Suça Karışan Çocuklar, Topluma Kazandırılacak

Fethiye Kaymakamlığı ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında 'Çocuklar geleceğimiz' ve 'Temiz çevre temiz toplum' projelerinin protokolü imzalandı.

  • 739
Suça Karışan Çocuklar, Topluma Kazandırılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamlığı ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında “Çocuklar geleceğimiz” ve “Temiz çevre temiz toplum” projelerinin protokolü imzalandı.

Fethiye Kaymakamlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan Çocuklar geleceğimiz projesi ile , küçük yaşta uyuşturucu ve bazı suçlara karışan çocukların topluma kazandırılması, bu alışkanlıklardan kurtarılması ve meslek edinmeleri sağlanacak.

Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonunda imzalanan projeye, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Orman İşletme Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma ve Sağlık Müdürlükleri ile diğer kamu kurumları da destek verecek.

Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleşen törende konuşan Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner,“Başsavcılık ve denetim serbestlik müdürlüğü önderliğinde her konuda iş birliği içinde çalışıyoruz.  Temiz çevre, temiz toplum ile ilgili Başsavcımız, Belediye başkanı ve diğer kurumlar ile katıldığımız yarım ada bölgesinde temizlik faaliyetleri yapıldı.  Bunu onun protokolünü yapıyoruz.  Bundan sonraki süreçte denetim serbestlikten yararlananlar, denetim serbestlik ve orman işletme müdürlüğü ile beraber temizlik yapacaklar. Fethiyelilerden isteğimiz yaşadığımız bu güzel yerlere sahip çıkarak temiz tutmalıyız.  Bu bölgeleri temiz tutmazsak bu yapılan çalışmaların anlamı kalmıyor.Bir diğer proje ile Çocuklar geleceğimiz ile ilgili,  bir çocuğumuz suça karışsa tümFethiye’yi rahatsız oluyor.Bu anlamda hep birlikte bu çocukları topluma kazandırmak gerekiyor bu proje çok önemli” diye konuştu. 

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker ise “ Fethiye’ningüzel koyları var doğası güzel ama çok iyi korunduğunu veya iyi bakıldığını söyleyemeyiz. Çevrenin korunması konusunda duyarlığımız eksik.  Denetim serbestlik müdürlüğünün başlatmış olduğu proje ile ilgili çalışma yaptık.  İyi sonuçlar aldık. Buraları temizlemekle bu işler bitmiyor.  Toplumun bilinçlenmesi gerekiyor” dedi.

Fethiye'de Uyuşturucu Kullanımı yaygın

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Eker; “Çocuklar geleceğimiz projesi özellikle maalesef Fethiye’de göreve başladıktan sonra güney ve güneydoğu bölgelerinde uyuşturucu kullanımı konusunda oralarda da yaygın.  Fethiye’de uyuşturucu kullanımı düşük seviyede diyemiyoruz.  Yasada 2005 yılında bir değişiklik yapıldı.  191. Madde artık uyuşturucu kullananları eskinden direk hapis veya para cezası veriliyordu. Bu değişiklikten sonra denetim serbestlik terapisinebaşvuruyoruz.  5 yıl süreyle bir hak veriyor kanun rehabilite ol, kendini düzelt, bu süre içinde bir suça karışmazsa dosya kapanıyor. Denetim serbestlik faaliyeti sayesinde dosyalar çözüyor.  5yıl içinde uyuşturucu kullanımı veya satışı yaptığı zaman cezalandırma yoluna gidiliyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şahiner ve Eker protokolleri imzaladı.

 

Bakmadan Geçme