Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Fikstürü Çekildi

TBL 2019 – 2020 sezonu fikstür çekimi İstanbul'da Basketbol Federasyonu merkezinde yapıldı. Kura çekiminde Lokman Hekim Fethiye Belediyesporu Kulüp Genel Koordinatörü Miraç Efe Doğan temsil etti.

  • 1139
Türkiye Basketbol Ligi (TBL) Fikstürü Çekildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

12 – 13 Ekim 2019 tarihinde başlayacak sezon, 24 – 26 Nisan 2020 tarihinde sona erecek ve akabinde Play-Off maçlarına geçilecek. Takımımız bu sezon üst lige yükselebilirse, gelecek yıl Anadolu Efes, Fenerbahçe, Galatasaray, Darüşşafaka gibi elit takımları her hafta Fethiye’de seyretmek mümkün olacak.

 Lokman Hekim FethiyeBelediyespor ligin ilk maçını İstanbul’da, sezonun iddialı takımlarından Sigortam.net İTÜ ile oynayacak.

Takımımızın kendi evinde ağırlayacağı ilk rakip ise, yine şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Petkimspor olacak.

Fikstür çekiminin ardından bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Selamettin Yılmaz; “ligin ilk 3 haftasında, sırasıyla, sezonun en iddialı takımlarından Sigortam.net İTÜ, Petkimspor ve Konyaspor ile ardı ardına oynayacak olmalarını aynı zamanda bir şans olarak gördüklerini, böylece takımın eksiklerini daha net görebileceklerini ve sezon başında gerekli önlemleri alabileceklerini” belirtti.

Başkan Selamettin Yılmaz ayrıca; “Beşkaza spor salonunda her maçı dolu tribünler önünde oynamak istediklerini, takımı ekonomik gerçekler çerçevesinde güçlendirmeye çalıştıklarını, sponsorluk konusunda çalışmalarının devam ettiğini, önümüzdeki günlerde sezonluk kombine kartların satışına başlanacağını, şehrin takıma daha fazla sahip çıkması gerektiğini” ifade etti.

Hatırlanacağı gibi, Lokman Hekim Fethiye Belediyesporda geçen sezonki şampiyon takımın koçu Engin Gençoğlu yardımcı hoca olarak Karşıyaka’ya gitmişti. Yine geçen sezonki kadrodan Talip Eralp Seymen, Kutay Akpulat, Orhan Buğra Dağ, Enver Enis Ekmen, Erman Demirer, Okan Bostancı, Mehmet Ali Yatağan, Fatih Eravcı ve Asım Özhan Özberkan ile yollar ayrılmıştı.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, TBL’de kalıcı olabilmek ve başarılı sonuçlar elde edebilmek için kadrosunu Utku Yücedağ, Canberk Cevit, Talat Alp Altunbey, Mert Gizir ve Amerikalı ErickNeal ile güçlendirirken, Sercan Ergin, Sezgin Eriş, Murat Erensoy, Genco Ozan Dilik ve Ahmet Ali Erdoğan’ı kadroda tutmuş, Beşkaza altyapısından yetişen Önder Erişen ve Utku Uzgur’u ise A takıma dahil etmişti. 

Basketbol çevrelerinden edinilen bilgilere göre, Kulübün ekonomik ama kaliteli bazı yerli ve yabancı oyuncularla görüşmeleri sürüyor.

 

Bakmadan Geçme