TURİZMCİLERDEN KARACA'YA ZİYARET

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal ve yönetim kurulu üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Yaklaşan turizm sezonu ve Ramazan Bayramı tatili öncesi Fethiye'nin en büyük sorunu olan trafik sorunu ziyaretin gündem maddesi oldu. FETOB Başkanı Bülent Uysal ve Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, trafik sorununun çözümü için yarın (bugün) kaymakamlık toplantı salonunda sorunun masaya yatırılacağını söylediler.

  • 1011
TURİZMCİLERDEN KARACA'YA ZİYARET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP’li Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Bacasız sanayi olarak nitelendirilen ve Fethiye’nin en önemli ekonomi kolu olan turizm sektörü temsilcileri FETOB Başkanı Bülent Uysal ve yönetim kurulu üyelerinden Mustafa Argın, Ercan Torunoğlulları Başkan Alim Karaca’yı makamında ziyaret etti. Oldukça samimi bir ortamda geçen ziyarette FETOB Başkanı Uysal, geçtiğimiz yıl hazırlamış oldukları Fethiye’nin sorunlarını içeren dosyayı Başkan Alim Karaca’ya verdi. Fethiye’nin turizm sorunlarının konuşulduğu ziyarette ortak akıl ve birliktelik mesajı verildi. 

Ziyaret nedeniyle açıklama yapan FETOB Başkanı Bülent Uysal, “31 Mart seçimlerinde Fethiye Belediye Başkanı seçilen Alim Karaca’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Kendisine 5 yıllık sürede başarılar diliyoruz. Biz STK’lar olarak Başkanımızla uyumlu bir şekilde olup Fethiye’miz için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Uysal, “FETOB olarak geçen yıl hazırlamış olduğumuz konferans sonucumuz vardı. Seçim öncesi başkanımıza iletmiştik. Seçimden sonra tekrar kendisine ilettik. Fethiye’nin ve konaklama sektörünün sorunlarıyla alakalı yapılması gerekenleri başkanımıza hem yazılı olarak hem de sözlü olarak iletmiş olduk. Kendisine bize ağırladıkları için teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde bu sorunları hep beraber çözeriz diye umuyoruz” dedi.

Yaklaşan bayram tatilinde Fethiye’nin en büyük sorunu olan trafik sorununa dikkat çeken Uysal, “Bununla alakalı başkanımızın da katılacağı bir toplantı düzenlenecek. İnşallah Fethiye’de trafik sorununu çözebilirsek daha fazla bir sorunumuz olacağını düşünmüyorum” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Bu bölge turizm bölgesi. Ve turizme yön veren iş adamı ve işletmeci arkadaşlarımız burada. Turizmle ilgili sorunları sayın başkanımızdan daha önce almıştık. Bu bölgenin sorunlarıyla ilgili bilgi sahibiyiz. Çözüm noktasında da hep beraber istişare halinde Fethiye Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Bakanlık ile birlikte bu bölgede yapabileceğimiz alt yapı ve üst yapı ile ilgili birçok sorunları bu 5 yıllık süre içerisinde planlayıp çözmek istiyoruz. Bu bölgede ciddi anlamda sorunlar var. Ama çözülemeyecek sorunlar değil. Hem fikir olduğumuz sorunlar çalışarak çözmek istiyoruz ve bu konuda da iddialıyız. Arkadaşlarımızın bize sunmuş oldukları raporda içerisinde kısa dönemde çözülebilecek sorunlar ve uzun dönemde de hayata geçirebileceğimiz projeler var. Zaten onlarla birlikte öncesinden de hep beraber çalışıyoruz. Bölgede turizmin 12 aya çıkarılması noktasında fikir alışverişinde bulunduk. Bu bölgede turizmi 12 aya çıkarılmasında öncelikle alt yapı sorunlarının bu bölgede çözülmesi gerekiyor. İmarla ilgili bir takım sorunların halledilmesi gerekiyor. Bununla ilgili zaten çalışmalarımız vardı. Turizm sezonu biter bitmez alt yapı çalışmalarına devam edeceğiz. Onun akabinde tanıtım konusunda arkadaşlarımızın bizlerden talepleri var. Biz de Fethiye Belediye olarak Fethiye’nin tanıtımına nasıl katkı sağlayabiliriz ki sağlayacağız önceki bütçenin çok daha üzerinde bir bütçe ayıraraktan Fethiye’nin tanıtıma destek olmak istiyoruz. Biz her zaman şunu söyledik. Burada belediye başkanı olarak ben yok, arkadaşlarımızla biz olmak istiyoruz. Onların fikirlerine çok önem veriyoruz. Hep birlikte Fethiye’yi 5 yıl yönetmek istiyoruz” dedi.

Fethiye’de Ramazan Bayramı tatili için gerekli hazırlıkların tamamlandığını dile getiren Başkan Karaca, “Değerli başkanımızın da söylediği gibi en büyük sorun trafik sorunudur. Ulaşımla ilgili planlamayı Büyükşehir yapıyor. Kaymakam Muzaffer Şahiner ile de görüştük. Ulaşım Daire Başkanı ve bütün ekibi Kaymakamlık toplantı salonunda bir brifing verip sunum yapacaklar. Bu bölgedeki trafik sorunu bayramda en aza indirmek için hep beraber çalışacağız” ifadelerini kullandı.

 

Bakmadan Geçme