UYSAL 'GELECEK YILIN REZERVASYONLARI ÇOK İYİ'

Fethiye ve çevresinde turizm sezonu rekor bir düzeyde geçerken gelecek yılın rezervasyonlarının da çok iyi başladığı ifade edildi

  • 923
UYSAL 'GELECEK YILIN REZERVASYONLARI ÇOK İYİ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye ve çevresinde turizm sezonu rekor bir düzeyde geçerken gelecek yılın rezervasyonlarının da çok iyi başladığı ifade edildi. Fethiye otelciler birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, ekim ayı sonuna kadar Ölüdeniz bölgesinde yüzde doksan doluluk yaşanacağını kaydederek, “Gelecek yılın rezervasyonları da oldukça iyi” ifadelerini kullandı. Uysal, “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a ziyarette bulunup Fethiye ve çevresinin turizm sorunlarıyla ilgili dosyayı sunacağız” dedi.

Fethiye ve Ölüdeniz’de turizmde altın yıl yaşanırken bölgedeki tesislerin ekim ayı sonuna kadar yüzde yüz doluluk yaşadığı ifade ediliyor. FETOB Başkanı Bülent Uysa İngiliz pazarında yoğun bir artış yaşandığını, Rus ve Ukrayna pazarlarında da yarı yarıya artış olduğunu kaydederek, “2019 sezonu rezervasyonları çok iyi düzeyde başladı” diye konuştu. Okulların açılmasıyla yerli turistin çekildiğini ve yabancı turist ile otellerin dolmaya devam ettiğini ifade eden Uysal “2019 yılı turizm sezonu rekorlarını yenileme yılı olacak” dedi.

ÇOK CİDDİ DOLULUK ORANIMIZ VAR

FETOB Başkanı Bülent Uysal, “Temmuz ayında iç pazarda çok ciddi misafirlerimizi ağırladık. Özellikle İngiliz pazarında artış yaşadık. Rus ve Ukrayna pazarlarında da yüzde 50 artışımız var. Eylül ayında çok ciddi doluluk oranına sahibiz. Okulların açılmasıyla düşen yerli pazarı yurt dışından gelen misafirlerimiz doldurdu.  Bölgemizdeki otellerin büyük çoğunluğu ekim ayının sonuna kadar yüzde 90 dolu. Geçen sene bölgeye gelen yabancı turist sayısında yüzde 25 artış var.” dedi.

REKORLAR GELİŞECEK

2019 turizm sezonunun gelen rezervasyonlara göre çok daha iyi geçeceğini işaret eden Uysal, “İngiliz pazarındaki erken rezervasyonlar geçtiğimiz sezona göre gayet iyi. Umarız İngiltere pazarında yaşanan erken rezervasyon artışı Almanya, Hollanda, Belçika ve Rusya pazarlarında da yaşanır. 2018 sezonu sonunda turizmde tüm zamanlarının rekorunu kıracağız. 2019 yılının da bu rekorları geliştirme yılı olmasını ümit ediyoruz” dedi.

TATİLE DAVET

Dövizin artmasıyla turizmcinin girdi fiyatlarında da artış yaşandığını kaydeden Uysal, “Marketten alışverişe, sudan enerjiye kadar her şeyin fiyatları çok ciddi manada arttı. Tabi bunun olumlu yansımaları da oluyor. Yurt dışına gidemeyen yerli misafirleri Fethiye’de ağırlamaktan mutlu olacağız. Eylül ve ekim ayları fiyatların çok daha ekonomik olduğu bir dönem. Tüm vatandaşlarımızı Fethiye’de tatile bekliyoruz” diye konuştu.

DOSYAMIZ HAZIR

Önümüzdeki dönemde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile görüşmeyi planladıklarını ve Fethiye’nin turizmde yaşanan sıkıntılarını aktaracaklarını ifade eden Uysal, “Fethiyeli turizmciler olarak Telmessos antik tiyatrosunun restorasyonundanKayaköy’deki kilisenin restorasyonuna kadar tüm sorunları ilgili bakanlıklara ve yetkililere aktaracağız. Fethiye’nin sorunlarıyla alakalı dosyamız var. Sezon biter bitmez bu sorunları ilgili makamlarla değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme