TURİZM FAALİYETLERİNE SIKI DENETİMLER GELİYOR

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner başkanlığında 2019 yılı turizm denetleme ve hanutçuluk komisyonu toplantısı yapıldı.

  • 2102
TURİZM FAALİYETLERİNE SIKI DENETİMLER GELİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamlığı salonunda sabah saat 10.00’da başlayan 2019 yılı turizm denetleme ve hanutçuluk komisyonu toplantısı yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantıda Fethiye’de turizm faaliyetleri yürüten esnaflardan turizm işletmelerine, sportif faaliyetlerden eğlence mekanlarına kadar sıkı denetimler yapılması kararı alındı.  

Toplantıya katılan ilgili kamu görevlileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine toplantının amacını anlatan kısa bir konuşma yapan Kaymakam Muzaffer Şahiner, Fethiye’de 2019 yılı turizminin daha güzel geçmesi amacıyla yürütülmesi gereken faaliyetler hakkında bilgiler verdi. 2018 yılı çalışma raporundan örnekler veren Kaymakam Şahiner toplantıda yaptığı konuşmada Babadağ’ına dikkat çekti.

Kaymakam Muzaffer Şahiner, “Turizmcilerle yaptığımız görüşmelerde 2019 yaz turizminde rezervasyonların dolu olduğunu öğrendik. Geçtiğimiz yıl arkadaşlarımızla birlikte çok verimli bir çalışma yaptık. Bu oluşturulan komisyon sayesinde ilçemizdeki turizm işletmeleri başta olmak üzere tüm işletmeler bu komisyon tarafından denetlendi. Bu yapılan denetimlerdeki öncelikli amacımız ilçemize ziyarete gelen turistler başta olmak üzere en iyi şekilde ağırlamak. Ama bunu kendimiz için de yapıyoruz. Bugün itibariyle bu komisyonumuz 2019 yılı turizmi için göreve başlıyor. Bizim amacımız kimseyi rencide etmek, kimsenin ekmeği ile oynamak değil. Ama herkesin işini hassasiyetle yapmasını sağlamak istiyoruz. Burada hepimize görev düşüyor. Başta işletmeciler olmak üzere, gelen turistleri, misafirleri en iyi şekilde ağırlamak gerekiyor. Burada hassasiyetimizi şöyle ifade etmek istiyorum: Nasıl bir kurvaziyer gemisini kullanan kaptan uyuduğu zaman ben gemiyi ne yaptım, dağa çaktım, ya da bir uçak pilotunun uçağı düşürdüğü zaman ben bir şey yapmadım sadece uyumuştum dediği zaman haklı olmadığı gibi bu kadar kurum, kuruluşlar, işletmeler azami hassasiyet gösterip gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışırken birisi arada akıllılık yapıp gelen insanları kandırmak ya da gerekli hassasiyeti göstermediği zaman aynı uçak pilotu ya da gemi kaptanı gibi bütün diğer işletmelerin hakkına giriyor. Biz de buna müsaade etmek istemiyoruz” dedi.

825 BİN 368 TL PARA CEZASI UYGULANDI

Turizm denetleme ve hanutçuluk komisyonunun 2018 turizm sezonunda yaptığı denetimlerin sayısal raporunu paylaşan Şahiner, “İlçemiz genelinde yapılan hem rutin denetlemeler hem de şikayet üzerine yapılan denetlemeler sonucu 6 bin 213 kişi veya işletme kontrol edilmiştir. Denetimlerde eksiklikleri görülen toplam 4 bin 494 işletme/şahıs hakkında tutanak düzenlenmiştir. İlçede 2018 yılsonu itibariyle, toplam 825 bin 368 TL para cezası uygulanmıştır. 4 kaçak seyahat acentasına kapatma işlemi uygulanmış ve 12 bin 368 idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca 11 seyahat acentasına rehbersizlik ve rehber sözleşmesi eksikliklerinden dolayı 29 bin 718 TL, hanutçuluk eylemlerine devam etmesi sebebiyle 8 işletmeye kapatma cezası uygulanmıştır. Hanutçuluk eylemi yaptığı tespit edilen 58 kişiye İdari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca, denetim esnasında işletmeler mevzuat hükümleri konusunda bilgilendirilmektedir” dedi.

DENETLEME EKİBİMİZ BABADAĞ’INDA GÖREVE BAŞLADI

“Turizm dediğimiz zaman hiçbir kuruluş bir birinden ayrı değil” diyen Kaymakam Şahiner, “Babadağ ile ilgili sıkıntılar vardı. Arkadaşlarımızla çalışmalar yaptık. En son dün itibariyle denetleme ekibimiz Babadağ’ında göreve başladı. Aşağıda da bir iki eksikliğimiz var. MUÇEV’den sorumlu arkadaşımızla da bu eksikliğin giderilmesi için görüştük. İnşallah Babadağ’ın bu sene faaliyette bulunmasını sağlayacağız. Geçtiğimiz yıl 160 bin uçuş oldu. Bu yıl daha da artacağını biliyoruz.  Şuanda uçuşlar devam ediyor. Yani hepsi bir biriyle bağlantılı. Bu anlamda hem belediyeler, hem kamu kuurm ve kuruluşlar ve bizler gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, rahatsız edilmemelerini sağlamak üzere bu komisyon arkadaşlarımız göreve başlayacaktır” dedi.

HABER: HÜLYA KULALI

Bakmadan Geçme