECEK''
Otgöz, ''Seçilirsek sosyal belediyeciliğin gereklerini en iyi şekilde sürdüreceğiz. Okulda çatıda akıntı var. Milli Eğitim’de ödenek yoksa hemen biz devreye gireriz. Parklara takmadığımız fitness aleti kalmadı. Okullarda, camilerde bir çok şey yaptık. Evinde hastası olan, imkanı olmayan ne kadar insan varsa biz hepsine yardım ettik. Bizim hala haberimizin olmadığı aileler varsa bildirsinler onlara da yetişiriz. Bugüne kadar duyduklarımızın hepsine yardım ettik. Ramazan kolileri yaptık, direkt ihtiyacı olan insanlara ulaştırdık. Şu anda yardım paketlerimiz hazır, ihtiyacı olan kim varsa hepsine veriyoruz'' dedi.

''İMAR PLANI ÇOK ZORDUR, BİTİRDİK''
FRT TV'deki canlı yayında en çok imar planı üzerinde çalıştıklarını ve 1074 dönümlük alanda çalışma yaparak imara hazır hale geldiğini söyleyen Başkan Yakup Otgöz, ''İmar konusu çok zor işti, ama başardık. Elimizde hiçbir yer yoktu. Biz “bu binaları yapmalıyız” dedik. 6 tane ada vardı. 4 tanesini alabildik. Bu alanlarda çalışmalara başladık. Biz Ankara’ya gittik. Bize imar çalışması için izin çıktı. Toprak koruma kanunu vardı. Bunu aşmak için çok çaba sarf ettik. Seydikemer'de 1074 dönüm alan şimdi inşallah imara açılacak. Kültür merkezimiz yok, düğün salonumuz yok. Yapmak isteyen yatırımcılar var ama yer yok. İnşallah imar çalışması sonunda önümüzdeki 5 yıl içerisinde Seydikemer’in eksikleri tamamlanacak ve tam bir ilçe halini alacak. Seydikemer’e kentsel dönüşümün girmesi lazım. Buralara modern binaları kazandıracağız. İnşallah bunlar olduktan sonra çok güzel bir ilçe olacağız. Biz Seydikemer’e söz verdik. TOKİ için de uğraşıyoruz. 65 dönümlük bir alanda Seydikemer‘in TOKİ ihtiyacını karşılayacağız. Bunun yeri de hazır'' dedi.

''OSB ŞART''
Seydikemer İlçesi'nin kısa sürede gelişmesi için OSB'nin şart olduğunu da söyleyen Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı, Ak Partili Muğla Milletvekilleri, FTSO Başkanı Osman Çıralı ve Süt birliği Başkanı Turgut Tokmak'ın bu konudaki çabalarını övdü. Otgöz; ''OSB bölgemiz için şart. Hemen her gün işsizlik artıyor. İş arayan çok. İstihdam için OSB'ler önemli. Seydikemer'e hayvancılık ve mermercilikle ilgili OSB gerekiyor. OSB olursa bu konuda yatırımcılar gelip yatırım yapacak. Bölgenin gelişmesi ve istihdam böylece sağlanabilecek. Birlik beraberlik içinde bu işsizlik konusunun çözülmesi lazım. Yayla bölgelerinde OSB yapacak yerimiz var. Halden sonra ürünler pazara gidince fahiş fiyatlara bürünüyor. Hem üretici kazanmalı, hem tüketici kazanmalı. Üretici bugüne kadar işi kurduğunda büyük bir borç yükü altına giriyor. İnşallah devletimiz bu kişilere destek olur. Çiftçi çok para kazanma peşinde değil, ama ürettiğini bitirmesi lazım. Hükümetimiz bu yönde bir adım attı. Üretimin daha çok olmasını istiyor. Herkes sabit fiyatla malı alıyor olsa çok iyi olur. Geçtiğimiz günlerdeki afette en çok zararı Kumluca bölgesindeki çiftçilerimiz gördü. Tüm çiftçilerimize geçmiş olsun diyorum'' ifadelerini kullandı.

''ATA SPORUMUZ DESTEKLENECEK''
''Seydikemer İlçesi'nde geleneksel hale gelen tüm spor ve festivaller aynı şekilde devam edecek'' diyen Başkan Yakup Otgöz; Seydikemer Belediyespor geçtiğimiz yıl düştükten sonra tekrar yükselmesi için Seydikemer'deki gönüllü vatandaşlarımızla birlikte destek verdik. Bu yıl şampiyon oldular. Bu futbol takımımızın Bal ligine çıkması için mücadele edeceğiz. Seydikemer'de gençlerimiz futbolu seviyor. Yeni gençleri yetiştirip Türk futboluna kazandıracağız. Keza ata sporumuz güreşi destekliyoruz. Yörük geleneğinden geldiğimiz için Seki'deki güreşlerimizi Kırkpınar ayarında yapmaya devam edeceğiz. Türkiye geneline baktığımızda Seki güreşleri katılım bakımından ilk 5'e giriyor. Allah nasip ederse güreşleri devam ettireceğiz. Biliyorsunuz. Güreş sahasına tribünler yapmıştık. Birlik ve beraberliğimizi sağlayan festivallerimizi de sürdüreceğiz'' dedi.


SAKLIKENT'İ ANLATTI
Seydikemer'e oto garajın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağını, bu konuda birlikte çalışmanın yapıldığını, yeni imar planıyla minibüs garajı ile birlikte olacağını söyleyen Başkan Yakup Otgöz; ''Saklıkent Kanyonu dünya markamızdır. Hemen her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Göreve geldiğimizde buradaki eksikleri giderdik. Kanyondan gelen kaynağı yine Kayadibi Mahallemize yatırımlarda harcıyoruz. Bu yıl yine rekor sayıda ziyaretçi akınına uğradı. Kanyon ile ilgili asılsız tam seçim öncesinde yapılan haberler tamamen iftiradır, çamur atmadır. Bu haberi yapanlar hakkında gerekli yasal işlemi yapacağız. İspat etmelerini isteyeceğim. İspat etsinler, yine söylüyorum. Başkanlığı da adaylığı da bırakırım. Ben dürüstlüğüm ile bugünlere geldim. Bu konuda ilgili şirket yetkilidir. Her şey Belediye meclisi kararlarında görüşülür'' diyerek, ilgili şirket hakkında bilgi aktardı.

''TURİZM ALANLARI OLACAK''
Seydikemer İlçesi'nin tarımın yanı sıra bir turizm merkezi olacağını da söyleyen Yakup Otgöz, ''Saklıkent Kanyonu bizim markamızdır. Kumluova-Karadere plajları dünyada eşi benzeri bulunmayan nadir plajlardır. Bu bölgenin turizm alanı ilan edilmesi için Turizm Bakanlığımız ile görüştük. Bu bölgeye Selahattin Kayaman tarafından turistik bir otel yapıldı. Aynı şekilde başka yatırımcılar da otel yapılması için düşünüyorlar. Seydikemer'in gelişmesi, turizm ve tarım değerlerinin tanıtılmasıyla gerçekleşecektir. Bu konuda bakanlıklarımızla proje çalışmaları yapılıyor. Seydikemer İlçesi'nin tanıtımı için yurtiçi ve yurtdışı fuarlarını önemsiyoruz. İstanbul'da EMITT turizm fuarında Seydikemer'i yöredeki turizmcilerimiz ile birlikte tanıtmaktan mutlu olduk. Bu tanıtımları gelecek dönemlerde de sürdüreceğiz'' dedi.

''BİRLİKTE SUNDUK''
İmar barışı konusunda belediyede ofis açtıklarını, halka her konuda yardımcı olduklarını da ifade eden Başkan Otgöz; ''Belediye meclis toplantılarında Seydikemer İlçemizin geleceğini düşünerek kararlar aldık. Bir arkadaşımız dışında tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu meclis üyesi arkadaş da kendi partimizdendir. Hemen her konuyu meclis üyelerimize danışarak, tartışarak kararlaştırdık. Yine tüm belediye personelimize özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Seydikemer'e halkımıza, hangi hizmeti ve yatırımı sunduysak hep birlikte sunduk. Burada hem Ak Parti İlçe Başkanımız Salih Gümüş Bey, Kadın Kollarımız ve Seydikemer'deki odalarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte diyaloglar ile bugüne kadar çalıştık. Bundan sonra da özellikle sivil toplum kuruluşlarıyla diyalog içinde olacağız'' dedi.

Bakmadan Geçme