SEYDİKEMERLİ İLKNUR, ZEYTİNYAĞINDA MARKA OLUŞTURDU

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Kayadibi Mahallesinde ailesi ile birlikte zeytin üretimi yapan 33 yaşındaki İlknur Kılınç, yaklaşık 5 yıl önce KOSGEB girişimcilik eğitimi alarak son 1 yılda zeytinyağında ve zeytin üretiminde kendi markasını oluşturdu.

  • 6797
SEYDİKEMERLİ İLKNUR, ZEYTİNYAĞINDA MARKA OLUŞTURDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Seydikemer İlçesi Kayadibi Mahallesinde ailesi ile birlikte zeytin üretimi yapan 33 yaşındaki İlknur Kılınç, yaklaşık 5 yıl önce KOSGEB girişimcilik eğitimi alarak son 1 yılda zeytinyağında ve zeytin üretiminde kendi markasını oluşturdu.

 

''Fethiye Naturel'' isimli marka ile çok kaliteli zeytinyağı üreten İlknur Kılınç, ürettiği zeytinyağı ve paketlettiği zeytinleri Türkiye'nin dört bir yanında marketlerin yanı sıra Japonya, Fransa, İtalya ve Almanya'ya da ihraç etmeye başladı. İnternet üzerinden pazarlama gerçekleştiren genç girişimci İlknur Kılınç, 10 tonla başladığı üretimi 15 tona çıkarırken, 'iyi tarım' uygulamasına da geçerek örnek bir çiftçi unvanını da aldı. Üretim ve pazarlama konularında eğitim de alan Kılınç'ın hedefinde Seydikemer ve kendi markasını dünya markası olarak görmek var.


Seydikemer İlçesi Kayadibi Mahallesindeki ailesine ait zeytin üretimini KOSGEB girişimcilik eğitimi ile markaya dönüştüren 33 yaşındaki İlknur Kılınç, Seydikemer ve kendi markasını dünya markası yapmak için çaba sarf ediyor. İyi tarım uygulaması ile zeytin üretimi yapan İlknur Kılınç, ürettiği zeytinleri markaya dönüştürdü. ''Fethiye Naturel'' adı altında zeytinyağı üreten Kılınç, ayrıca değişik özelliklerde çok kaliteli zeytinleri de Türkiye ve dünya sofralarına taşıyor. Ailesi ile birlikte ağaçlardan zeytini adeta bir bir toplayan ve bunları en kaliteli şekilde yağa dönüştüren Kılınç, internetten Türkiye ve dünyaya pazarlıyor. 10 ton olarak başlangıç yapan girişimci kadın, bu yıl üretimi yoğun talepler üzerine 15 tona çıkardı. Çevresindeki komşularının ve mahalledeki diğer üreticileri iyi tarıma yöneltip bu zeytinleri de kaliteli şekilde kendi markasıyla pazara sunmaya çalışan İlknur Kılınç, ayağına gelen toptancılara ve Türkiye'nin pek çok vilayeti ile Japonya, Almanya, İtalya ve Fransa'ya ürettiği zeytin ve zeytinyağı çeşitlerini gönderiyor.

 

''15 TONA YÜKSELDİK''
Bu yıl zeytinde rekoltenin düşük olduğunu buna rağmen üretimi 15 tona yükselttiklerini ifade eden İlknur kılınç “Ailemle beraber yaşıyorum ve çiftçilik yapıyorum. Yaklaşık 5 yıldır zeytin ve zeytin ürünleri yapıyoruz. Bu zeytin çeşitleri içerisinde yeşil zeytin, siyah sele zeytini, yeşil kırma, memecik çeşidi olan pembe zeytinden yapıyoruz. Ailem uzun süredir bu işi yapıyor. Ve bende farklı bir şeyler yapmak istedim. KOSGEB’e katıldım. Hocalarımızın iş planlarıyla alakalı fikirlerini dinledim ve kendi ürünlerimizi marka üzerinden pazarlamak istedim. ''Fethiye Naturel'' adında marka oluşturduk. Ve bunun üzerinden şu an Fethiye ve bütün şehirlere hatta yurtdışına satışlarımızı gerçekleştiriyoruz'' dedi.


''DÜŞÜK FİYATA SATMIYORUM''

Kılınç, ''Daha çok internet üzerinden satışlarımız var. Ya da toptancılarımız geliyor buraya, böylece Türkiye’nin dört bir yanına satışlarımızı yapıyoruz. Yurtdışından taleplerimiz de olmaya başladı. İlerleyen dönemlerde kapasiteyi arttırdıkça ihtiyaçları daha fazla karşılamayı düşünüyoruz. Geçen yıl 10 tonla başladık. Bu yıl 15 tona yükseldik. Ve taleplerimiz artmaya devam ediyor. Zeytinyağı satışlarımız da mevcut. İşletmemizi daha da büyütmek istiyorum. KOSGEB ve Ziraat odası Başkanı Muhsin Gümüş'ün destekleriyle daha da büyütmeyi bekliyorum. Önceliğim kendi bahçelerim ama buradaki yörenin vermiş olduğu zeytinler 1 yıl oluyor, 1 yıl olmuyor. Bu yıl zeytinleri çevre köylerde, komşularımızın bahçelerinden temin ettim. Genelde önceliğim kendi bahçelerim ve ürünlerim. Ürünlerim naturel olduğu için istediğim fiyata satabiliyorum. Yani çok düşük fiyatlara satmıyorum. Biz fiyatta herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Önemli olan doğru ve kaliteli ürün yapmak. Ben bunu başardığıma inanıyorum'' dedi.


''ÖNCÜ OLDUM''
İlknur Kılınç, ''Zeytinlerimizin kalitesi farklı olduğu için fiyatları da farklı farklı. Yeşil zeytini 10 ile 15 TL arasında satıyoruz. Soğuk sıkımımız 40 TL. Zeytinyağımızın litre fiyatı da 20 TL, sele zeytinimiz var şu an. 15 TL’den veriyorum. Diğer siyah salamura zeytinlerimiz 15 ile 20 lira arasında değişiyor. Bu fiyatlar market fiyatlarından çok çok aşağıda. Hem kaliteli, hem doğru, hem uygun fiyata tüketiciye ulaştırıyorum. Alan bir kez daha talep ediyor. Öncelikle Seydikemer'i ve kendi markamızı dünya markası olarak görmek istiyorum. Çok kaliteli zeytinlerimiz var. Ve biz bunu neden değerlendirmeyelim? Ben öncü oldum. İnşallah arkamdan gelen öncü yeni bayanlarımız da bana katılır'' ifadelerini kullandı.


''ÜLKEME DAHA FAZLA KAZANÇ SAĞLATMAK İSTİYORUM''

Türkiye’de Van, Samsun, Afyon, Ankara, İstanbul ve Bingöl’e, yurt dışında da Japonya, Fransa, İtalya’ya zeytinyağlarını gönderdiğini, Almanya’dan da talep gördüğünü belirten İlknur Kılınç, “Şu an ufak da olsa küçük bir pazarımız oluşmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda neden üretimi arttırıp ihracat yapmayalım? Neden bu işi büyütmeyelim? Hedeflerimiz arasında ihracata girmek var. Alacağım desteklerle hem aile bütçemi geliştireceğim hem de ülkeme daha fazla kazanç sağlayacağım. Şu anki sonuçlardan çok mutluyum. 1 yıllık bir firmayım. Talepler arttıkça bünyemi daha da büyütmek istiyorum” dedi.

 

''EN KALİTELİ GIDAYI ÜRETİYORUM''

Kılınç, ''Yeşil zeytin, sere zeytin, siyah saramuna zeytin, nar ekşimiz, doğal pekmezimiz, normal sıkım ve soğuk sıkım zeytinyağımız var. Bu zeytinler kendi bahçemizdendir. Asit değer 0.03’dür. Normal sıkım zeytin yağının asit değeri 1. Piyasaya göre oldukça düşük asit oranları. En kaliteli şekilde satmayı amaçlıyoruz. Bu yönde de çok titizim. Çok da kararlı ve iddialıyım. En kaliteli gıdayı üretiyorum. Kendi tesislerimi kurmak için adım adım yükselmeyi planlıyorum'' dedi.


''İNTERNET ÜZERİNDEN DE SATIŞ VAR''

İnternet üzerinden ve bazı satış noktalarından ürünlerini pazarladığını ifade eden İlknur Kılınç, “Ürünleri marketlere veriyorum. Fethiye'de Balık Pazarında birkaç yer var. Oradan arıyorlar, görüşüyoruz. Fethiyenatural.com sitemizden ve sosyal medya üzerinden de bize başvuruyorlar. Taleplere anında cevap veriyorum” dedi.


''İYİ TARIM UYGULAMASINA GEÇTİK''
İlçe Tarım Müdürlüğü ve Seydikemer Ziraat Odası’nın desteklediğini belirten Kılınç, “Özellikle Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, tarım danışmanlarını bizlere tahsis etti. Bahçelerimizle çok iyi ilgileniyorlar. Ne zaman ne yapmamız gerektiğini bizlere söylüyorlar ve takipçisi oluyorlar. Verilen danışmanlık hizmetleri ile inşallah üretim ve pazarlama çok daha iyi olacak. Çünkü biz bu yıl iyi tarım uygulamasına geçtik. Müşterilerimize daha iyi, daha kaliteli, daha sağlıklı  nasıl ürün çıkartabiliriz? Biz onun derdindeyiz” diye konuştu. Türkiye'nin değişik bölgelerindeki gıda fuarları ile zeytin hasat şenliklerine katılıp kendi marka ürünlerini tanıtan İlknur Kılınç, katıldığı pek çok yarışmada da en iyi çiftçi ödüllerini kazandı.

Bakmadan Geçme