TURİZMCİLER İSTANBUL SAKİNLERİNİ FETHİYE'YE BEKLİYOR

Yenilenen ve millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu'nun farklı şekilde kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi nedeniyle tatillerini yarıda kesip oy kullanmaya giden tatilcilerle, tatile çıkmayı planlayan İstanbul sakinleri tatil için Fethiye'ye bekleniyor.

  • 1353
TURİZMCİLER İSTANBUL SAKİNLERİNİ FETHİYE'YE BEKLİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylar öncesinden rezervasyon yaptıran ancak seçimin yenilenmesi nedeniyle rezervasyonlarını öteleyen İstanbul halkı tatil için Fethiye’ye bekleniyor. Turizmciler seçimin başarılı şekilde tamamlandığını, sorunsuz geçen seçimin ardından Fethiye olarak İstanbul’da yaşayan halkı tatil için Fethiye’ye beklediklerini söylediler. Pazar günü yapılan seçimin ardından İstanbul’dan Dalaman’ a gelen uçaklarda aşırı bir yoğunluk da gözlenirken son bir haftadır Fethiye çevresinde görülmeyen 34 plakalı araçlarda bugünden itibaren görülmeye başlandı. Turizmciler İstanbul’dan tatile çıkacak herkesi Fethiye’de ağırlamaktan mutlu olacaklarını ifade ettiler.

          Geçtiğimiz son 3 günde Göcek’ten Ölüdeniz’e kadar tüm bölgede, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanacak vatandaşların, tatillerini kesip İstanbul’a dönmelerinin ardından bölgedeki otellerde önemli ölçüde düşüş yaşandı. Sahillerde plajlarda da sadece yabancı tatilciler gözlenirken turizmciler şimdilerde İstanbul’dan gelecek tatilcileri misafir edebilmenin hayalini kuruyor. Seçim öncesi rezervasyon değişiklikleri gerçekleştiren oteller seçim haftasında boş kalmıştı. Yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sorunsuz ve millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasının ardından Fethiye’deki otelciler ve turizmciler İstanbul halkını Fethiye’ye tatile bekliyor.

 Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, “İstanbul halkının unutamayacakları bir tatil için Fethiye’ye bekliyoruz’’ dedi. Uysal;  “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık seçimi sorunsuz tamamlandı yeni başkan Ekrem İmamoğlu’nu tebrik ediyoruz. Fethiye’deki oteller olarak, iç turizmdeki yoğunluğu karşılamaya hazırız. Tüm tesislerimiz sezon başında gerekli hazırlıkları yapmıştı. Seçim sonrası tatile çıkmayı planlayan İstanbul ’da ki ve diğer şehirlerdeki vatandaşlarımızı Fethiye’de misafir etmeye hazırız. Tatilcilerimizi Fethiye’de ağırlamaktan mutluluk duyarız. Fethiye’de her bütçeye hitap eden tesislerimiz mevcuttur. Doğası, tarihi ve Ören yerleriyle denizi, değişik aktiviteleri, yamaç paraşütü, tekne turları ve birbirinden güzel koylarıyla Fethiye’de tatil yapmak isteyen tatilcilere unutamayacakları bir tatil sunmayı arzuluyoruz. Kısa sürede İstanbul halkını Fethiye’ye tatile bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Batı Akdeniz Yöre Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal; ... Kurulu Başkanlığına da İstanbul seçiminin sorunsuz tamamlandığını ifade ederek seçimin ardından Dalaman’a gelen uçaklar iç hatlarda bir yoğunluk göstermektedir. Gelen yolcuların büyük bir bölümü de Fethiye Bölgesine gelmektedir. İstanbul seçimi haftasında bölgemizde 34 plakalı araç gözükmüyordu. Bugünden itibaren gözükmeye başladı. Yerli misafirlerdeki azalmanın bugünden itibaren yeniden artmaya başladığını görüyoruz. Tesislerdeki yüzde 75-80 kapasitedeki doluluk bugünden itibaren artmaya başlıyor. Safari turlarındaki yerli müşteri azlığı, seçimin ardından artmaya başlayacaktır inancındayız. İstanbul halkını bu seçimlerin ardından tatil yapmaları için Fethiye bölgemize bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği (Çalış-Der) Başkanı Mete Ay da; “Seçimler öncesi yerli turist bölgeden bir anda çekilmişti. Ayrıca İstanbul bölgesinden beklediğimiz turist yoğunluğunu bu yıl yakalayamamıştık, seçim İstanbul’da tamamlandı bu seçimin sonucu İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İstanbul halkını Fethiye Çalış Plajı bölgesindeki otellerde uygun fiyatlarda konuk etmek istiyoruz. Çalış Plajı her yere kısa sürede ulaşılabilecek ender tatil bölgelerimizden birisidir. Uygun fiyatlarla en kaliteli şekilde gün batımı keyfi yaşatılarak İstanbul halkına tatil yaptırmayı hedefliyoruz, İstanbul’da yaşayan ve tatil yapmayı planlayan herkesi Fethiye Çalış Plajına bekliyoruz’’ diye konuştu.

 

 

 

 

Bakmadan Geçme