TOYGUN ATEŞ, ''SANATÇILAR ŞİMDİ SEFİL''

Usta oyuncu Toygun Ateş, Fethiye Belediyesinin de desteklerde bulunduğu filmin turizme katkısı olacağını ifade etti.

  • 3599
TOYGUN ATEŞ, ''SANATÇILAR ŞİMDİ SEFİL''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yönetmenliğini yurtdışında yaşayan İsmail Karakuyu, 2. yönetmenliğini eşi Zeliha Karakuyu'nun yaptığı 'Sol Yanım' isimli sinema filminde dede rolünü oynayan ve tamirhane ustası olan başrol oyuncusuna uyarılarda bulunan usta oyuncu Toygun Ateş, ''Günümüzde bizim gibi sinema sanatçıları sefil. Hem de çok sefil. Sanat, film eski dönemdeydi. Şimdi her şey alete dayalı oldu'' ifadelerini kullandı.

Çekimleri geçtiğimiz günlerde Fethiye'de başlayan Fethiye'nin tarihi ve turistik yerlerinin de tanıtılacağı dramatik aşk filminde yer alan usta sanatçı Toygun Ateş, 'Sol Yanım' isimli bu filmde başrol oyuncusunun dedesi rolünde yer alıyor. Bugüne kadar 200'ün üzerinde film, 3 binin üzerinde dublaj yapan usta oyuncu Toygun Ateş, Fethiye Belediyesinin de desteklerde bulunduğu filmin turizme de katkısı olacağını ifade etti. 7 yaşında başladığı oyunculuğu 65 yaşında olmasına rağmen devam ettirdiğini ifade eden usta sanatçı, ''Yaklaşık 3 binin üzerinde dublaj yaptığımı söyleyebilirim. Herhalde bir de 200 film vardır oynadığım. Ta Cüneyt Arkın'ın Cemil dönüyor filmlerinden bu yana pek çok karakteri canlandırdım. Ancak şunu söyleyebilirim ki, sanat, sinema anlayış eskidendi. Şimdi sanatçılar sefil. Sanat, film bana göre eski zamanlardaydı. Her şey teknoloji ve alete dayalı olmaya başladı. İnsana dayalı çok fazla şey yok. Etrafın karşılaması, ilgi her şey yıprandı. Türkiye yıprandı. Benim en çok üzüldüğüm şey, insanın insana olan saygısının kalmaması. Büyüğe hürmet yok. Bu da her mesleğe yansıyor. Tek dertli olduğum nokta bu'' ifadelerini kullandı.
Sol Yanım isimli sinema filmi Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi salonunda da çekildi. Çocukların sahnesinin çekimi yine saatler aldı. Filmde Toygun Ateş, Muhammed Demirel, Baybars Erdemciisimli oyuncular yer alırken; bazı ünlü isimlerin birkaç gün içerisinde netleşip Fethiye'de olacakları öğrenildi.

 

Bakmadan Geçme