TÜRKİYE AŞIĞI İNGİLİZ, FETHİYE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Son 8 yıldan bu yana eşi ile birlikte hemen her yıl birkaç kez Türkiye'ye tatile gelen İngiliz uyruklu müzisyen, Fethiye'de vefat edince eşi çok sevdiği Türkiye ve Fethiye'de toprağa verilmesini istedi.

  • 1814
TÜRKİYE AŞIĞI İNGİLİZ, FETHİYE'DE TOPRAĞA VERİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son 8 yıldan bu yana eşi ile birlikte her yıl birkaç kez Türkiye’ye tatile gelen İngiliz uyruklu müzisyen, Fethiye’de vefat edince eşi çok sevdiği Türkiye ve Fethiye’de toprağa verilmesini istedi.

Ünlü şarkıcı Rod Stewart’a çok benzeyen, onun şarkılarını seslendiren, değişik gecelerde müzisyenlik de yapan Fethiye’deki ihtiyaç sahibi çocuklara yabancı uyruklu vatandaşlar tarafından yardım amaçlı düzenlenen konserlerde şarkılar söyleyen Stuart Mac Donald’ın, Fethiye’nin Foça Mahallesi’ndeki cenaze merasimine devamlı sarı giysiler giydiği için tüm tanıyan yabancı uyruklu vatandaşlar, sarı giysiler giyip mezarına da sarı çiçekler attılar.


1 kız çocuk babası Stuart Mac Donald, geçirdiği beyin kanaması sonrası kaldırıldığı hastanede vefat etti. Eşi Linda ve kızı babasının Çalış Plajını çok sevdiği için ve Çalış Plajı’nı gören Foça Mahallesi mezarlığında toprağa verilmesini istedi. Din görevlisi David Groom nezaretinde yapılan cenaze merasimine Stuart Mac Donald’ın eşi Linda ile birlikte çok sayıda yabancı uyruklu sevenleri katıldı. Hemen herkes cenaze merasimine sarı giysiler ve sarı çiçeklerle geldiler. Cenaze merasiminde kısa bir konuşma yapan Turizmci Veli Kurucu, onu unutamayacağını, onu tanımaktan çok mutlu olduğunu ifade etti. Kurucu yaptığı açıklamada; ‘’Türkiye’yi çok seviyordu. Ülkesinde 18 yıl deniz kuvvetlerinde görev yapmış birisiydi. 8 yıldan bu yana devamlı Çalış Plajı’na Fethiye’ye tatile geliyordu. Burada çocuk yardım derneklerine destek amaçlı konserler veriyordu. Rod Stewart’ı çok iyi taklit ediyordu. Ülkesinde de Rod Stewart’ın müziklerini söyleyip, müzisyenlik yapıyordu. Şarkı söylemeyi çok seviyordu. Çalış Plajı’ndaki yabancı uyruklu vatandaşlara özel Rod Stewart geceleri düzenleyip, gelirini çocuklara veriyordu. Ölümü ani oldu. Beyin kanaması geçirdi ve kurtarılamadı. Eşine ‘dünyanın her yerini gezdim, Türkiye’de Fethiye’deki Çalış Plajı gibi güzel bir yer görmedim’ dediği için, eşi burada toprağa verdi. Hep sarı giysiler giyerdi. Bu nedenle onu tanıyanlar cenaze merasimine sarı giysiler içinde katıldılar’’ ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme