Tazelenme Üniversitesi Kayıtları Başladı

Fethiye'de 60 yaş ve üzeri kişileri daha sağlıklı, zinde ve aktif kılmak için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde bir sosyal proje olarak Tazelenme Üniversitesi, geçtiğimiz yıl kurulmuştu. Tazelenme Üniversitesi'nde, bir yandan teorik derslerle yaşam boyu öğrenmenin gerçekleşmesi sağlanırken diğer yandan da uygulamalı derslerle yeteneklerin ortaya çıkartılması sağlanacağı belirtildi.

  • 4547
Tazelenme Üniversitesi Kayıtları Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü'nün kayıtları başladı. FETAV ofisinde kayıtları başlayan projenin, 23 Eylül'de eğitimlere başlayacağı bildirildi. Derslikler ve müfredatın belirlendiği programda profesör, doçent ve öğretim görevlilerinin ders vereceği ifade edildi. 60 yaşını dolduran herkesin yer alabileceği Tazelenme Üniversitesi; yaşlı bireyleri evden kurtarıp; sosyal hayata kazandırmayı amaçlıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cemil Yavuz, “Tazelenme Üniversitesi Fethiye Kampüsü'nün kayıtlarını yapıyoruz. 2018 yılın son dönemlerinde başlattığımız bir projeydi. Türkiye'de 2016 yılında başladı. Yaşı 60'ın üzerinde olan kişileri evlerden üniversite kampüslerine almayı amaçlıyoruz. Bunun için 3 aydır gayret gösteriyoruz. Bu yönde etkinliklerimiz oldu. Akademik bir kadro oluşturduk. 15'e yakın profesörümüz var. Doçentlerimiz ve öğretim görevlilerimiz mevcut. Bir yıllık müfredatımızı oluşturduk. Dersliklerimizi belirledik. Spor ve yabancı dil derslerimiz de olacak. Her anlamda hazırız. Büyük bir ilgi de var. Çok keyifli bir eğitim programımız olacak. 23 Eylül'de ders başı yapacağız. Herkesi bekliyoruz tek şartımız 60 yaşını doldurmuş olmak” şeklinde ifadeler kullandı.

 

Emekli Öğretim Üyesi Gülşen Yegen açıklamasında, “Tazelenme Üniversitesi'nde eğitici veya öğrenci olarak sahip olduğumuz bilgileri insanlarla paylaşacağız. Öğrenciler açısından baktığımızda evde oturmak yerine sosyalleşip, yeni bilgiler edinmenin mutluluğunu yaşayacaklar” dedi.

 

Temekli Öğretim Üyesi Veysel Yılmaz da, “Bu konuda yoğun bir çaba harcıyoruz. Bunun ülkemizde örnekleri çok az. Dünyada da bu alanlar yeni yeni açılıyor. İlerleyen dönemlerde her tarafından bilineceğini düşünüyorum. Hem dünyada hem de ülkemizde yaşlı nüfus artıyor. Bu tür organize yapılarda insanlar daha üretken olabilir” diye konuştular.

Bakmadan Geçme