'Türkiye Nereden Nereye'

Fethiye Belediyesi tarafından düzenlenen Likya Etkinlikleri kapsamında Gazeteci Yazarlar Mine Kırıkkanat ve Murat Ağırel, Gazeteci Yazar Atilla Köprülüoğlumoderatörlüğünde Fethiye halkı ile buluştular. 'Türkiye Nereden Nereye' konulu programda Kırıkkanat ve Ağırel ülke gündemi üzerine değerlendirmelerde bulundular.

  • 754
'Türkiye Nereden Nereye'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleşen organizasyona Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolleli, CHP Muğla eski Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 26. Dönem CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, Usta Gazeteci Uğur Dündar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Uğur Dündar salona girişinde alkışlarla karşılandı. Halkı selamlayan Dündar, “Biz şu zamana kadar sadece halkımızın önünde eğildik. Başka hiçbir şeyin karşısında eğilmedik” dedi.

Etkinlikte ilk olarak Moderatör Gazeteci Yazar Atilla Köprülüoğlu ile konuşmacılar Gazeteci Yazarlar Mine Kırıkkanat ve Murat Ağırel’in biyografileri okundu. Daha sonra Köprülüoğlu söyleşinin açılışını yaparken, ilk sorusunu Mine Kırıkkanat’a yönlendirdi. Ülke gündemine değinen Kırıkkanat hükümeti eleştirerek, 17 yıldır ülkenin zorlu bir süreçten geçtiğini ileri sürdü.

ÇİZGİSİNDEN ÇIKMAYAN MUHALİF

Gazeteci Yazar Mine Kırıkkanat, “Coğrafya bizi biçimlendiriyor. İlber hocamız ve Nasuh Mahruki bundan bahsetti. Coğrafyayı korumak ve seçmek bizim elimizde. Burada her bölgede bir yakınlık var. Bu sosyolojik güzelliği keşfetmemi sağlayan Ceyhun İrgil’e özellikle teşekkür ediyorum. 17 yıldır hepimiz ağlıyoruz. AKP’nin seçildiği ilk günden bu yana çizgisinden çıkmayan bir muhalifim. Söyleşilerimde daima muhalefet ve iktidarı eleştiririm. Muhalefet dahil herkesten umudumu kestiğim için söyleşi davetlerini kabul etmiyordum. İstanbul, Ankara ve burada olan değişimler bende bir ümitlenme başlattı. 17 yılın ardından ilk kez yeni bir Türkiye yaratabileceğimize dair kesinlik oluştu. Bugün size olumlu şeyler söylemeye geldim” dedi.

EĞİTİM SİSTEMİ YIKILMIŞTIR

Mine Kırıkkanat, “Bütün eğitim sistemi yıkıldı. Bir kuşak ziyan oldu. Ama buna rağmen biz çoğunluğuz. Bu düzeni biz yıkacağız. Atatürkçü Cumhuriyeti en modern şekilde kuracağız. Eğitim sistemini reform edeceğiz. Toplumda en önemli değerlerden birisi ahlaktır. Bunu öğretmek ise imamların görevidir. Ama bazı imamlar gerçek ahlakı öğretmek yerine insanları cennet ve cehennem ile korkutuyorlar. Bazılarına güvenemiyoruz ama görevini iyi şekilde yapan imamlarımızı bu konunun dışında tutuyoruz” ifadelerini kullandı.

FEYZİOĞLU’NA ELEŞTİRİ

Kırıkkanat, “Türkiye’de hukuku yıktılar. Doğru ile yanlışı nasıl ayıracağız? Yargının iktidara evet dediği bir dönemdeyiz. Hukukta savunma; yargıdan ve iddia makamından daha üstündür. Çünkü savunma hakkı kısıtlanamaz. Savunmanın iktidar yanlısı olması kabul edilemez. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bu yönde söylemde bulunması ne ucuzluktur. Biz bu düzensizliği de yıkacağız. Yeniden iktidara gelecek bu muhalefet ile idealist Türkiye’yi meydana getireceğiz. Ama bunun için önce Metin Feyzioğlu gibi insanlardan kurtulmalıyız” dedi.

TÜRKİYE KUŞATMA ALTINDA

Gazeteci Yazar Murat Ağırel söyleşisinde, “Bu meslekte örnek aldığım kutup yıldızlarım var. Bunlardan birisi şu an aramızda olan Sayın Uğur Dündar… Gazetecilik mesleğinin en zor taraflarını ben üstlendim. Türkiye ahlaki, eğitim ve askeri anlamda kuşatma altındadır. Geleceğimizi inşa etmek adına geçmişimizi çok iyi bilmek zorundayız. Biz Kaç Kişiyiz Platformu ile örgütlendik. Ülkemizin her yerinden vatandaşlarımıza ulaştık. Büyük Cumhuriyet mitingleri, Hukuka Saygı mitingleri, teröre lanet mitingleri ve binlerce salon toplantısı tertip ettim. Bunun sonucunda Ergenekon Davası’nda 36 yıl ile yargılandım ve terörist ilan edildim” dedi.

ZEKERİYA ÖZ TARAFINDAN YARGILANDI

Murat Ağırel, “Beni o dönemde Zekeriya Öz yargıladı. Onlar hainlik yaptı fakat biz hala doğruları anlatmak için mücadele ediyoruz” dedi. Konuşmasına ülkede yaşanan yolsuzluklar ve ihaleler ile ilgili değerlendirmeleri ile devam eden Ağırel, bu konuda hazırladığı iddialarını sıraladı ve “Ben sokakta ve her yerdeyim. 2005-2018 yılları arasında 5 inşaat şirketinin devletten aldığı ihaleler 196 milyon TL yani eski para ile 196 katrilyon” açıklamalarında bulundu.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme