Seydikemer'de Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Devrede

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde asayiş ve güvenliğin sağlanması adına kolluk kuvvetlerine büyük katkı sağlayacak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi çalışmaları tamamlandı. Seydikemer dört bir yanında takılan kameralar ile Seydikemer'de asayiş ve güvenliğin sağlanması, trafik kuralı ihlallerinin en az seviyeye indirilmesi hedefleniyor.

  • 875
Seydikemer'de Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Devrede
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre bir süre önce başlayan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Toplamda 11 noktada plaka Tanıma Sistemi (PTS) ile Seydikemer halkının güvenlik seviyesinin daha üst noktalara çıkarılması, toplumda huzurun sağlanması, suç ve suçlularla mücadelede emniyet güçlerinin daha erken müdahalede bulunması, suça karşı caydırıcılığın artırılması hedefleniyor. Ayrıca proje kapsamında Plaka Tanıma Sistemi (PTS) sayesinde şehir giriş ve çıkışlarını kullanan motorlu araçların plakalarının kolayca okunabilecek.

 

Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, “Seydikemer’de kurulan MOBESE’nin Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü Muhabere Elektronik Büro Amirliği’nde görevli personelimiz tarafından 24 saat izleniyor. Geniş alanda dağınık bir yerleşim özelliği gösteren ilçemizde, vatandaşların can ve mal emniyetinin korunması, güvenlik, trafik ve asayiş yönlerinden meydana gelebilecek olayların takibi ile önceden önlenmesi, suç işlendikten sonra faillerinin en kısa süre içerisinde tespit edilerek delilleri ile birlikte adli makamlara çıkartılmasının sağlanabilmesi amacı ilçe genelinde 12 ayrı bölgede 17 adet sabit, 11 Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ve 11 hareketli olmak üzere 40 adet kameramız Seydikemer’imizin güvenliği için hizmete başlamıştır. Gün geçtikçe gelişen Seydikemer’imize yaklaşık 40 kamera daha kurulması için çalışmalara başlanmış olup önümüzdeki yıllarda da 40 kamera daha eklenerek alanımızı daha genişleteceğiz. Sistem kurulduğundan itibaren Seydikemer ilçesinde yaklaşık 800 bin araç kontrol edilebilecek” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bakmadan Geçme