SEYDİKEMER UYGULAMALI BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILDI

Seydikemer'in Menekşe Mahallesi'nde Seydikemer Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu yeni eğitim binası açılışı düzenlenen törenle açıldı.

  • 1921
SEYDİKEMER UYGULAMALI BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SEYDİKEMER UYGULAMALI BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU AÇILDI

Başkan Otgöz, Ziraat Fakültesi de İstedi

Seydikemer’in Menekşe Mahallesi’nde Seydikemer Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu yeni eğitim binası açılışı düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Burada bu okulu görünce bütün yorgunluklar gidiyor. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Seydikemer için gerekliydi. Bu yıl eğitim öğretime başladı. İnşallah gelecek yıl daha çok öğrenci olacak. Rektörümden ben isteyeceğim. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara. Ziraat Fakültesi bu okula yakışır” dedi.

Seydikemer’in Menekşe Mahallesi’nde Seydikemer Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu yeni eğitim binası açılışı düzenlenen törenle eğitim öğretime açıldı. Açılış törenine; AK Parti Muğla Milletvekilleri Yelda Erol Gökcan, Mehmet Yavuz Demir, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 21., 22., 25 ve 26. Dönem Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, MSKÜ eski rektörü Mansur Harmandar, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Salih Gümüş, belediye meclis üyesi adayları ve vatandaşlar katıldı.

Seydikemer Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu yeni eğitim binası açılış töreninde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’ün oldukça mutlu olduğu gözlendi. Otgöz konuşması sırasında MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’ten Seydikemer’e Ziraat Fakültesi yapılmasını da istedi.

ZİRAAT FAKÜLTESİ İSTEDİ

Otgöz, “Burada bu okulu görünce bütün yorgunluklar gidiyor. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Seydikemer için gerekliydi. Bu yıl eğitim öğretime başladı. İnşallah gelecek yıl daha çok öğrenci olacak. Rektörümden ben isteyeceğim. İsteyenin bir yüzü vermeyenin iki yüzü kara. Ziraat Fakültesi bu okula yakışır. Burada diğer önemli konu da öğrencilerimizin kalacağı yurt gerekli. Bu ihtiyacımızı da milletvekillerimiz ve rektörümüzle gidereceğiz. Buranın açılışı için Seydikemer Belediyesi olarak üzerimizi düşeni yaptık, bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Sırada üniversite yoluna parke döşeyeceğiz. İnşallah ikinci bloğumuzu da rektörümüz yapar. Bu okulun yapılmasında Mansur hocamın (Mansur Harmandar) emeğine teşekkür ederiz. Buranın programa alınmasında en büyük katkıyı sağlayan milletvekillerimiz Hasan Özyer ve Nihat Öztürk’ün emeği çok. Onlara teşekkür ediyorum. Şimdiki vekillerimizde Seydikemer için ellerinden geleni yapıyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Otgöz konuşmasının sonunda 18 Mart Çanakkale şehitlerini anarak, “Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl dönümünü kutluyoruz. Çanakkale’de şehit düşmüş atalarımızı şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Yeni Zelanda Müslümanlara yönelik saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Çanakkale Zaferinin 104’üncü yıl dönümünde Çanakkale Şehitlerini anarak şükranlarını sundun.

Çiçek, “Gençliğimizi bir hazine olarak görüyorum. Onlar içlerindeki cevher ortaya çıkarılmadığı sürece tıpkı toprak altında kalmış ve keşfedilmemiş bir hazine olarak kalacaklardır. Nitekim bizler yöneticiler olarak geleceğimizi imar edebilmek adına onların içindeki bu kıymeti ortaya çıkarmak adına her an çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Ancak bilinmelidir ki; teorik, pratik ve akademik donanımın öğrencilerimize iyi aktarılması yalnızca akademik birikimimize değil uygun fiziki şartlara da bağımlı durumdadır. Bu nedenle tamamlanan yeni yüksekokul binamız bu şartları fazlasıyla sağlayacak olanakları bünyesinde barındırmaktadır” dedi.

Çiçek, “Yeni binamız 125 dönümlük arazi üzerinde yaklaşık 4 bin metrekarelik kapalı alanda; 17 derslik, 2 laboratuvar, 1 bilgisayar laboratuvarı ve kafeteryası ile işimize yeni bir dinamizm katarak başarılı çalışmaların yapılmasına vesile olacaktır. Bizler biliyoruz ki rekabetin yoğun bir şekilde yaşandığı bilgi çağında bir adım önde olmanın anahtarı iyi yetişmiş insan gücüne bağlıdır. İyi yetişmiş olarak nitelediğimiz insan profiline ise dünyadaki örnekleri olan modern, fiziki imkânları öğrencilerimize sunarak erişebiliriz. Üniversiteler bulunduğu bölgeyi canlandırır ve önemli katkılar sunar.” diye konuştu.

GÖKCAN, “ÇOK ÇALIŞKAN BİR BELEDİYE BAŞKANIMIZ VAR”

Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, “Seydikemer’e kazandırılan bu yüksek okul hayırlı uğurlu olsun. Çok güzel bir bina olmuş. Öğrencilerimiz inşallah burada çok güzel eğitim görecekler. Seydikemer’e kazandırılan bu yüksekokul ile birlikte ilçemizin ekonomik ve soysal, kültürel hayatı da zenginleşecek. Seydikemer bizim için göz bebeğimiz. Çok çalışkan bir belediye başkanımız var. Bir hafta olmazsa mutlaka kendisi Ankara’da. ‘Seydikemer için ne yapabilirim? Ne hizmetler getirebilirim?’ diye çalışıyor. Kendisinden Seydikemer’deki okul sayısının yeterli olmadığına dair bir talep aldık. Önümüzdeki hafta Milli Eğitim Bakanımız ile görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çanakkale Şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, “Müthiş bir zafer. Dünya tarihinde yer almış bir zafer. 100 yıl öncede ülkemiz üzerine bu çirkin oyunlar vardı. Bundan sonrada olacaktır. Ama 7 düvel bir araya gelse bu ülkeye zerre kadar zarar vermeyeceksiniz” dedi.

Seydikemer Yüksekokulun yapılmasına emeği geçenlere teşekkür eden Demir, okulun Seydikemer ve Muğla’ya hayırlı olmasını diledi.

GÖKÇEKUYU, “SEYDİKEMER BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu, “Seydikemer yeni bir ilçe. Bazı eksiklikleri var. Ancak bu eksiklikler hızlı bir şekilde tamamlanacak. Seydikemer’de bu eksiklikle giderilirken ilçemizin hem ekonomik anlamda hem kültürel hem de sosyal anlamda ve benzeri diğer anlamlarda kalkınması  ve gelişmesi bu sağlanan yatırımlarla gerçekleşecektir. Seydikemer genç bir ilçe. Fethiye, Marmaris, Bodrum ile kıyaslanamaz. Ancak potansiyeli olan hem insan karakteri ve kalitesiyle hem doğası, yüzölçümü ve sahip olduğu kültürel özellikleriyle ben ümit ediyorum ki önümüzdeki 10 yıl içerisinde kısa vadede Seydikemer bölgenin cazibe merkezi olacak” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Seydikemer Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Ardından Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Kaymakamı Haktan Gökçekuyu ve protokol üyeleri binanın içini gezerek incelemelerde bulundu.

 

Bakmadan Geçme