Sırajlık Mısır ve Soya Fasulyesi Hasadı Yapıldı

Seydikemer ilçesinin Çamurköy Mahallesi'nde silajlık mısır ve soya fasulyesinin birlikte ekim demonstrasyonu hasadını gerçekleştirildi.

  • 2809
Sırajlık Mısır ve Soya Fasulyesi Hasadı Yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer ilçesinin Çamurköy Mahallesi’nde silajlık mısır ve soya fasulyesinin birlikte ekim demonstrasyonu hasadını gerçekleştirildi.

​Seydikemer Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Çamurköy Mahallesi’nde yem bitkisi ekilişinde bir ilk gerçekleşti. Demonstrasyon amaçlı silajlık mısır ile soya fasulyesi ana ürün olarak Mehmet Tekeli isimli çiftçinin 9 dekarlık alanına ekildi. Seydikemer Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından takibi düzenli şekilde yapılan ve başarılı bir şekilde gelişimini tamamlayan ekiliş ağustos sonunda silaj yapılmak üzere hasat edildi.

Silajlık mısır üretiminin hayvancılıkla uğraşan çiftçiler arasında yaygınlaştığını kaydeden Seydikemer Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Maraşlı; "Seydikemer ilçemizde 2017 yılında 83 adet yem bitkisi demonstrasyonu yapılmış olup, tamamında başarı sağlandı. Hayvan yetiştiriciliği, ancak yem bitkileri ekimi yaptırılarak cazip ve kârlı hale getirilebilir. Yapılan çiftçi toplantılarında; Soya mısır karışımının protein yönünden daha zengin olması, hayvan beslenmesinde öneminin anlatılması çiftçilerimizin de konuya ilgisini artırdı. Gelen talepler doğrultusunda iki çiftçimizde de ikinci ürün olarak soya-mısır karışımı ekilmesi planlandı. Ayrıca günümüzde artık iyice belirginleşen kaba yem açığını kapatmanın yollarından biri de tarla alanlarında yem bitkilerinin yetiştirilmesi ve üretilen yem bitkisinin silaj yapılarak saklanmasıdır. Kaliteli ve verimli olan yem bitkilerinden Silajlık Mısırın ikinci ürün olarak ekilebilmesi, toprak hazırlığının çok kolay olması ve elde edilen ürünün hayvan beslemede silaj olarak değerlendirilmesi ile ucuz, kaliteli ve besleyici bir yem elde edilmektedir. Silajlık mısır tarımında yüksek verim almanın en önemli yolu, doğru yetiştirme tekniklerini uygulamaktır. Örneğin çeşit seçiminde yapılan bir hata diğer yetiştirme teknikleri ile giderilmez. İlçe Müdürlüğümüz olarak kurulan demonstrasyonların birim alandan en yüksek verimi elde etmek ve yaygınlaştırmaktır" dedi.

Bakmadan Geçme