SİR DOMİNİCK CHİLCOTT KCMG 'TÜRKİYE'YE DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'

Muğla ve ilçelerinde ziyaretlerini sürdüren Birleşik Krallık (İngiltere) Büyük elçisi Sir Dominick Chilcott KCMG Fethiye'ye geldi.

  • 877
SİR DOMİNİCK CHİLCOTT KCMG 'TÜRKİYE'YE DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’i ziyaret eden Birleşik Krallık (İngiltere) Büyük elçisi Sir Dominick Chilcott KCMG; turizm başta olmak üzere Türkiye’ye desteklerimizi sürdüreceğiz, dedi. Konsolosluklar Sorumlusu Liz Moriarty ve Fethiye Fahri Konsolosu Mustafa Şıkman ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette karşılıklı fikir ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

“İNGİLİZ VATANDAŞLARIMIZIN BU BÖLGEYE KARŞI İLGİSİ BÜYÜK”

Fethiye’de yaşayan İngiliz vatandaşları hakkında Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’den bilgi alan Birleşik Krallık (İngiltere)  Büyük elçisi Sir Dominick Chilcott KCMG konuşmasında “Fethiye Türkiye coğrafyasının en güzel bölgelerinden birisi. İngiliz vatandaşlarımızın bu bölgeye karşı ilgisi büyük. Hem tatil  hem de devamlı olarak yaşamak amacıyla tercih ettikleri bölgelerin başında gelmektedir. Bu bakımdan Fethiye bizim için önemli bir şehir. Bizde vatandaşlarımızın burayı tercih etmelerinden dolayı mutluluk duymaktayız. Bu sezon  İngiliz turist olarak  Muğla ve Fethiye bölgesinde bir rekor bekliyoruz.  Geçen yıla göre rezervasyonlarda % 30 bir artış var. Türkiye geneli olarak söylemek gerekirse 3 Milyon civarında İngiliz’in Türkiye’yi ziyaret edeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’YE  SURİYE POLİTİKASINDA DESTEĞİMİZ SÜRECEKTİR”

Gazetemiz muhabirinin Ortadoğu  politikası ile ilgili sorusunu yanıtlayan Birleşik Krallık (İngiltere)  Büyük elçisi Sir Dominick Chilcott KCMG “Türkiye’ye  Suriye politikasında desteğimiz sürecektir. Türkiye ile bu konudaki görüşmelerimiz  gayet  olumlu. Bizim bu konudaki politikamız komşularını ve çevresini tehdit eden bir Suriye değil, kendi sınırlarını koruyabilen ve iyi komşuluk yapabilen bir Suriye’dir. Suriye’de  özellikle  azınlıkların haklarını  koruyan, halkına barış ve huzur  veren bir iktidar istiyoruz. Bunları gerçekleştirecek  iktidar değişikliğini de benimsiyoruz. Türkiye ile bu konuda görüşlerimiz aynı ve  bu hedeflerin gerçekleşmesi için Türkiye ile  birlikte  çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme