• Haberler
  • Güncel
  • Sütte verimi arttırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor

Sütte verimi arttırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor

Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü sütte verimi ve kaliteyi arttırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu anlamda süt sığırcılığı yapan çiftçilere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor.

  • 864
Sütte verimi arttırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Üreticilerin ürettikleri sütün daha da kaliteli olması adına Seydikemer Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü, Seydikemer Ziraat Odası, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliği ile Çaykenarı Muhtarlığı işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim çalışmasında sağım hijyeni ve sanitasyonu hakkında bilgiler aktarıldı. Konuyla ilgili olarak 2019 yılında 4 kurs açıldığı ve 180 yetiştiriciye eğitim verildiği kaydedildi.

 

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Sağım, süt sığırcılığında yemleme ve barınma ile birlikte en önemli işlemlerden biridir. Müdürlüğümüz olarak süt sığırı yetiştiricilerimizin ana kazanç kaynağı olan sütte verim ve kaliteyi arttırmak için 2019 yılı içerisinde faaliyet alanı süt olan kooperatiflerimizin üyelerine yönelik 4 kurs açtık. 180 yetiştiricimize sağım hijyeni ve sanitasyon kursu verdik. Yine bu çalışmalarımız çerçevesinde ilçemiz Çaykenarı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Kadın Üyelerine yönelik açmış olduğumuz ‘Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Kursu’ yapılan teorik ve uygulama sınavı sonrası sona erdi” ifadeleri kullandı.

 

Süt toplama faaliyeti yapan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kadın üyelerine yönelik açılmış olan kursa süt sığırı yetiştiriciliği yapan 23 kadın çiftçi katıldı. Teorik ve uygulama eğitimleri şeklinde devam eden kurs hakkında yetkililer, “Sütün kalitesi ile ilgili mevzuatlara göre süt hijyeni için gerekli hazırlıkları yapar, sağım ünitelerinin bakımı, temizliği ve sağlıklı durumunun devam ettirilmesini, sağılan sütün uygun şekilde depolanmasını sağlar. Kişisel hijyen ve temizlik kuralları konusunda gerekli önlemleri alır ve işlemleri uygular hale getirdik. Uygulama eğitimlerimiz için bu işi en güzel şekilde yapan modern işletmelere gittik. Ustaları çıraklarla buluşturduk. Bizzat görerek, gözlemleyerek ve uygulayarak sağım hijyeni ve sanitasyon kursumuzu tamamladık. Kursiyerlerimizin uygulama eğitimleri için bizlere her konuda destek veren Seydikemer Ziraat Odamıza, Fethiye-Seydikemer Süt Üreticileri Birliğimize, Alaçat Mahallemizde bulunan Alfa Hayvancılık işletmemize, Çaykenarı Muhtarımıza ve kurs öğretmeni ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Bakmadan Geçme