UYSAL, ''ÇIKSAM, SEÇİMİ ÇOK RAHAT ALIRIM''

Fethiyespor'da uzun yıllar yöneticilik ve sportif direktörlük yaptıktan sonra 2 yılda Fethiyespor Kulüp Başkanlığı yapan Okan Uysal, FRT Televizyonunda Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Spor Saati programında 2 yıllık suskunluğunu bozdu. Uysal, ''Çıksam, seçimi çok rahat alırım'' derken, Fethiyespor'da Ferizcan yönetimini ibra etmeyeceğini, bir başkanın kulübe temlik koyamayacağını söyledi. Uysal'ın FRT'deki programı yoğun bir ilgi ile izlendi.

  • 3166
UYSAL, ''ÇIKSAM, SEÇİMİ ÇOK RAHAT ALIRIM''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiyespor'da 2 sezon başkanlık yapan Okan Uysal, kongreye giden Fethiyespor hakkında bugüne kadar düşünüp konuşmadıklarını FRT Televizyonunda anlattı. Spor Saati programına konuk olan Fethiyespor eski Başkanı Okan Uysal, arkadaşımız Erdoğan Cankuş'un sorularını cevaplandırdı. Okan Uysal, ''Bugün çıksam, seçimi çok rahat alırım'' ifadelerini kullanırken, 29 Mayıs Çarşamba günü yapılacak Fethiyespor kongresinde Mustafa Ferizcan yönetimini hangi koşullardan dolayı ibra etmeyeceğini de açık açık anlattı.
''BİZE 3 AY ÖMÜR BİÇMİŞLERDİ''
Uysal, ''Kendi yönetim zamanında bu tür çatlak sesler çok oldu. Bazen perde arkasından oldu. Bazen klavye delikanlıları tutularak üzerimize saldırıldı. Biz bunların hepsine göğüs gerdik. Ama yönetimin işi, işini yaparken bunlarla uğraşmak değil. Ben ilk seçildiğim sene üzerimize çok geldiler. Hatta 3 ay ömür biçmişlerdi. Sağ olsun yönetim kurulu arkadaşlarım bir yumak içinde olduk. Halen de öyleyiz. Fethiyespor insanların sosyal oluşumuna çok büyük fayda sağlıyor. Tanımadığınız insanları tanıyıp arkadaş oluyorsunuz ve Fethiyespor sayesinde birliktelik duygusu oluşuyor” dedi.
''BAŞKANLIĞIMI İSTİYORLAR''

Fethiyespor’da 2 yıl başkanlık yaptığını ve 6 yıl Fethiyespor eski başkanlarından İsmail Öztürk’ün yönetiminde yer aldığını hatırlatan Uysal, “Kendisinin bize katkısı çoktur. Ondan sonra bayrağı devraldık ama bu süre zarfında bizim ona gösterdiğimiz desteği biz İsmail Ağabeyden açıkçası görmedim. Bu çok da önemli değil. Neticede biz birilerine güvenerek oraya gelmedik! Kendi elimizden geldiği kadarıyla kulübü bir yerlere getirmeye çalıştık. Aileden gelen bir Fethiyespor sevdamız var.  1966 yılından beri kulübün içinde olan bir ailenin içindeyim. Ben de 2009 yılından beri aktif olarak yöneticilik yaptım 2015 yılında başkanlığa eriştik. Bugün ben tekrar başkan adayı olsam çok sağ olsunlar istiyorlar da ama bu işler bir suyun akışını bulmuş, yola girmiş. O yolda iki başkanlı seçime gitmesi bu kulübü darmadağın edecek. Ve ben çıksam seçimi çok rahat alırım. Ama şu anda Etimesgut maçından başlayan bir süreç var. Bu süreç hala devam ediyor. Ve bu süreç kendilerini kapatmış bir şekilde kimsenin görüşünü almadan ilerlediler. Aradan yalanla telefonlarla bu işler olmaz. Bu yola girildiyse, belediyeden de destek alındıysa başımızın üstünde. Kongrede oyumuzu kullanıp çıkar gideriz ” dedi.
''DÜŞME POTANSİYELİ OLMAZDI''

Uysal, “Ben devraldığımda 1 milyon 290 bin TL borçla devraldım. Fakat bu Tire olayı, 3-4 tane daha oyuncunun üstüne binmesiyle bu rakam 1 milyon 750 küsura gelmişti. 1milyon 750 küsurla devraldım ama kongredeki rakam 1 milyon 290 bin TL idi. Ben bırakırken 1 milyon 850 TL ile bıraktım. Bunun 600 bin TL’siyle futbolculara borcum vardı. Yaklaşık 100-150 bin TL civarı futbolculara kesilmiş olan çekler vardı. Ben böyle bıraktım. Bu futbolcuların hepsi gönderildi. Oradan 700 bin TL tasarruf etmişlerdir. 200 bin TL’ye Hakkı’yı sattılar. Oğuzhan 50 bin TL senet bıraktı. Birkaç futbolcudan da para aldılar. Futbolcuları göndermek başarı mı? Sen takım ruhunu oluşturamadıktan sonra 600 bin TL’lik futbolcuyu göndersen ne olur? O senin değerinde. Zaten göndermeseler o sene bir şeyler yakalayabilirlerdi. En azından düşme potansiyeli olmazdı. Ben 2 sene Sayın Mustafa Ferizcan’ı burada görmedim. Bir kere çıkıp benim borcum bu demedi. Biz kılı kırk yardık. Bilmiyor muydum ben 500 bin TL oyuncuya para vermesini? Ama biz hep şunu düşündük: Birinci ikinci sene takım ruhunu oturtalım belki bir yerlere geliriz. Önemli olan takım birlikteliğini oluşturup korumak. İlk defa ikinci dönem bu kulüp hiç kimseden para almadan maç başlarını ödedi. Kulübü bir sisteme oturtmuştuk. 11 buçuk milyon borç yok! Borç 8 milyon. 11 buçuk milyon diyen arkadaşları art niyetli buluyorum. Kongrede zaten açıklanacak” dedi.
''HER ŞEYİ BEN BİLİRİM OLMAZ''

Uysal, “Tek adamlıkla bir şey yönetilmez, her şeyi ben bilirim olmaz. Yönetim kurulunu seçen kongre derki; ben sizi seçtim, yönetim kuruluna liste verilir. Orada başkan falan seçilmez. Yönetim kurulunun içine girilir, başkan adayı oylanır. Ondan sonra görev dağılımı yapılır. Aslında orada herkes birer başkan adayıdır. Siz bu insanlarla yola çıktıysanız siz o insanlarla yola devam edeceksiniz. Şikâyet varsa bile bunu konuşarak, dinleyerek çözeceksiniz Yönetim kurulu masasından çözüm oluşturuldu. Medya üzerinden sorun çözülmez. Kol kırılır, yel içinde kalır. Kavga edilirse yönetim kurulunda edilir. Her şey yönetim kurulunda başlar, orada biter. Yönetim kurulunun duruşu,davranışları, müdahalesi, satırı vurması, takımı şampiyon da yapar. Yapılmazsa hocaya, taraftara, çalışanlara yansır. O gemi limana geldi mi gelmedi mi ben ona bakarım. Yönetimde başkana destek vermiyorsan, ya da başkan da içeride desteği göremiyorsa istifa da bir yöntemdir, bırakır gidersin. Ama bırakmıyorsan o ip senin de boynunda. Ben içeriden darbe yapacağım, başkanı devireceğim, böyle bir şey olmaz. Bunlar etik değildir. O zaman başkana istifa et dersin. Dışarıda değil, içeride konuşursun. Eğer yönetim kurulu birlikte dik dursaydı, dışarıdan müdahaleye de gerek kalmazdı” dedi.
''TARAFTAR KAZANDIRMAK ZORUNDAYIM''
''Ticaret memurunun avanağı, vergi memuru ile kavga eder'' diyen Okan Uysal, Fethiyespor'un kuruluş yıl dönümünde Ferizcan'ın yaptığı açıklamanın doğru olmadığını da söyledi. Uysal, ''Ne yapıyorsun kardeşim sen? Sonra yalnız kaldın. Sen siyasetçi değil, spor kulübü yöneticisisin. Başkan olarak ben tüm partiler ile iyi geçineceğim. Yönetim kurulu başkanı olarak, taraftar kazandırmak zorundayım. Ekonomi sağlamak zorundayım. Fethiyespor sevdalılarına diye pankart açıldı bu kulüpte. Kulübün menfaati için konuşur, kavga ederim ama yalakalık olmaz. Kimse bana değnekçi diyemez. Kulüpte kalıcı kaynaklara ihtiyaç var. Kulübü o dönemde bırakma nedenim, artık bütçe yapmak istiyorduk. Dönemin Belediye Başkanına bulursam veririm ile gidemem dedim. Bizim bütçemiz 7,5 milyon TL idi. Alt yapı bir yere gelecekti. Kadın futbol takımının kaldırılmasına karşıydım. Bir oyuncuya 500 bin TL verip de 25 milyon maliyeti olan kadın futbol takımını kaldırırsan kusura bakmayın, neyin tasarrufunu yapıyorsunuz? Orada bizim amacımız kadınları, kızları tribüne çekmekti. Kadınların da bu mecrada eşit biçimde yarışabilmelerini göstermekti. Gerçi biz Amerikalıyız, anlamayız diyorlardı. Hocamı aldılar, başkanlardan bir tanesi yemeğe götürdü. Benim için Amerikalı, anlamaz dediler. Kulübün hocasına, kulübün başkanı hakkında dedikodu yapılır mı? Kulübün oyuncusu ile öteki oyuncuları ayarttı arkadaş. 2. Dönemin sonunu anlatıyorum. Takım 10 maç kazanamıyor. Takımda bir şey var. 3. maçta biz play off'u konuşuyorduk ama 10 maç kazanamadık. Trene bak diye beni oturtmadılar. Kulübün hakkını her şekilde ararım. Biz diplomasi ile tre olayını da çözdük. Kısacası arkadaşlar, 6 ay öncesinden kendilerini başkan olarak hazırlamışlar'' ifadelerini kullandı.

''TEMLİK KOYAMAZ''
Fethiyespor Başkanı Ferizcan ile birlikte bazı yöneticilerin alacaklarına karşılık kulübe temlik koyduğu iddiaları üzerine Okan Uysal, ''Bir başkan temlik mi koyar? Futbolcu fesih işlemi yapılır ama bir başkan ya da yönetici kulübe temlik koyamaz. Futbolcu temlik koyuyor anlarız. Kulübün başkanı temlik koyuyor. Bir TL bile olsa temlik koyamaz. Ben dönemimde çekleri kestim ya, o çeklerin hiç biri ödenmedi. Ne zaman öderseniz ödeyin dedim. Ödemese de olur dedim. Beni tahrik etmek istediler. Tahrik olmadım. Kulübün müdürü biliyordu. Gerçi şimdi onu da işten attılar. Ben bu kulübü zor duruma sokacak hiç bir şey yapmadım, çalmadım, çaldırtmadım, çırptırmadım'' dedi.
''UTANÇ VERİCİ KONGREYDİ''

''Geçtiğimiz yılki kongre başladı ve bitti'' diyen Okan Uysal, ''Utanç verici bir kongre yaşanmıştı.'' dedi. Uysal, ''Kongre şimdi yine aynı olacaksa yapmayalım. İlk kongrede Esat Bey çekildi. 2. Kongrede İsmail Öztürk adaydı, çekildi. Arkadaş yahu, Mustafa Ferizcan ile kimse yarışamıyor mu? Ne oldu da çekildiler? Gerçek nedenini açıklasınlar. Ben her şeyin hesabını veririm. Benden bir şey isterlerse kongrede her şeye hazırım, 5 dinlerler. Geçen yılki kongre utanç verici bir kongredir. Benim gördüğüm en kötü kongreydi. Gerçek sorunları konuşmadınız. O gün örttünüz, bugün düştünüz. 13 kişiyi konuşturmadılar. Benim dönemimde üye sayısı 485'ti. 525 üye ile teslim ettim. Yarısından fazlasını da üyelerin Ferizcan yaptırmıştır. Üye sayısı 750'ye çıkmış. Üye sisteminin değişmesi lazım, tüzük yeniden yapılmalı. Üye olacak olan bin TL verecek, 3 kez aidat ödemeyen üyelikten çıkarılacak. 7 yıl aidat ödemeyen var. Ayrıca kuvvetler ayrımını da tüzükte iyi kullanmak lazım'' dedi.

''HOCAYI GÖNDER DEDİK''
Uysal, ''Eski Başkanlar ve yöneticiler olarak dönemin Belediye Başkanı bizi bir yemekte buluşturdu. Orada ben de İsmail Öztürk de Mustafa Ferizcan'a hocayı gönder, dedik. Hocanın gelmediği durumları biliyorduk. Ferizcan, Levent Hoca izinli dedi. Ama Mustafa Ferizcan Levent Eriş ile devam etti. Fethiyespor için ne yapılması gerekirse yapar söylerim. Bu kadro pahalı bir kadroydu. Başına önemli bir hoca gerekiyordu. Oyuncusuna parasını vermezsen kulübü futbolcu yönetmeye başlar. Bunu Ferizcan yönetimi göremedi. Biz dönemimizde o kadar para harcamadık. Ayağımızı yorganımıza göre uzattık. Levent Eriş, izinliyim dediğinde nerede olduğunu, Fethiye'ye niye gelmediğini ben söylemiyim. Bizim duyduğumuzu Ferizcan da biliyordu'' dedi.
''TAŞGÜN'ÜN BİLETİ KESİLMELİYDİ''

''Fethiyespor'un Kırklareli maçı sonrasında da Tarık Daşgün'ü gönderip silkinmesi lazımdı'' diyen Okan Uysal, ''Bizler arkadaşlarla Etimesgut maçında yardımcı olalım dedik. İsmail Bey televizyonda, programa katıldı. Maçın alınması konusunda futbolculara ödemeleri ile ilgili bazı açıklamalar yaptı. Ardından yemek var gelir misin diye beni telefonla aradı. Annemi İzmir'e doktora götüreceğim için katılamayacağım dedim ve başkan olarak Ferizcan'ı arayıp, yemek varmış, maddi manevi yanındayım diye söyledim, teşekkür etti. Ancak maçtan bir gün önce kalabalık bir grupla kulübe gidildi. Bu işler o son gün olmaz. Kırılma maçı olan Etimesgut maçında yine soyunma odasında 5 kişi konuşmaz, 1 kişi konuşur ve son maça da bırakılmaz. Etimesgut maçı ile bizim dönemimizde oynadığımız Zonguldak maçı hemen hemen aynı düzeyde maçlardır. Hatırlarsanız biz önceden bu sınavı iyi atlatıp, Zonguldak'ı yenerek ligde kalmıştık. Ancak Fethiyespor Etimesgut'u yenseydi, bugün ligdeydi. Bu avantajı kullanamadı. İçerideki maçları alamadı. Tarık Daşgün'ün bileti Kırklareli maçından önce kesilmeliydi. Hoca zaten sözleşmeyi feshetmiş, Mustafa'nın ricası ile orada duruyor. En kötü karar kararsızlıktır. Nitekim Manisa maçına hocasız çıktı. Son maça da en iyi oyuncuyu kadro dışı bırakıp, götürmüyorsun. Şimdi sorarım? Takım düştü, sorumlu kim? Ben sorumlu göremiyorum. Kimse ben sorumluyum demiyor. Takım kalsaydı, başarı kimindi? Cevabını bulduğunuzda, doğruya ulaşacağız. Takım kalsaydı, başarı benimdir diyen düşürendir'' ifadelerini kullandı.
''İBRA ETMEYECEĞİM''
''Çarşamba günü yapılacak kongrede öncelikle 3 kişinin parmağına bakacağım. İsimlerini açıklamam. 3 kişinin parmağı benim için önemli. Ferizcan yönetimini ibra edecekler mi? Etmeyecekler mi? Eğer bir pazarlık, ibra konusunda döndüyse 2 elim 2 yakalarındadır'' diyen Okan Uysal, ''2 Sportif direktör çalıştırmak, kadın futbol takımını kaldırmaları, kurduğun takımdan bir futbolcu bile bırakmamaları ve tüm futbolcuları göndermeleri, kusura bakmayın benim için ibra etmeme nedenidir. Sen kulübün envanterinden yiyorsun, ben sana bir şeyi emanet ettin, sen hovardaca harcadın. Ben bunun hesabını sorarım, kimse kusura bakmasın. Hani söz verdikleri taraftar kart nerde? Nerde alt yapı? Sözleşmesi biten Ovacık'taki tesise para harcattılar, gariban yöneticilerimize. 3 ay sonra sözleşmesi biten yer. Yazık değil mi o yöneticilere? O parayı kulübe, alt yapı tesisine harcasaydınız ya. Nerede futbol akademi? İbra konusunda kapalı zarf usulü yöntem kullanılmalı. El kaldırma ile değil. Bu konuda öneride bulunmak lazım'' dedi.
''BAYRAKLAR RAFA KALKMADI Kİ''
Ferizcan'ın heyecanla söylediği tozlu bayrakları raflardan çıkartalım sözleri için de Uysal, ''Fethiyespor'da hiç bir zaman bayraklar raflara girmemiştir. Taraftar hiç bir zaman bayrağını rafa koymadı ki. Fethiye PTT Ligindeki atmosferi bir daha yaşayamadı ki. Keşke yaşatabilsek'' dedi.

''EŞ BAŞKANLIK DÖNEMİ Mİ?''
Fethiyespor'un yüzde 51'i korunarak, yüzde 49'unun da şirketlere satılarak mevcut borcunun ödenebileceğini, Fethiyespor'un şirketleşmesinin fayda sağlayabileceğini söyleyen Okan Uysal, ''İyi bir yönetim sistemi getirilmelidir. Bu kadar borçla hemen tekrar 2. lige çıkacak takım kurmak zor. Bir Nazilli gerçeği ortada. İlk sene biraz işimiz zor görünüyor. Ha, şans ile çıkılabilir, ama bir daha düşersiniz. Maliyetleri düşürüp, iyi bir takım kurmak lazım. Genç oyuncumuz Anıl bir şanstır, onu biz profesyonel yaptık. Genç Enes gelecek, onu da biz profesyonel yaptık. Takımı bozmadan gitmek lazım. Genç kemik bir kadro oluşturulmalı. Şu anda da bir yönetim belirlenmeye çalışılıyor, su akmış yolunu bulmaya başlamış. Şu anda yapılan oluşum belediye desteğini sağlamış, arkadaşlar bu destekle devam etsin. Yolları da açık olsun ama hem İsmail ağabey hem Esat ağabey aynı yönetimde mi? Allah kolaylık versin. Eş başkanlık dönemine mi döndük? Fethiyespor'da 2 başkan mı olacak? Bu durumlara ve küme düşerken 2 sportif direktörle düştük. Biliyorsunuz, gemide sadece bir kaptan olur. Ben kalbinize sahip çıkın diyorum. Tüm üyeleri, taraftarları kongreye davet ediyorum. Her zaman kalbimize sahip çıkacağız'' diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Bakmadan Geçme